Essence Peel Off Basecoat

donderdag 10 april 2014

Al lange tijd, en dan bedoel ik écht een behoorlijke poos, heb ik hier de bekende Peel-off Basecoat van Essence staan. Een vriendin van me is er razendenthousiast over, maar toch heeft het me op de één of andere manier nog nooit echt uitgenodigd om te gebruiken. Tot vandaag, lees snel verder...


Het idee is natuurlijk ondertussen niet nieuw meer en ook is het geen nieuw feitje dat het eigenlijk niets anders is dan kinderlijm. Je gebruikt de basecoat voordat je je kleurlak gaat laken en uiteindelijk kun je dan dus je hele nagellak er in één keer aftrekken. Althans... Dat is de bedoeling.

Je moet een dikke laag gebruiken. Als je gaat lakken, is de substantie wit. Na iets meer dan 5 minuutjes wachten is het droog en is de kleur van wit naar transparant gegaan. Als je basecoat transparant is geworden, kun je dus je kleur eroverheen lakken.


Na het aanbrengen mag je ongeveer 3 uur niet in contact met water komen, dus het is handig om te zorgen dat je afwas al is gedaan en dat je ook naderhand niet meer hoeft te douchen. De gebruiksaanwijzing is ook op de verpakking te vinden.

Nouja, dat spreekt eigenlijk allemaal wel voor zich, je hoeft geen bijzondere handelingen of iets uit te voeren, het enige waar je rekening mee moet houden is dus dat je na het lakken even geen contact met water hebt.


Het afhalen is een ander verhaal... Je kunt verschillende dingen gebruiken om een beginnetje te maken, bijvoorbeeld een orange stick of je nagels. Zelf heb ik een metalen cuticle pusher gebruikt die een klein mesje eraan heeft zitten. Als je het beginnetje hebt gevonden, moet je dus in één trek de hele lak eraf kunnen halen...


Sja... Fail! Het werkte echt totaal niet naar behoren en ik ben een flinke tijd bezig geweest om alle restjes er af te peuteren. Ik had niet verwacht de hele lak er in één keer af te kunnen trekken, maar ik had wel verwacht om in elk geval minimaal de helft van een nagel eraf te krijgen. Helaas, helaas.

Ik kreeg er alleen kleine stukjes af, wat dus een ontzettend gepriegel was. Ik had een vrij grove glitterlak gebruikt én een laag topcoat, dus je zou zeggen dat dat genoeg zou zijn om er een plakkaat van te maken.
Nee, voor mij was dit geen succes en ik denk ook niet dat ik 'm vaker zal pakken. Ik koop dan liever nog een flesje Stuck On Blu, welke niet deze eigenschap heeft, maar het stukken beter doet.

Gelukkig was het geen grove miskoop, de Peel Off Basecoat heeft me namelijk maar € 2,39 gekost.
Ondertussen zit deze basecoat niet meer in het assortiment van Essence, maar wellicht heb je 'm thuis staan. Deed-ie het bij jou wel naar behoren? X


2 opmerkingen :

  1. Ligt heel erg aan bij welke lak je hem gebruikt. Sommige lakjes trek je hem er idd in 1 keer af, bij andere krijg je allemaal van die kleine rotstukjes. Ik blijf fan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb peel off basecoat van Etude House (Ebay)Die werkt prima.Het duurt wel even voor het droog is.

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs