Chaos & Crocodiles Dragon Lullabies

woensdag 1 april 2015

Confession: Er zijn in mijn nagellak-leventje ondertussen twéé lakjes waar ik als een gestoorde gek achteraan heb gejaagd...

Het eerste lakje was ik als een malloot achteraan ging was Expecto Patronum van Dollish Polish. Na een swatch gezien te hebben, was ik in de wolken en wilde dat lakje persé hebben. Toendertijd was het lakjes discontinued en werd nog maar af en toe in kleine oplages gemaakt. Toen ik haar ein-de-lijk had, kon ik wel een gat in de lucht springen! Het lakje van vandaag heeft niet hetzelfde verhaal, maar was wel ontzettend lastig te krijgen als je buiten de USA woont. Kijken jullie mee naar Dragon Lullabies?Chaos & Crocodiles is een merkje uit de States en wordt gemixed door Sarey. Haar lakjes zijn 3-Free en Cruelty Free en bevatten 15ml. In 2011 begon Sarey met lakjes te mixen voor zichzelf een een besloten groep vrienden, maar de lakjes werden zo goed ontvangen, dat zij in juni 2012 het merk Chaos & Crocodiles op de markt zette. Ondertussen zijn er al weer verschillende collecties uitgebracht, waar je holo's, glitters, shimmers en flakies in tegen kunt komen.

Chaos and Crocodiles Dragon Lullabies

Dragon Lullabies hoort bij de Dreaming of Dragons collectie, wat een collectie van zeven lakjes is die elk flakies bevatten. Twee daarvan zijn flakies in jelly's en daarvan is Dragon Lullabies er eentjes.

Lullabies heeft een prachtige tealkleurige jelly basis met daarin flakies die van goud naar groen en blauw shiften, maar ook nog een blauwe shimmer. De flakies hebben verschillende formaten. Ik ben echt blown away

Chaos and Crocodiles Dragon Lullabies
Flinke bewolking buiten


Doordat de basis tealkleurig is, zou je denken dat ze in het ene licht meer naar blauw neigt en in het andere meer naar groen, maar ik heb voornamelijk een blauwe tint op mijn nagels. Het is wel een wat lichtere tint blauw dan in het flesje, maar dat komt natuurlijk omdat het een jelly is. In direct zonlicht en in fel daglicht is de tealkleur wel meer te zien. Maar binnenshuis voornamelijk blauw... Ach, teal of blauw... Ik vind haar echt ontzettend leuk! Hey, let je op! Ik zeg blauw en leuk in één zin, haha!

Chaos and Crocodiles Dragon Lullabies
Neutraal licht


De substantie van de lak is wat dikker dan normaal, een beetje gel-achtig. Normaal gesproken vind ik dit niet zo fijn werken en knal ik er wat thinner in, maar omdat ik nieuw ben met dit merk wilde ik eerst eens kijken hoe de lak zonder toevoegingen zou lakken. Dit is prima te doen, al heeft mijn voorkeur wel een iets dunnere substantie.

Chaos and Crocodiles Dragon Lullabies

Het kwastje is plat en medium van breedte. Het is wel een must om je kwastje goed af te strijken aan de hals van het flesje, anders krijg je echt een dikke homp lak op je nagel. Maar als je daar rekening mee houdt, is er absoluut prima mee te lakken. Het kwastje is ook prima te hanteren en werkt nauwkeurig genoeg.

Chaos and Crocodiles Dragon Lullabies

De droogtijd is prima en ondanks dat het een jelly is, zie je op de foto's slechts twee laagjes. Prima gepigmenteerd dus! De flakies liggen allemaal mooi plat op de nagels, maar toch raad ik je aan om nog een laagje topcoat te lakken omdat de lak van zichzelf iets aan glans mist.Chaos & Crocodiles is verkrijgbaar bij Mei Mei en Llarowe, al heeft Llarowe deze collectie (nog?) niet in haar assortiment. Ik betaalde ongeveer 15€ inclusief verzenden bij Mei Mei voor Lullabies.

Ik vind haar fantastisch! Vind jij dat ook?

4 opmerkingen :

  1. Reacties
    1. Haar nieuwe collectie is ook al zo gaaf! Ondanks dat holo niet helemaal mijn ding is, wil ik er absoluut een aantal hebben. Allemaal zachte pastelkleurtjes met holo.. En de naam van de collectie is echt om weke beentjes van te krijgen: Once Upon A Unicorn! En van deze heb je ook nog Dragon Snorgles, met een rode jelly basis: prachtig!

      Verwijderen
  2. Wauw echt supermooi!! Ik ga zeker eens kijken of ik haar ook kan bestellen, ik ben altijd een fan van blauwe lakken!

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs