Nailart: Water Decals

zondag 10 november 2013

Goeiemorgen! Lekker weekend gehad? Ik heb echt zo'n weekend gehad met véél te veel wijn en daardoor ook véél te veel slaap en bijbehorend lui gedrag.. Lekker ouderwets, laten we het daar maar op houden, hihi.

Doordat ik dus eigenlijk een heleboel me-time had, ben ik aan de slag gegaan met dingen waar ik normaal totaal geen geduld en/of tijd voor heb en dat experimentje laat ik jullie vandaag zien.
Het gaat om water decals van BornPrettyStore.


Iedereen zegt altijd maar hoe gemakkelijk water decals in het gebruik zijn, maar óf ik ben weer een rotte appel in dit gebeuren óf ik moet me er echt maar eens een keertje bij gaan neerleggen dat nailarten gewoon niet is weggelegd voor sommige mensen ;-).

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien, zitten er 10 decals op 1 velletje. Het resulteerde er bij mij in dat ik 1 decal over had en dat ik welgeteld 4 nagels met een decal had haha. De rest euhm.. was verpest zeg maar!
Erg jammer eigenlijk, want ik vind de print van de pauwenveren echt ontzettend leuk.


Decals zijn in theorie inderdaad erg makkelijk in gebruik, het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een bakje met water, een schaar en eventueel en pincet. Ik kan niet zo goed met een pincet overweg omdat ik dat bibberhandjes krijg, dus deze heb ik zelf achterwege gelaten. Maar als je die bibberhandjes niet hebt, is het wel een uitkomst omdat je je decal door de pincet veel preciezer kunt plaatsen.
Je knipt de decals vrij ruim uit en legt deze één voor één in het bakje met water, nadat je de bovenste laag beschermfolie eraf hebt gehaald. Binnen een paar seconden weekt het plaatje dan los van de achtergrond en kun je deze op je nagels plaatsen.

Mijn eerste poging was door de op geheel droge nalges te leggen, maar daar kregen ze geen grip en zodra ik met de topcoat aan de gang ging, gleden de decals naar plaatsen waar ik ze helemaal niet wilde hebben.
Toen probeerde ik het door ze op nog natte nagels te plaatsen, maar toen hield ik geen witte basislak meer over zeg maar. Wat voor mij de beste methode bleek te zijn, was om de decals in nog half natte lak te leggen. Ik heb daardoor wel wat beschadigingen gemaakt in de witte lak, maar dit is door topcoat weer helemaal goed gekomen. De overtollige decal, aan de rand van je tips, kun je er naderhand afvijlen. Omdat ik meteen topcoat heb gebruikt, krompen ze en daardoor kon ik ze er zo afschrapen.
Al is dit denk ik niet de methode die ze aanraden, haha.
Normaal gesproken kun je de basiskleur naar je eigen keuze lakken voordat je de decals plaatst, maar er wordt eigenlijk wel altijd aangeraden om hiervoor een lichte kleur te kiezen. Omdat deze decals vrij vrolijk van zichzelf zijn, heb ik voor wit gekozen. Gewoon een simpele, cremewitte lak, namelijk white van Wet 'n Wild. 


Om heel eerlijk te zijn baal ik echt als een stekker dat ik zo'n kneusje ben in nailart, want ik ben serieus helemaal verliefd  op mijn 4 mooie nageltjes. Sorry, kan er even niet veel meer van maken, haha!
Gelukkig had ik 2 velletjes gekocht, dus ik heb er nog eentje achter de hand, maar die ga ik over een tijdje doen als ik weer een nieuwe backup heb gekocht!

Ik heb deze decals gekocht bij BornPrettyStore. Ze bevatten 10 decals per velletje en per velletje betaal je $ 1,40. Het is aan te raden om even te googlen voordat je besteld, want er gaan ontzettend veel codes rond voor 10% korting. Fijn detail is dat BPS geen verzendkosten berekend :).
Butien deze hebben ze nog veel meer gave designs, maar maar eigenlijk kun je er terecht voor alles wat met nailart te maken heeft en daarbij hebben ze ook nog een gering aanbod aan nagellak..

Heb jij weleens gewerkt met water decals? Vind je het fijn of ga je liever voor de nagelstickers?
En hóé gebruik jij water decals?
X

3 opmerkingen :

  1. Super gaaf design!
    En op deze nagels zie je er niks van dat het aanbrengen blijkbaar niet zo gemakkelijk ging :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs