Mentality Gala

vrijdag 13 maart 2015

Eventjes terug liet ik jullie een lakje zien waar ik he-le-maal dol op was. En ben trouwens! Dat was de gave roze Hoopla van Mentality. Ik heb er nog eentje om jullie te laten zien, dit keer een blauwe duochrome genaamd Gala. Kijken jullie mee?Gala hoort, net als Hoopla, bij de Matte Jellychromes, wat een collectie is die zeven lakjes telt die allemaal een matte en duochroom finish hebben. De Jellychromes heeft nog een subcollectie die de Holochromes heet en deze subcollectie telt ook weer zeven lakjes, maar dan met een holografische duochroom finish. Bij elkaar geteld horen al deze 14 lakjes bij de Jellychromes.


Echtpaar Danny en Hillary zijn de hersenen achter Mentality Polish, waar ze begin 2012 mee begonnen zijn. In september 2012 gingen de eerste lakjes de verkoop in. Zij mixen hun lakjes in California, USA en zijn allemaal 3-Free. Langzaamaan zijn ze aan het overgaan op 4-Free. Mentality zit absoluut niet stil en heeft al behoorlijk wat collecties uitgebracht.


 Gala heeft een prachtige dromerige blauwe basiskleur met een duochrome naar voornamelijk roze en paars, maar in sommig licht is er ook groen te zien en héél soms geel en oranje. De laatste twee kleuren zijn echter wel een kei in verstoppertje spelen en laten zich helaas bijna nooit zien. De lak bestaat uit glassflecks en de finish is matte.Het lakje lakt erg fijn. Het kwastje is iets aan de brede kant, maar alsnog te doen. Vergelijkbaar met de kwastjes van OPI. De haren zijn lang en stevig en nemen genoeg product mee. De substantie van Gala is iets stroperiger dan die van Hoopla, maar met iets meer lak op je kwastje heb je hier geen hinder van en kun je prima lakken. Met twee dunne laagjes is Gala prima dekkend en de glassflecks drogen lekker vlot.


Ook bij deze was ik erg nieuwsgierig wat een glanzende topcoat zou doen en wat blijkt? Het wordt een totaal ander lakje! De duochroom wordt wat minder zichtbaar, maar daarentegen zijn er nu ineens een heleboel gekleurde shimmertjes zichtbaar. Ik vind het een leuk effect, maar ze wordt mij voor het mooie iets te blauw en daardoor geef ik de voorkeur voor de originele, matte finish.


De Matte Jellychromes zijn te koop via Mentality, Edgy of Harlow. Door de gunstige koers van de Canadese Dollar, ben je momenteel het goedkoopst uit bij Harlow. Daar betaal je ongeveer 6,5€ voor een flesje van 15ml. Bij besteding van C$100 betaal je geen verzendkosten.

Ik vind het werkelijkwaar een fantastische collectie en kan stiekem niet wachten om jullie de rest nog te laten zien! Wat vinden jullie van Gala?

10 opmerkingen :

 1. Oeh, mooi! Hij doet mij wat aan een zeemeermin denken, maar dan wel op een normaal draagbare manier. Leuk! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er nog niet over uit wat ik er nou van vind...
  Ik blijf maar switchen :')

  Vind je nagels wel echt super mooi qua lengte!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha komt door de duo, wellus, nietus! :P
   Thanks, alleen ik vind ze te lang, dus heb ze net wat korter gewiekt haha!

   Verwijderen
 3. Ik vind haar leuk! Wat een gave duo!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaaa, ik ook :-D! Merkje is echt de moeite waard om eens te bekijken! Zeker voor het prijsje!

   Verwijderen
 4. Ik vind het een prachtig lakje! Lekker zomers tintje ook. Hij staat je wel heel erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Ja, echt he! Ondanks het blauw en het koude ervan, maakt de duo haar toch weer lekker vrolijk en een stuk warmer. Ben echt verliefd.

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs