Essence Sparkle Sand Effect

donderdag 15 augustus 2013

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat het budgetmerk Essence weer aardig met hun assortiment heeft lopen knutselen. Een hoop producten zijn eruit gehaald (nu nog te koop voor leuke prijsjes, check de promotiebakken in je lokale Kruidvat even!) en daarvoor in de plaats zijn ook weer een hoop nieuwe producten gekomen.
Ik heb 2 van de Sparkle Sand Effects weten te bemachtigen en deze ga ik jullie vandaag laten zien. De derde van de collectie leek me niet zo de moeite waard, dus die heb ik laten staan.
Allereerst even mijn excuses voor de korte en ongelijke nagels, normaal zou ik nog even wachten met swatchen tot ze weer een fijnere lengte gehad zouden hebben, maar omdat er nog zo weinig swatches van de Sparkle Sands te vinden zijn en er veel mensen benieuwd naar deze lakjes zijn, heb ik er toch foto's van gemaakt. Uiteraard worden deze foto's vervangen door andere als mn nageltjes weer op normale lengte zijn :).
Alhoewel.. Van eentje ben ik niet zeker of ik die dan nog heb, lees snel verder waarom!
 
Essence Sand Sparkle

In totaal heeft Essence 3 Sparkles uitgebracht, namelijk
156: Me & My Lover (rozerood met goudgele sparkles)
163: Hey, Nude (cremewit met zilveren glanzende grove glitters)
165: Here's My Number (donkergrijs met multicolor sparkles)
Ik ga jullie vandaag Me & My Lover en Hey, Nude laten zien.

Me & My Lover leek in eerste instantie in het schap wat weg te hebben van OPI Jinx, maar toen ik het lakje in mijn handen had, bleek de kleur toch anders, meer rood -Jeeeejjj.

Essence Me & My Lover
 
Op de nagel is het een halfmatte medium kleur roze die naar rood neigt met fuchsia en gouden glitters die je tegemoed glitteren. De gouden glitters moet je wel even zoeken, want zoveel als dat er in het flesje lijken te zitten, zo weinig lijken er op je nagel te zitten. Deze Sparkle Sand droogt halfmat op, waardoor de glitters er minder uitspringen dan wanneer de base mat was opgedroogd.
De lak lakt erg fijn en is bijna een one-coater te noemen. Toch geeft-ie met 2 laagjes een nog veel mooier effect en wordt de kleur intenser. Het Sand-effect is minder dan bij de Liquid Sands® van OPI, maar het is wel duidelijk dat het geen gladde finish is.
De droogtijd is acceptabel, Me & My Lover droogt in ieder geval wel een heel stuk trager dan de Liquid Sands®.
Note: Ik heb zelf het idee dat deze lak weleens een dupe zou kunnen zijn van OPI Magazine Cover Mouse, maar hier ga ik nog eens mee aan de slag. Twee vriendinnetjes van me hebben Cover Mouse, dus een battle zou binnenkort wel mogelijk moeten zijn. Dan moet ik ze even m'n liefste lach schenken -Heerlijk he, vriendinnetjes met dezelfde verslaving? Wat zou je toch zonder ze moeten :p..
Hey, Nude is totaal het tegenover gestelde van Me & My Lover. Deze is namelijk vrij kleurloos, maar buiten dat lakt hij ook totaal anders..
 
Essence Hey Nude
 
In het flesje lijkt het een soort peachy creme-achtig nude kleurtje met een grove, peachy en zilveren glitter erin en een paarse/parelmoer shimmer. Op de nagel is deze lak echter een stuk witter en voor mij ook een stuk aantrekkelijker, het is een soort mix tussen wit en heel lichtroze en deze base is wel mat! De paarse/parelmoer shimmer is alleen zichtbaar in bepaald licht, maar de grove zilveren glitters schitteren in elk licht.
Deze lakt dekt wat minder goed en is pas bij 4 laagjes mooi. Wat me opviel, is dat door de chunky glitters, de 4 laagjes 4 vrij dikke laagjes lijken te worden en dat daardoor de lak echt ├│p je nagel ligt.
Deze lak droogt echt voor geen meter, ik heb er serieus ruzie mee gehad en heb op het punt gestaan om 'm de prullenbak in te gooien! Wat voor mij ook nog een nadeel is, is dat de chunky glitters naar het einde van je nagel gaan en je hier dus een ruw randje krijgt bij je tips.

Ik heb niet zo heel erg veel ervaring met de vernieuwde lakjes van Colour & Go, maar het viel mij op dat de kwastjes op een vreemde manier zijn afgesneden. De ene kant is afgerond, terwijl de andere kant vierkant is. Dit is bij beide flesjes zo. Weten jullie of dit bij alle Colour & Go's zo is?

Essence is te koop bij de Kruidvat en Trekpleister, bevat 8ml en kost € 1,69 per flesje.
Heb jij de nieuwe collectie van Essence al gespot? En wat heb je al niet kunnen weerstaan?
Xx

1 opmerking :

  1. Balen dat Hey Nude zo vervelend lakt, ik vind hem er prachtig romantisch uit zien :)

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs