Battle #8- Poison VS Berry Potter

maandag 10 augustus 2015

Het is weer tijd voor een battle! Al lang tijd heb ik Berry Potter & Plumbedore staan, maar nog nooit had ik haar gelakt. Toen ik toevallig Poison verkeerd wegzette en deze twee lakjes naast elkaar kwamen te staan, viel me de gelijkenis op. Kijken jullie mee?Poison is van piCture pOlish en hoort bij de Vampy Chameleons en Berry Potter & Plumbedore hoort bij de reguliere collectie van Catrice. 

Ik snap dat je je afvraagt of ik kleurenblind ben, na het zien van bovenstaande foto. Maar geloof me, in sommige hoeken en bij bepaalde lichtinval lijken ze echt veel meer op elkaar dan gedacht!


Ondanks dat ze in lang niet in alle hoeken zoveel van elkaar weg hebben, leek het me tóch de moeite waard om ze eens te vergelijken. Want wie weet hebben we hier misschien wel met een betere versie van Poison te maken, waar de shimmer misschien wel altijd zichtbaar is...Zoals je ziet, moet ik je hier helaas in teleurstellen. Ze lijken op de nagels voor geen meter op elkaar. Ik hoef geen andere, duidelijkere foto te plaatsen om te laten zien dat ze echt to-taal verschillend zijn. Poison is paarsrood op de nagels met een prachtige shimmer en Berry Potter is blauwpaars met een metallic finish. Toch zal ik ze nog eens goed naast elkaar zetten voor jullie.


Mijn voorkeur gaat absoluut uit naar Poison, ondanks dat ik het zeer jammer vind dat de groene shimmer soms zo slecht zichtbaar is. Poison lakt goed en heeft een zeer fijn kwastje. Het kwastje van Catrice is helaas, wederom, prut. 

Ik snap dat jullie moe worden van mijn haat-liefde relatie met de kwastjes van Catrice en daarom heb ik nog eens een foto van dit kwastje gemaakt. Ik snap dit echt niet, het lijkt me niet dat er mensen op de aardbol zijn met zo'n vorm van de nagels... Maar goed, kijk en oordeel zelf :-).


De prijs van Catrice is overigens wel een pluspunt, want voor een flesje betaal je slechts €3, terwijl je voor een flesje van Poison €13,5 moet neerleggen. Ik vind ze te verschillend van elkaar, dus in mijn ogen kun je ze absoluut allebei in je stash kwijt!

Naar welke gaat jouw voorkeur uit? En ben je toevallig in het bezit van Berry Potter? Hoe is jouw kwastje, beter dan deze of (ongeveer) hetzelfde?
5 opmerkingen :

 1. Jammer dat het geen dupe is! Ik vind Poison het mooist van de twee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In het potje lijken ze wel erg veel op elkaar, zeker die tweede foto. Maar inderdaad, Poison is een stuk mooier op je nagels. Dan zie je maar weer dat een beter (duurder) merk het toch wel waard is. En ik ben gewoon wel erg fan van Poison!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de tweede foto lijken ze inderdaad op elkaar. Toch vind ik beide kleuren wel gaaf. Berry Potter heb ik ook en die draag ik ook wel, vooral met een matte topcoat is die heel gaaf.

  Ik heb ook wel eens kleuren die in het flesje identiek zijn maar op de nagel totaal anders.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. These both look great. I love iridescent polishes so much :-D

  Wish I could get Catrice over here!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik denk niet dat ik hoef te zeggen welke ik mooier vind :')

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs