Dollish Polish Look At The Flowers Lizzie

donderdag 19 juni 2014

Soms heb je weleens dat een lakje gewoonweg afschuwelijk lelijk is, maar dat ze mooi wordt van lelijkheid.. Dat had ik met het lakje die ik jullie vandaag ga laten zien.

Look At The Flowers Lizzie is een lakje uit de laatste collectie van Dollish Polish, genaamd Ultimate Fandom. Deze collectie is een samenwerking met Accio Lacquer en bestaat uit 11 lakjes die allemaal geïnspireerd zijn op de populairste oogappeltjes van fandoms van het moment. Buiten deze 11 lakjes is er nog een bonuslakje, wat de totale collectie 12 lakjes geeft.


Er is goed nagedacht over de collectie en er is niet zomaar lulkraak wat bij elkaar gegooid om het vervolgens een pakkende naam te geven. De kleuren komen bijzonder goed overeen met hetgeen waar het voor staat. En dat is niet alleen zo bij Look At The Flowers Lizzie, maar bij álle lakjes uit de collectie.

Flowers heeft een grauwgroene crelly basis die iets naar de kleur van groene olijven neigt, welke bij mij persoonlijk te boek staat als "kotskleur". Het sterke punt van dit lakje zijn de glitters erin, die het geheel écht iets van een veld met bloemen geven. De kleuren glitters die ik erin zie zijn wit, zwart, groen, koraal, geel en roze, in verschillende formaten. Ik zie voornamelijk hexglitters en ronde glitters, maar omdat-ie zo bomvol glitters zit, kunnen er best ook nog andere vormen in zitten.


Ik weet niet of je The Walking Dead weleens hebt gezien, maar zo ja... Dan is het natuurlijk overduidelijk dat dit zinnetje uit die serie komt! In mijn ogen één van de meest bizarre scenes uit de hele serie.
Mocht je nog niet zo ver zijn in de serie, raad ik je aan om onderstaand filmpje even te skippen.


Maargoed... Mooi van lelijkheid dus. In eerste instantie kocht ik dit lakje meer om de naam. Ik bedoel... Wie gaat er nou zonder dwang een kotskleur op haar nagels doen? Toch moet ik eerlijk bekennen dat hoe langer dit lakje op mijn nagels zit, hoe mooier ik haar begin te vinden. En niet meer mooi van lelijkheid... Nee, mooi door de combinatie van kleuren die ik steeds gaver begin te vinden! Die rare kotsgroene kleur matcht ook gewoon nog met mijn huidskleur ook! Well done, Dolly & Mishka.


Dollish Look At The Flowers Lizzie
Flitslicht


Ik had zelf nog geen ervaring met de vernieuwde flesjes en kwastjes van Dollish, maar van een vriendin had ik vernomen dat ze vrij breed waren. Daarom koos ik ervoor om mini's te bestellen. De kwastjes van de mini's zijn echt prima en werken fijn en nauwkeurig. Een flesje bevat "maar" 5ml, maar als je in je achterhoofd neemt dat budgetmerken zoals Hema en Essence dit als standaard hebben voor hun flesjes, begrijp je dat ik hier best nog een aantal keer mee kan lakken.

Dollish Polish Look At The Flowers Lizzie
Natuurlijk licht


De lak is sheer, maar gelukkig goed op te bouwen. Op bovenstaande foto's zie je drie dunne laagjes en 1 laagje topcoat. De glitters liggen allemaal fijn plat op de nagels en zuigen ook niet veel topcoat op.

De collectie is verkrijgbaar via Dolly en kosten $10 of $11 (afhankelijk van welke pigmenten er zijn gebruikt) voor een fullsize lakje van 15ml en $5 voor een minisize van 5ml. De verzendkosten zijn meer dan redelijk! Alle lakjes van Dolly zijn trouwens 5-Free en Cruelty Free!

Wat vind jij van deze bijzondere kleur? X
5 opmerkingen :

 1. Hij is heel apart maar toch wel erg leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Raar maar waar: ik vind 'm echt fantastisch :D.
  Zo vreemd, want ik had het totaal niet verwacht! Maar heb 'm nu toch al een keer of 4 opgehad, hihi..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze lak doet mij aan scooby doo denken. Daar hadden ze altijd monsters met slijm in deze kleurtjes:) Raar maar waar!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het wel een leuke lak. Wat is "5-Free " eigenlijk? En is "Cruelty Free" echt wat het lijkt te zijn?

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs