The Lady Varnishes I Hate Sunshine

woensdag 11 februari 2015

Goeiemorgen! Een tijdje terug liet ik jullie de fantastische The Werewolf Code zien van The Lady Varnishes. Uiteindelijk heb ik het natuurlijk niet bij één lakje gelaten en vandaag vond ik het tijd voor het tweede lakje van dit merk. Meet I Hate Sunshine.


Kisten is het brein achter het merkje The Lady Varnishes en mixt alle lakjes uiteraard zelf. Al haar lakjes zijn 5-Free en Cruelty Free. Ze wordt geïnspireerd door geliefde films, series en boeken. En geloof me... Er is genoeg keus want ze heeft ondertussen al een heleboel lakjes uitgebracht!

Wat nog een leuke toevoeging is, is dat ze er een bedeltje bij doet en je kunt kiezen uit zilver- of koperkleurig (of natuurlijk zonder bedeltje). Verder kun je bij de meeste lakjes ook nog als optie kiezen om de lak met een geurtje te laten bezorgen. Het is een beetje afhankelijk van de lak welke geuren mogelijk zijn. Bij dit lakje was er alleen keus tussen "Spell of Love" of geurloos en ik ben voor Spell of Love gegaan. Vind het wel een leuke twist, want zodra het lakje is opgedroogd, ruiken je nagels ineens lekker zoet. Niet te overheersend, gewoon lekker.


I Hate Sunshine is een limited edition welke toch op een manier weer bij een collectie hoort, ondanks dat er geen collectie is. Kirsten heeft vorig jaar namelijk een "collectie" bedacht waarbij ze elke maand een lakje uitbrengt die geïnspireerd is op een Disney schurk. Elke maand een ander limited lakje dus. Eigenlijk is het geen collectie op zichzelf, want zodra de maand om is, gaat het betreffende lakje de "kluis" in en maakt plaats voor een nieuw lakje, namelijk de limited edition voor de volgende maand. Om vervolgens alleen nog maar met speciale gelegenheden terug te komen...

I Hate Sunshine is van April 2014.


Ik moest trouwens zelf even goed nadenken, want ik kon (en kan) Madam Mikmak eigenlijk alleen plaatsen bij Donald Duck en dat is niet van Disney. Gelukkig was daar mijn grote vriend google en die heeft me wat uitleg gegeven. Ze was een boosaardige heks die Arthur probeerde te doden in de Disney klassieker Merlijn de tovenaar. Alleen werd gewoon haar Engelse naam aangehouden, namelijk Madam Mim.

Na de film kreeg ze wat rolletjes in stripverhalen en zo is ze samen met Zwarte Magica in Donald Duck gekomen. Dus helaas voor ons kaaskopjes valt ze niet echt onder de Disney klassiekers, maar geloof me: dat maakt je geen drolletje meer uit als je het lakje ziet :).

Lady Varnishes I Hate Sunshine

I Hate Sunshine is een lila-grijze lak en heeft paarse en roze glitters in verschillende formaten en ook nog een lichtgroene shimmer/microglitter. Waanzinnige combinatie als je het mij vraagt en de kleuren van de glitters doen me inderdaad meteen aan die vreselijke jurk van Madam Mikmak denken! Dit is eigenlijk hoe ik me Easy As Pie had voorgesteld.

Het kwastje is een standaard kwastje die we bij veel indiemerkjes tegenkomen, maar hier is gelukkig niets op aan te merken. De haren staan netjes glad langs elkaar en de kwastjes nemen genoeg glitters mee, maar lakken ook nauwkeurig. De lak is ietwat aan de dikke kant, maar als je dit niet fijn vindt, is dat natuurlijk op te lossen door er wat druppeltjes thinner in te doen. De droogtijd is gelukkig prima.

Lady Varnishes I Hate Sunshine

De lakjes van The Lady Varnishes zijn te koop via haar Etsy, bevatten 15ml per flesje en kosten tussen de € 7,45 en € 10 per flesje, afhankelijk van de gebruikte pigmenten. Holografische lakjes zijn duurder dan glitterlakjes.

Wat vind jij van dit lakje? X

Note: Ik zag dat er een challenge aan de gang was bij The Lady Varnishes. Iedereen mag twee lakjes uit de collectie uitkiezen en het lakje met de meeste stemmen wordt nog eens uitgebracht. I Hate Sunshine staat ertussen en had al wat stemmen, dus wellicht dat die binnenkort weer verkrijgbaar is!

3 opmerkingen :

Made With Love By The Dutch Lady Designs