Color Club Foxy Mama

donderdag 12 maart 2015

Doordat het weer vorige week ineens zo om sloeg, kreeg ik een beetje de zomer in mijn bol. Mede hierdoor besloot ik om eens uit mijn veilige zone te komen en bestelde wat lakjes die ik normaal gesproken nog niet zou bestellen als ik vastgebonden zou zitten. Gister kreeg ik ze binnen en er is er eentje... Wow! Heb even mijn schema qua geplande posts omgegooid, want ik moest en zou jullie deze laten zien! Zonnebril op voor Foxy Mama!

Color Club Foxy Mama


Foxy Mama hoort bij de Poptastic Collection die is uitgebracht voor de zomer van 2014. De collectie telt slechts 6 lakjes, maar deze lakjes zijn allemaal knallende neons die je niet snel zult vergeten.

Color Club Foxy Mama

Foxy Mama is een (jaja) oranje neon lak met daarin een gele shimmer. Eigenlijk voor mij dé kleurencombinatie om bij iedereen mooi te zijn behalve bij mij. Toch waagde ik me er eens aan en weet je? Ik ben verliefd! Wat een gave kleur!

Het is een neon, dus helaas was dit weer een onmogelijk lakje om vast te leggen op de foto's. Ik heb verschillende camera's gebruikt, maar de ene kan de felheid niet vastleggen, de ander trekt de shimmer niet helemaal en weer een ander gaf allemaal neon-vlekken op de foto's, dus het is wat lastig. Toch is de combinatie van de foto's wel aardig.
Maar genoeg gekletst, ik wil jullie haar graag laten zien!

Flitslicht


Foxy lakt als een droom: binnen no-time droog en de finish is fantastisch. Het kwastje werkt prima en brengt de lak netjes gelijkmatig aan. De droogtijd is, zoals bij de meeste neons, lekker snel.

De shimmer is echt perfect gekozen erin! Het geeft de neon een klein beetje een pastellerig tintje, maar toch blijft ze absoluut neon. Beetje lastig uitleggen :-). Geloof me maar op mijn woord: musthave! Zeker voor de zomer die er weer aan begint te komen!

Color Club Foxy Mama
Neutraal licht


Omdat de camera toch de shimmer helaas niet helemaal kon vastleggen, heb ik hieronder nog een foto die ik met mijn telefoon heb gemaakt. Het is de camera van de iPhone 5s. Dat kreng maakt van álle kleurtjes totaal iets anders, dus op de kleur moet je even niet letten, want Foxy Mama is echt alles behalve pastel haha. Maar de shimmer kreeg-ie wel beter vastgelegd, vandaar dat ik de foto toch plaats.

Color Club Foxy Mama
Neutraal licht met iPhone camera


Uiteraard kon ik het niet laten om de prachtige shimmer aan jullie te laten zien door middel van een macrootje.


Ik kocht dit lakje op eBay, waar ik ongeveer 5 euro inclusief verzendkosten betaalde voor 15ml. Ik zeg goeie deal! Ben erg nieuwsgierig naar de reacties op mijn werk vandaag, haha!

Heb jij misschien dé tip om neonkleuren te fotograferen? Ik heb altijd hetzelfde probleem met neons, dus wellicht doe ik iets fout.  Zou een lightbox misschien voor zulke lakjes juist wel een uitkomst zijn? Ik weet het niet, wil eigenlijk liever niet aan een lightbox, omdat eigenlijk bij acht van de tien kleuren de kleuren niet meer kloppen... Tips? Graag!

Enne... Wat vind je eigenlijk van dit kleurtje? Oranje boven alleen met Koningsdag of toch ook wel leuk voor tussendoor? Ik moet het toegeven... Ik ben om! Voor mij niet alleen meer oranje met K-Day of wanneer Nederland speelt, ik weet zeker dat deze Foxy Mama véél vaker op mijn nagels mag spelen.

12 opmerkingen :

 1. Wauw, dat is heel wat anders dan ik van je gewend ben!
  Maar wat een gaaf lakje en hij staat je fantastisch, deze gaat op mijn wish :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha héééél anders ja! Zo bijzonder dat ik 'm toch helemaal gaaf vind!
   Moest even mijn veilig zone uit! Hou je maar vast, want heb nog meer van die weido kleurtjes, haha!

   Verwijderen
 2. Hij is gaaf!!
  De enige manier om je kleuren optimaal te krijgen is om te gaan werken met een grijskaart. Dit werkt echter alleen als je een camera hebt waar je een foto met een grijskaart kunt meten als handmatige witbalans. Of je schiet RAW bestanden, digitale negatieven, en je past de witbalans aan de hand van de grijskaart aan in een bewerkingsprogramma.
  De grijskaart is gewoon een grijs plaatje wat je fotografeert. De foto met het plaatje gebruik je als meetpunt voor de witbalans en dan heb je 9 van de 10 keer de juiste kleuren te pakken.
  Een lightbox zal je niet helpen, dat heeft geen invloed op de kleuren het zorgt alleen voor een egale achtergrond en kan (mits je goed licht gebruikt) schaduwen wegnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh gaaf, hierdoor krijg ik echt zin in de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wat een kleur! Niks voor mij maar wel cool!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi kleurtje: de shimmer maakt het helemaal jummie!
  Foto tip: ik heb een stand voor schemering op mijn camera....vaak komt dan de neonkleur wel goed tot zijn recht (al kun je niet erg inzoomen).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, super bedankt! Ik ga eens kijken of ik dat standje er ook op heb zitten en anders denk ik dat die wel tussen de witbalans instellingen moet staan ergens...

   Gaaf he die shimmer, die maakt het lakje echt zo waanzinnig gaaf! En dat zeg ik écht niet snel over een oranje, haha.

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs