Illamasqua Baptiste

zondag 4 augustus 2013

Goeiemorgen! Vandaag heb ik Illamasqua Baptiste voor jullie.
Ik heb niet stilgezeten trouwens, hebben jullie de nieuwe foto's van Remember Me toevallig al gezien? En ook had ik een aantal berichtjes van lezers gekregen dat zij geen reactie achter konden laten. Het heeft me bloed, zweet en tranen gekost, maar het is gelukt, reacties kunnen nu gewoon onder elk bericht geplaatst worden! Dank jullie wel vor de berichtjes en de moeite om me op het foutje te wijzen!
Het zal jullie dan ook niet ontgaan zijn dat de lay-out veranderd is. Ik ben er nog niet helemaal happy mee, maar er wordt aan gewerkt.
Maargoed... Baptiste...

Illamasqua Baptiste

Illamasqua is een brits merk en (denk ik) vooral bekend om hun hoge prijzen ;-).
Toen ik voor het eerst een swatch van Baptiste zag, kwam deze lak bovenaan mijn wishlist. Alleen heeft het nog wel een poosje geduurd voordat ik 'm bestelde, omdat de prijs van £ 14,50 mij nogal tegenstond.
En toen was daar ineens sale bij Illamasqua.. Ja, je raadt het al, toen is-ie gekocht!

Helaas is de bestelling niet zonder horten en stoten gegaan, het heeft ongeveer 3 (!) maanden geduurd voordat de bestelling hier op de mat lag. In de tussentijd is de lak 2 keer teruggestuurd naar Illamasqua vanwege het akkefietje bij Royal Mail. Van het een op het andere moment besloot dit postbedrijf ineens geen nagellak meer internationaal te verzenden. Dat kan natuurlijk, maar zij hadden in dit geval hun klanten niet op de hoogte gebracht en daardoor werden er allerlei horrorverhalen op internet uitgebracht. Het was dus even spannend, maar ondanks dat het érg lang heeft geduurd, kon ik het pakketje eindelijk toch in mijn armen sluiten.
Baptiste is een mooie, diep donkerpaarse kleur met een prachtige shimmer, welke blauw en fuchsia is. Dit klinkt natuurlijk een beetje vreemd, maar wacht maar tot je de swatch ziet. De kleuren stemmen elkaar perfect af!
Baptiste, 2 laagjes (schaduw)
Baptiste behoort tot de Core Collection en is dus goed verkrijgbaar.
De lak is vrij dun, maar de pigmentatie is erg goed. Hij zou door kunnen gaan voor onecoater, al lak ik altijd 2 laagjes omdat dat de kleur gewoon meestal net iets intenser en dieper maakt.
Het vierkante dopje is niet het fijnste handvat om vast te houden, maar hier heeft Illamasqua aan gedacht: deze kun je eraf trekken, waardoor er een smaller handvat tevoorschijn komt.
Een geheimpje van Illamasqua

Baptiste heeft een ontzettende shiney finish. I like! Eigenlijk is er geen topcoat nodig, maar omdat nagellak altijd vrij snel chipt bij mij, doe ik er altijd een topcoat overheen voor een langere draagduur. De lak droogt vrij snel, maar om echt uit te harden heeft deze wel even nodig. Opletten geblazen of sneldrogende topcoat gebruiken dus!
De kleurschakeling in Baptiste is er een waar ik geen genoeg van kan krijgen. Van bijna zwart in grauw licht tot aan schitterend shiney dieppaars in het zonnetje. Aanradertje!
Baptiste in de zon. Zien jullie haar geheim?
Mooi he die glitters erin?
Ik moet eerlijk zeggen dat Baptiste haar prijs van £ 14,50 waard is (ook al heb ik er maar £ 5 voor betaald, hihi). Er zijn nog een aantal kleurtjes in de Core Collection die ik er graag wil (o.a. Charisma, Scarab, Phallic en Throb) en deze gaan er zeker nog komen. Of ik het geduld heb om een sale af te wachten weet ik niet, haha.
Baptiste bevat 15ml, kost £ 14,50 (omgerekend 17,34 euro) en is o.a. te koop bij Illamasqua en Asos.
Bij Asos liggen de prijzen van de producten trouwens net iets hoger!
Heb jij al eens iets van Illamasqua geprobeerd?
Xx

1 opmerking :

  1. Wauw! Wat een mooi lakje! Dat is echt een gave paars zeg!
    Beetje jammer van de prijs :(

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs