Mentality Hoopla

woensdag 25 februari 2015

In mijn speurtocht op Harlow, naar het laatste lakje om te voldoen aan het bedrag voor gratis verzending, kwam ik het merk Mentality tegen. Ik had er nooit van gehoord, maar blijkbaar was er net een nieuwe collectie uitgebracht vol met duochromes. Helaas waren er nauwelijks swatches van deze collectie te vinden en ik kocht deze op goed geluk. Vandaag wil ik jullie kennis laten met het merk en met Hoopla.

Ik had echt het perfecte licht om de duochroom goed te fotograferen, dus hou je vast: ik heb nogal wat fotootjes, hihi...Hoopla hoort bij de Matte Jellychromes, wat een collectie is die zeven lakjes telt die allemaal een matte en duochroom finish hebben. De Jellychromes heeft nog een sub-collectie, genaamd de Holochromes en deze collectie bevat zeven lakjes met een holografische duochrome finish. Samen horen al deze 14 lakjes bij de Jellychromes.


Mentality Polish is een merkje dat is opgericht door het echtpaar Danny en Hillary en zij mixen hun lakjes in California, USA. Zij zijn ergens begin 2012 geïnteresseerd geraakt in het maken van nagellak en in September dat jaar ging het eerste lakje de verkoop in. Ondertussen is het merk alweer behoorlijk uitgebreid en zijn er verschillende collecties te koop. Er is voor ieder wat wils tussen hun lakjes, want er zijn finishes van elk idee die je maar kunt bedenken.

Mentality Hoopla

Mentality Hoopla


Hoopla heeft een roze basiskleur met een duochroom naar blauwgroen, maar ook naar paars en zelfs rood, maar dan moet je wel net het goede licht te pakken hebben. Eigenlijk is het dus een multichroom, maar omdat de duo van roze naar blauwgroen het best en meest zichtbaar is, hou ik het toch op een duo. De lak bestaat uit glassflecks en heeft een matte finish.

Mentality Hoopla

Het lakje wat in het flesje zit, is vergelijkbaar met de huidige kwastjes die OPI gebruikt. Veel meiden zullen dit erg fijn vinden, ik hou persoonlijk van een iets smaller kwastje. De haren zijn lekker soepel, maar niet zo soepel dat je een slap kwastje hebt. Het neemt genoeg lak mee en lakt ook vrij nauwkeurig.

Mentality Hoopla

De droogtijd is lekker snel, maar dat is vaak met glassfleck lakjes. De dekking is iets minder, op mijn nagels zie je dan ook drie laagjes. Het hoort bij de jellychrome collectie, dus ik gok dat dat de bedoeling is, al heb ik nooit eerder glassflecks als een jelly gezien... De drie laagjes zijn trouwens zo gelakt, want de droogtijd is echt wel lekker snel. En je hoeft in principe natuurlijk geen laagje topcoat te lakken, waardoor je na het derde laagje ook écht klaar bent met je mani..

Mentality Hoopla

De finish is zoals gezegd matte, maar natuurlijk was ik ook heel erg nieuwsgierig hoe dit lakje eruit zag met een laagje glans en daarom heb ik ook nog twee foto's voor jullie gemaakt met een laagje glanzende topcoat. Persoonlijk vind ik 'm glanzend mooier. Wat zeg ik? Ik vind het een pareltje! Met het laagje topcoat komt ineens de rode kleur veel beter uit en zie ik toch ineens waarom het een multi genoemd wordt!

Mentality Hoopla

Mentality Hoopla

Stiekem had ik verwacht dat dit lakje aan de zoete kant voor mij zou zijn, maar zo op de nagels vind ik haar totaal niet zoet, maar juist eerder stoer. Ik ben blij dat ik voor deze "mystery" ben gegaan! Ik ben een klein beetje bang dat mijn collectie duo's van Mentality op niet al te lange termijn iets uit zal breiden, hihi...

Wat ik wel nog even wil vermelden, is dat de lak in de volle zon een soort van zilverkleurige shimmer over zich heen krijgt. De duo is absoluut nog wel te zien, maar de shimmer krijgt op de een of andere manier toch een beetje de overhand. Zonde, vind ik persoonlijk, maar dat komt ook omdat ik niet zo weg ben van zilver... See for yourself, hieronder een foto in de volle zon (zonder topcoat).


Om nu de post toch écht af te sluiten heb ik zoals altijd nog even een macroshotje, zodat je de glassflecks waaruit de lak is opgebouwd wat beter kunt zien.


Ik kocht Hoopla bij Harlow&Co, waar ik slechts C$ 9 betaalde voor dit lakje van 15ml. Ook kun je terecht op de site van Mentality zelf of EdgyPolish, maar daar betaal je wel wat meer. Het voordeligst is absoluut Harlow, mede ook doordat de Canades Dollar momenteel ontzettend gunstig voor ons staat. En daarbij is het echt een fijne shop met zeer snelle levertijd, dus ik raad 'm iedereen aan!

Ik ben echt waanzinnig verliefd, ondanks dat een roze lakje niet meteen mijn voorkeur zou hebben. Maar Hoopla... Wow... ♥!! Ik ben er dus weg van, maar wat vind jij eigenlijk van deze duo? X

8 opmerkingen :

 1. Ik vind de matte finish in combinatie met de glassfleck echt super gaaf!
  Deze kleur is niet mijn ding, te... roze... maar hij staat je wel echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! Ik had stiekem ook verwacht dat-ie véél te roze voor me zou zijn...
   Maar boven verwachting, ik ben echt helemaal verliefd ♥ !

   Verwijderen
 2. Hij is zoooo gaaf!! Die komt binnenkort ook bij mij wonen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem erg leuk! Niet uniek maar wel heel mooi. Hij staat je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben het niet helemaal met je eens dat-ie niet uniek is, ik heb namelijk nog nooit matte glassfleck duo's gezien.
   Maar met je eerste en laatste zinnetje ben ik het méér dan eens :D.

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs