piCture pOlish Imperial

maandag 19 mei 2014

De laatste tijd hoorde ik erg veel enthousiaste verhalen over het merk piCture pOlish. Zoveel zelfs, dat ik het niet kon laten om zelf eens een lakje te proberen. Of misschien met andere woorden: ik kon natuurlijk niet achterblijven, want mijn nieuwsgierigheid had alweer ergens zijn hoogtepunt geraakt ;-)... Ik twijfelde ontzettend tussen twee paarse tinten, maar toen ik uiteindelijk de knoop had doorgehakt, ging Imperial mijn mandje in. Deze ga ik jullie vandaag laten zien.


piCture pOlish is een Australisch merk, bedacht door twee meiden die als droom hadden hun vrienden en familie een uniek cadeau te geven. En dus... piCture pOlish was born.
De lakjes varieren van 3-Free tot 5-Free, zijn veganistisch en niet op dieren getest.

Imperial is een lakje welke uit de Collaboration van 2013 komt en dit is een collectie die ontworpen is in samenwerking met een aantal bekende bloggers. Imperial is het lakje van The Swatchaholic.

"Imperiwhat?
When piCture pOlish asked me if i would like to make a collaboration shade with them the name imperial immediately came to my mind. I wanted to create a rich purple nail polish shich would also be a bit decadent in terms of the multiple shimmers used with even more sparkles on top. In my mind the base color purple was accompanied by lots of blue and pink shimmer and gold sparkles. During the development we also added the one and only piCture pOlish signature multisize holographic sparkles and a gorgeous fluro/neon purple pigment in the mix.  "
- The Swatchaholic


Imperial heeft inderdaad een lekkere creamy paarse basis met daarin echt tal van andere dingetjes. In eerste instantie dacht ik dat ik een paars lakje met gouden glitters had gekocht, maar daarmee zat ik dus mooi even fout! Al is het niet helemaal goed zichtbaar in het flesje (waarschijnlijk door de grote stickers en de naad op zijkanten van het flesje), toch is de lak een stuk complexer dan ze in eerste instantie lijkt.
Buiten het paars met gouden glitters bevat de lak namelijk ook nog blauwe en fuchsia shimmer én een soort van flakies. Dit is mijn eerste lakje van piCture pOlish, dus ik denk dat met die flakies de "one and only piCture pOlish signature multisize holographic sparkles" worden bedoeld... **haalt adem, want dat was even een mondvol**


Toen ik de eerste keer lakte, dacht ik echt dat de meiden die er zo positief over waren een beetje nuts waren, want bij mij was het lakje zó vreselijk dun dat het meteen naar mijn nagelriemen kroop. Uiteraard heb ik meteen gevraagd of dit bij hun ook zo was, maar dat was niet het geval. Ik heb de nagellak eraf gehaald, want het zag er echt niet uit. Een clean-up had langer geduurd dan overnieuw lakken, haha.
Ondertussen zat ik wat met het lakje in mijn handen te rollen, omdat ik zat te twijfelen of ik wel een tweede poging wilde wagen. En toen ik voor de tweede keer lakte, lakte de lak fantastisch!
Ik weet niet of het rollen er iets mee te maken heeft gehad, maar de lak leek echt getransformeerd. Heel bizar!


Het kwastje is ontzettend fijn. Hij is vrij dun, maar waaiert behoorlijk uit. Toch niet zo erg om té breed te zijn voor smalle nagels en de lak vloeit als boter over je nagels; erg fijn. De droogtijd is wonderbaarlijk snel. Ik denk dat-ie vergelijkbaar is met de droogtijd van suede lakjes, die zijn ook zo ontzettend snel droog.

Ik had stiekem niet anders verwacht, maar ja... piCture pOlish heeft er nóg een fan bij. Ik ga zeker meer lakjes van dit merk bestellen. De kleuren en combinaties zijn vrij uniek en dat betekent dat mijn wishlist van dit merk ondertussen is gegroeid.

Picture Polish Imperial

piCture pOlish bevat 11ml en kost ongeveer € 10-15 per flesje, inclusief verzendkosten. Het hangt er een beetje vanaf waar je de lakjes bestelt, want de uiteindelijke prijs is ook mede afhankelijk van de verzendkosten. Bij piCture pOlish zelf bestellen is uiteraard het goedkoopst, maar hou er rekening mee dat je waarschijnlijk douanekosten moet betalen, omdat ze de echte waarde op het pakket zetten. De lakjes zijn wel erg snel binnen vanuit Australie. Verder kun je terecht op webshops die internationaal verzenden, zoals Harlow & Co en Llarowe, maar wij kaaskopjes kunnen bijvoorbeeld ook terecht bij Pretty Polish of de Vlaamse NailistaShop.

Heb jij lakjes van piCture pOlish? Heb je nog af- en aanraders voor me?
X


4 opmerkingen :

 1. PP heeft echt onwijs fijne en mooie lakjes, qua mooiheid is deze geen uitzondering. Ik voel aan mijn water dat ik binnenkort maar eens wat PP ga bestellen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel even rollen voor gebruik, haha!
   Ik ben ook erg benieuwd naar meerrrrr!

   Verwijderen
 2. Wat een mooie en complexe lak! Dit is echt zo'n lak waar je de hele dag kan naar staren.
  Leuke wishlist heb je ook trouwens. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha thanks! Vrees dat vooral die van Glam Polish er snel gaan komen. Nadat ik helemaal wezenloos van 2 uit de Grease-collectie, ben ik echt zo waanzinnig benieuwd naar de rest!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs