Favorieten: blogs #1

dinsdag 3 maart 2015

Soms lees je weleens een "Spam Your Blog"- post en persoonlijk vind ik dit echt een onwijs leuke manier om bekender te raken met kleinere blogjes waarvan je nooit eerder hebt gehoord. Ik doe het vandaag eens anders dan anders. Ik ga vandaag bespreken wat ik momenteel erg fijne blogs vind.

Uiteraard zijn er tal van blogs die al behoorlijke of zelfs grote bekendheid genieten, maar ik vind het juist zo leuk om bekender te raken met de kleinere en/of onbekendere (buitenlandse) blogjes en daarom beperk ik me tot deze blogs. Ze staan gewoon in willekeurige volgorde en alle titels zijn aanklikbaar zodat je snel en gemakkelijk op de betreffende blog een kijkje kunt nemen.

Deze twee Britse heren reizen nogal wat over de wereld rond en hebben een heerlijke schrijfstijl. Ik kwam op hun blog terecht nadat ik een zoektocht op Google deed om meer informatie over IJsland te krijgen. Deze heren zijn echt al op veel plaatsen geweest en hebben er nog minstens zo veel op de planning staan. Fijne blog met mooie foto's en ook goede tips voor reislustige mensen.  Tattoologist

Ik ben gek op tattoos en dat is waar deze blog over gaat. Mooie foto's en niet teveel poespas. Heerlijk tijdverdrijf!  Oh My Book

Deze blog heb ik pas een paar weken terug leren kennen, maar ik vind 'm helemaal leuk. Het leuke is dat de blog door vier meiden geschreven wordt, die allemaal een andere schrijfstijl hebben en uiteraard hebben ze ook allemaal andere voorkeuren qua boeken. Dat maakt het lekker afwisselend. Door deze blog heb ik een aantal boeken aan mijn lijstje toegevoegd. Naast boekrecensies vind je er ook filmrecensies en persoonlijke stukken.♥ World Of Wanderlust

Op de blog van de Amerikaanse Brooke vind je volop inspiratie en en tips over prachtige plekjes over de hele wereld. En ze plaatst er ook nog eens zulke fantastische foto's bij. Heerlijke site om bij weg te dromen, maar ook om gericht informatie over bepaalde plaatsen of landen op te zoeken. Ze reist de wereld rond in haar eentje, iets wat ik ontzettend gaaf vind om te lezen.
Deze blog wordt geschreven door de Vlaamse Yasmine en gaat eigenlijk over alles wat je maar kunt verzinnen. Soms heeft ze heerlijke posts die fijn weglezen en een andere keer heeft ze erg fijne doordenkertjes. Alle mogelijk denkbare onderwerpen zie je voorbij komen op de blog, van bekende sterren tot reizen of haar gevoelens over welke nationaliteit ze nou heeft. Toppertje!
Dit is zo'n overheerlijke blog! Ik maak vaak gebruik van het recept voor speltbrood, maar buiten dat recept heb ik er al vele geprobeerd. En stuk voor stuk zijn ze allemaal lekker! Het leuke is dat Pauline heeft meegewerkt aan het receptenboek van de Zandloper en dat dus veel van haar recepten "zandloperproof" zijn. Lekker én gezond dus! Aanradertje, want de recepten zijn allemaal prima te maken, ook als je twee linkerhanden hebt net als ik! De recepten zijn allemaal in het Nederlands en hebben ook de Nederlandse inhoudsmaten.
Deze blog hebben jullie wel vaker voorbij zien komen: de nagellakblog van een vriendinnetje van me. Ik wil even duidelijk zeggen dat ik deze niet in het lijstje plaats omdat Anc een vriendin van me is! Sterker nog, ze weet van niets en als ze binnenkort op Mijn Kleine Geheimpjes kijkt, zal dit een verrassing voor haar zijn. Ik plaats deze blog hier omdat het echt een leuke blog is, met een leuke manier van schrijven, duidelijke reviews en het belangrijkste: goede variatie in merken! De site is in het Engels geschreven, maar leest lekker makkelijk weg.
Huidverzorging is ook iets waar ik me ontzettend voor interesseer, juist omdat mijn huid me sinds een aantal jaar gigantsich in de steek heeft gelaten. Sinds 1 januri dit jaar heb ik alles eens helemaal binnenstebuiten gekeerd en is mijn skincare routine helemaal back to basics gegaan. Buiten de tips van Jetske Ultee en Paula Begoun, lees ik ook graag mee op de blog van Conchita en Willemijn. Zij zijn huidtherapeuten en alles wat zij schrijven, is dus medisch onderbouwd. Ik vind het een erg fijne blog met duidelijke uitleg en het allerleukste vind ik nog dat ik blijkbaar nu toch aan een goede routine bezig ben. Nu merk ik dat ook absoluut aan mijn huid hoor, maar toch is het fijn om te lezen dat de producten die ik nu gebruik, ook gewoon écht goed zijn.
Deze blog hoort wat mij betreft bij elke meid in haar Bloglovin'-lijst. Deze fantastische blog heeft ontzettend veel gezonde desserts-recepten. Hoe leuk is dat! Fantastisch lekkere desserts en allemaal nog met een gezond tintje ook! De blog is in het Engels geschreven, dus af en toe is het wat lastig omdat de inhoudsmaten in de Engelse variant zijn geschreven. Ik heb zelf een aantal tools in de keuken liggen waar de Engelse maten op staan, maar anders kom je gelukkig een heel eind met Google.


Ik ben er waarschijnlijk nog een heleboel vergeten, maar geen nood: dit was slechts deel 1! 
Ben jij al bekend met bovenstaande blogs? Of heb je nog aanraders voor me? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe en leuke blogs en mijn interesses zijn behoorlijk uitgebreid!

Of heb je misschien zelf een blog, die ik nog helemaal niet ken? Stel je even voor in de comments en zet de link er bij, ik ga absoluut kijken!

4 opmerkingen :

 1. Yv! Wat een onwijs leuke verrassing!
  Super bedankt voor de complimenten, ga er zelfs een klein beetje van blozen...

  Chocolate covered Katie ken ik niet, maar alleen de blognaam is al voldoende om eens te gaan gluren :D
  Klinkt als een overheerlijke blog!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Yv wat leuk dat je ons benoemd. Ik ben er helemaal stil van! Wat lief! Ik ga vanavond de andere blogs even bekijken. Vooral de blog van die twee britse heren lijkt mij erg leuk! Liefs Conchita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke blog heb je! Ben net via een spam je blog artikel op je site gekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahhh bedankt voor de lieve en leuke vermelding! :) De andere blogs die je opgesomd hebt zien er ook erg tof uit, vooral die reisblog is vet!

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs