Cuccio Bronzed Goddess

maandag 12 augustus 2013

- DUPE ALERT-

Hoi! Ongeveer anderhalf jaar geleden kwam ik achter het bestaan van de OPI Suedes.
Ik had natuurlijk weer het geluk dat die ondertussen allang discontinued waren en dus alleen voor vrij hoge prijzen zijn te vinden op eBay. Toch ben ik er aan 2 gekomen, namelijk We'll Always Have Paris Suede en Russian Navy Suede
.

Helaas kon ik mijn grote liefde, You Don't Know Jacques Suede, nergens meer vinden voor enigszins normale prijzen. Je hebt natuurlijk nog wel de normale en de matte variant, maar die vind ik allebei niet mooi. Toevallig staat er nu hier eentje aangeboden, maar $50 gaat me wel een beetje ver ;-).

Dus eigenlijk had ik de hoop een beetje opgegeven...
 
Tot ik pas geleden een aantal blogs zat na te lezen en op deze blog echt een héél goeie dupe tegenkwam! Namelijk Cuccio-Bronzed Goddess.
Op Nailsupplies was Goddess uitverkocht, Transdesign gaf (en geeft) me continu foutmeldingen en op eBay stonden er alleen een paar met meer dan 20 pond verzendkosten (ja, ponden!)
De moed zonk me weer een beetje in de schoenen, tot ik me ineens bedacht dat ik weleens rond kon gaan neuzen op Facebook. Daar vond ik inderdaad een pagina van Cuccio Nederland en ik vroeg daar waar de lakjes te koop waren. Binnen een dag had ik reactie van een distributeur van het merk en via de mail heb ik 2 lakjes besteld, waarvan een voor mezelf.


Dit is mijn eerste ervaring met het merk, ik kon het voorheen nog niet. Heb wel een aantal leuke kleurtjes gezien, waaronder een paar neons en Dubai Me An Island. De namen zijn allemaal genoemd naar een stad in de wereld, wat ik erg leuk vind!


Goddess is een prachtige bruine tint met een soort van paarsbruingouden shimmer erin, maar met een suede finish. Me like! Goddess hoort bij de Precious Metals Collectie.
Toen ik het lakje zaterdag op de mat zag liggen, kon ik natuurlijk mijn geluk niet op en wilde 'm meteen testen.
Toen ik 'm opsmeerde, kwam er even een puntje van teleurstelling, want hee.. dat leek toch niet op Jacques? Maar het geheim zit 'm in het opdrogen, net zoals bij de Suedes van OPI.
Cuccio Bronzed Goddess
Bronzed Goddess, 2 laagjes
Het kwastje is voor mij voor het mooie net te breed, maar het gaat precies. Het kwastje is wel erg goed handelbaar. De lak zelf smeert prettig, is precies goed van substantie en lakt echt als een trein. Tijdens het opsmeren lijkt de lak wat streperig, maar waneer deze droog is, zie je daar niks meer van. Droogtijd is echt supersnel, ook net zoals bij de OPI Suedes.
Met een topcoat eroverheen, tover je lak om tot een totaal andere lak. Ik vind zelf de suede versie mooier, maar smaken verschillen, wellicht vind jij de glimmende versie mooier :').
Cuccio Bronzed Goddess
Goddess met een laagje topcoat eroverheen. Zie je wat een totaal ander lakje het nu is?
Wel een mooi kleurtje ook, hij glimt je tegemoed!

De houdbaarheid van de lak is ook prima, na 2 dagen begon ik tipwear te krijgen, wat voor een suede én voor mij erg goed is. Nagellak chipt over het algemeen vrij snel bij mij en suede lakken staan er ook bekend om korter te blijven zitten dan normale lakjes waar je nog een topcoat overheen doet, daarom was ik erg verrast dat de chips achterwege waren gebleven en ik alleen wat tipwear kon ontdekken. Al met al erg te spreken over dit merk, ga er zeker nog een aantal bestellen, waaronder absoluut Dubai :D!
 
Cuccio kost €7,95 per lakje, bevat 15ml en is hier in Nederland alleen nog verkrijgbaar bij bepaalde groothandels/nagelsalons, via een contactpersoon via de facebook-pagina of via de Cuccio site. Op 14 september gaat hun showroom in Etten- Leur open en vanaf dan kun je ook daar terecht!
Verder kun je Cuccio ook op NS bestellen, daar kost-ie $ 4. Hou er wel rekening mee dat één lakje bestellen ook gewoon in een flat rate box moet, á $ 28,75.

Ik zal binnenkort eens een post wijden met meer informatie over dit merk, want buiten de lakjes om hebben ze ook gelpolish en verzorgingsproducten. Kennen jullie het merk al?
Xx

1 opmerking :

  1. Ik kan echt niet wachten tot hij bij mij op de mat ligt. Super mooi!
    En ook zo'n chic flesje... Als ik hem net zo fijn vind als jij, dan ga ik absoluut meer van dit merk kopen!

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs