Liebster Award

dinsdag 7 januari 2014

Laat ik maar met de deur in huis vallen en een groot geheim verhullen dit keer, ik moet jullie namelijk verklappen dat ik nog nooit van de liebster award had gehoord. Ja, ik ben een blogger, maar het gaat er mij voornamelijk om om leuke en relatief onbekende lakjes te delen met Nederland. Het gedoe rondom promoten vergeet ik eigenlijk gewoon erg vaak. Is dat excuus goed genoeg of moet ik nog verder graven ;-)?


Ik kreeg de tag van Charlotte van Typisch Charlotte en kon natuurlijk niets anders dan me erin verdiepen. Maar jeetje, wat een ontzettend leuk initiatief is dit om kennis te maken met nieuwe en/of kleine(re) bloggers!
Er zijn een aantal verschillende tags in omloop, maar omdat ik door Charlotte ben getagd, hou ik dezelfde aan als op haar blog.

Er zijn 5 regels, namelijk
  1. Noem degene die jou heeft genomineerd
  2. Beantwoord de 11 vragen van degene die jou heeft genomineerd
  3. Nomineer zelf 9 bloggers met 200 followers of minder
  4. Stel deze bloggers 11 vragen
  5. Breng de genomineerde bloggers op de hoogte
Ook zo benieuwd naar de vragen en antwoorden? Lees verder na de break!

De vragen van Charlotte en mijn antwoorden.

1. Als alles kon en niets te gek was, welk beroep zou je dan willen uitoefenen?
Ik heb deze vraag tot het laatst bewaard, omdat ik echt geen antwoord wist.
En sorry, die weet ik nog steeds niet...

2. Welke topsport zou je willen dat je kon beoefenen en waarom?
Ik vind dit een ontzettend lastige vraag, want sporten is een hobby voor mij en ik zou daarvan niets op professioneel niveau willen doen omdat het plezier verdwijnt in de meeste gevallen en je veel meer prestatiegericht bent. Als ik écht iets zou moeten kiezen, denk ik dat ik ga voor een topper in de reining.
Reining is een tak van de paardensport uit het westernwereldje. Ik deed dit zelf in lichte mate met mijn (inmiddels ex-)paardje. Ik had het graag op iets hoger niveau willen doen, maar hij heeft spat dus dat was geen mogelijkheid. áls ik de reining op topniveau zou doen, zou het wel met mijn eigen gekke Mooniepoownie zijn en niet met een of ander klaargestoomd paard.

Moon, connemara pony uit 2000.

3. Waar ging je eerste spreekbeurt over op de basisschool?
Oef.. Dig deep, dig deeper... Ik weet het niet?!
Gezien ik mijn hele leven al gek geweest ben van die trouwe viervoeters, durf ik erop te gokken dat dit waarschijnlijk over paarden is gegaan. Maar 100% zeker ben ik er niet van...

4. Stel, je bent 85 jaar, zit in de eerder genoemde eetzaal van het bejaardentehuis en overdenkt je leven. Waar hoop je trots op te zijn? Wat hoop je te hebben bereikt in je leven?
Ik hoop rond die leeftijd nog steeds trots te kunnen zijn op de dingen die ik heb gedaan in mijn leven. Ik ben een type die niet snel ergens spijt van krijgt of heeft omdat ik van mening ben dat alles met een reden gebeurd. Alles wat vroeger is gebeurd wat onder "niet leuk" te beschouwen valt, heeft me wel gemaakt tot de persoon die ik nu ben. En tuurlijk, dit is met ups en downs, maar eigenlijk kom ik er na elke down weer een stuk sterker uit en dat lijkt me ook de bedoeling van het leven.
Het leven is leuk en ook de minder leuke kanten moeten leuk gemaakt (kunnen) worden.


Natuurlijk heb ik ook een simpeler antwoord, namelijk mijn reizen. Ik hou van reizen, maar heb nog genoeg van de wereld niet gezien. En ik ben van mening dat de wereld té mooi is om niet op onderzoek uit te gaan.
Ik heb nog een aantal doelen met betrekking tot reizen en ik hoop dat ik deze op mijn 85ste allemaal heb kunnen zien.

Guan Griego, Venezuela

5. Wat zie jij als de meest romantische date ever?
Okee, hier komt weer een geheim vrees ik... Ik heb de romantische genen van mijn vader geërfd. Dat wil dus zeggen dat ik allesbehalve romantisch ben. Om met de deur in huis te vallen: ik doe niet aan daten. Ik doe gewoon gezellig een sappie. Waarom? Geen idee, maar krijg het spaansbenauwd van het woord "date". Dat zenuwachtige gedoe van tevoren, dat verplichte leuk doen naar elkaar... Nee, niet mijn ding.
Goh, ik geloof dat ik nu wel overkom als een kluizenaar met een huis vol katten he...?

Ik gok dat mijn meest romantische daad de keer is geweest dat ik het bad heb laten vollopen, een biertje en een wijntje heb neergezet op de rand en toenmalig vriendlief in bad heb gesleurd. Sorry, ik kan me echt niets anders bedenken. Ik heb er waarschijnlijk zelf ook een heleboel verpest, want ik kan niet zo goed tegen verrassingen en zodra ik dan ook maar lucht krijg van een verrassing, blijf ik doorvragen tot de ander gewoon toegeeft. Sorry... Je hebt het of je hebt het niet he :P.

Mijn meest onromantische "sappie" kan ik jullie trouwens wel in geur en kleur vertellen! Dat was namelijk gezellig een drankje doen in Scheveningen wat eindigde in een bungeejump. De meneer met wie ik was en de eigenaar van de bungee hadden stiekem afgesproken dat als ik in 1x zou slagen voor mijn AVB van de motor, hij me mee zou nemen naar de bungee.
Heb 100 miljoen kleurtjes gepoept en ben er uiteindelijk afgeduwd, maar ik heb 'm gedaan.
Echt zo'n once in your lifetime-dingetje, want voortaan ben ik op mijn hoede, haha!

6. Wat is voor jou het ultieme geluksgevoel?
Samenloop van... Wakker worden van vrolijke vogeltjes die fluiten en een zonnetje die op je gezicht staat, om vervolgens een té lief smsje of briefje te lezen en daarna je dag op een roze wolk door te komen.
Ik weet niet of jullie begrijpen wat ik bedoel? Ik vind het vrij lastig te omschrijven, maar al typende krijg ik alweer last van zweefmomentjes. Gewoon de kleine dingetjes die het leven waardevol maken. En dan samen.

7. Wie vind jij de meest sexy man op aarde en waarom?
Die bestaat niet. Maar een beschuitje eten met een mix tussen Mark Webber, Gerard Butler en Vin Diesel zou ik uiteraard nooit afslaan!


Toevallig had ik het er 2 weken geleden met iemand over en uit dat gesprek kan ik denk ik wel een conclusie trekken. Qua uiterlijk gaan mijn knietjes knikken van een gespierde man met wat borsthaar (niet teveel, gewoon lekker), donker haar en blauwe ogen, stoppelbaardje, motorrijdend en een verleden met iets "stoers" a la ex-militair. Maar het grote geheim is dat mijn enige échte eis is dat de man langer is dan dat ik ben. Okee, en hij moet geen babyblauwe ogen en schaapjeskrulletjes hebben, want dat doet me gewoon écht niets.
Qua innerlijk moet-ie lief zijn. Jaja, vat je 'm: mijn stoere vent maar dan met een klein hartje. Ik weet het, ze zijn "vrij" zeldzaam ;-). Verder moet het gewoon klikken, behalve dan de belangrijke eis dat-ie eerlijk moet zijn.

8. Waar zou jij je het liefst verstoppen?
Uiteraard in de brede armen van mijn stoere vent!

9. Heb je een droom die telkens terug keert? Waar gaat die droom over?
Hier moet ik jullie helaas teleurstellen. Ik droom veel, echt véél. Ik scheld, ik schop, ik aai, ik kus en loop en ik gooi, maar ik weet er nooit wat van. Ik hoor het altijd achteraf. Ik heb zo'n app op mijn telefoon (sleeptalk) die je aan kunt zetten als je gaat slapen, dan neemt hij op. Dat heb ik ook een paar keer gedaan, maar het is zo onsamenhangend, dat zelfs ik er geen touw aan vast kan knopen.

10. Van welk liedje moet jij enorm hard huilen?
 En van welk liedje word je juist ontzettend vrolijk?
Papa van Stef Bos, Genoten van Guus Meeuwis en The Scientist van Coldplay zijn echt mijn tranentrekkers. Het maakt niet uit wanneer ik ze hoor of waar ik ben, de tranen komen gewoon.
Flappie van Youp van 't Hek en Raise Your Glass van Pink kunnen mijn dag gewoon weer helemaal maken!


11. Heb je een verslaving?
Ik gok dat mijn nagellakjes wel onder de noemer verslaving kunnen vallen.
Tot voor kort had ik steevast geantwoord met "roken", maar daar ben ik sinds een paar dagen mee gestopt en sta er positief in dat ik ook blijf stoppen.

Zo, dat waren best pittige vragen als ik heel eerlijk ben. Maar ik vond ze wel leuk.
Hoop dat jullie het ook leuk vonden om een stukje van mijn leven op de blog te lezen.

De 9 bloggers die ik nomineer zijn:
MiCook (zij heeft er iets meer, maar toch nog klein en écht de moeite waard)

En dan nu.. Mijn vragen aan de genomineerden:
1. Wat is jouw grootste quilty pleasure?
2. Wat is je favoriete quote? En waarom?
3. Als je zou weten dat de aarde volgend jaar vergaat, wát zou je dan in dit aankomende jaar anders doen?
4. Welke liedjes zitten er in de soundtrack van jouw leven?
5. Welk beeld gaat er als eerst door jouw gedachten als je je ogen nú dicht doet?
6.Wat zou je doen als je voor 1 dagje het andere geslacht zou zijn?
7. Met welk filmpersonage voel jij je verwant?
8. Hoe denk je dat jij over 25 jaar terug kijkt op het leven dat je nu leeft?
9. Welk product zou je meenemen als je nú zou moeten vertrekken naar een onbewoond eiland voor een jaar?
10. Wat was er eerder, de kip of het ei? En waarom?
11. Als je doof bent geboren, in welke taal denk je dan? En dan gaat het me er vooral om waaróm je dat denkt...

Hopelijk vonden jullie het een leuke post en ik hoop dat jullie de blogs die ik nomineer ook de moeite waard vinden om te gaan volgen.
x1 opmerking :

  1. Heel erg leuk om te lezen! Ben benieuwd naar de antwoorden van de genomineerden op jouw vragen.

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs