NailPatternBoldness Intoxicated

vrijdag 4 april 2014

Toen ik een tijdje geleden op Etsy aan het struinen was, sloeg mijn hart serieus een paar slagen over. Allison, de naam achter het indie-merk NailPatternBoldness, had namelijk weer een nieuwe collectie. En wat voor één... Bomvol glitters en aparte kleurencombinaties... Vandaag heb ik Intoxicated voor jullie.Al eerder liet ik jullie een geweldig lakje met matte glitters van NPB zien, namelijk Madam Rose. Deze collectie is totaal niet te vergelijken met vorige collecties trouwens. Het enige puntje van overeenkomst is dat ze wederom retegaaf zijn! 

NailPatternBoldness komt uit Burlington, USA en bestaat ondertussen alweer heel wat jaartjes. Haar bekendste lak is denk ik wel Flipping Out Hard. Intoxicated hoort bij de Parliament of Magpies, welke is uitgebracht rond de feestdagen van 2013 en de collectie bevat 12 lakjes. Ik heb er nu drie, maar weet wel zeker dat het hier niet bij blijft. She did it again, wat een geweldige collectie! De naam van de collectie vind ik ook super, want mijn eksteroogjes waren getriggerd na het zien van swatches...

Note: Ik heb nog geen review over Flipping Out Hard, maar kijk eens hier; Anc heeft er namelijk wel mooie foto's van.

Intoxicated in het zonnetje


Intoxicated heeft een transparante base met daarin tal van donkerpaarse microglitters en wijnkleurige en gouden hexglitters. In het zonnetje neigt de lak wat meer naar roze, zoals op bovenstaande bottleshot, maar in de schaduw wordt-ie een stuk paarser en wat donkerder.

Ik had eigenlijk wat problemen verwacht met lakken, omdat de lak zo bomvol met glitters zit, maar niets is minder waar! De eerste laag is wat sheer, maar de tweede laag maakt alles goed en met twee laagjes is de lak al prima dekkend. Geen gedoe met glitters die niet pakken en er is geen dab-methode nodig. Je kunt je nagels gewoon lakken zoals elke andere crème- of shimmerlak. Erg fijn dus!


En wat misschien nóg wel fijner is, is de droogtijd. De lak is echt in een zucht en een scheet droog.
Alle glitters liggen mooi plat op de nagels. Het enige puntje wat ik aan de lak kan bedenken is dat-ie mat opdroogt. Maar goed, glitters worden veel mooier onder een laagje topcoat en met topcoat creëer je ook meteen glans, dus eigenlijk geen problemen.


Ik ben serieus he-le-maal weg van de lak en ook van de twee andere die ik heb staan. Kan niet wachten om ze uit te proberen! En natuurlijk om nog nieuwe kleurtjes te bestellen!

Matte/zonder topcoat is-ie trouwens ook best leuk, al geef ik wel voorkeur voor een laagje topcoat.

Intoxicated, 2 laagjes zonder topcoat


De lakjes van NPB zijn allemaal 3-Free, bevatten 15ml en zijn het goedkoopst als je ze rechtstreeks via Allison haar Etsy besteld, namelijk $9 exclusief verzendkosten. Ze verzendkosten liggen vrij hoog, hou hier even rekening mee als je gaat bestellen. Het is aan te raden om een gezamelijke bestelling te doen.
Je kunt ze ook bestellen bij o.a. Llarowe. 

Wat vind jij ervan? En kon je deze collectie al? X6 opmerkingen :

 1. Oh... ik baal zo ontzettend hard dat ik toch niet met je mee bested heb!!!
  Ik vind deze (en je andere) echt helemaal geweldig <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. **Dansje met vingers in de lucht** Told you so, told you so!!!
   Hahaha, grapje hoor! Komt helemaal goed vanaf de 24ste :D!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ik heb er ook echt geen andere woorden voor...
   Allison blijft geniale creaties maken gewoon!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs