China Glaze Flip Flop Fantasy

woensdag 29 april 2015

Ik kocht dit lakje jaaaaaaren geleden bij een nagelgroothandel omdat ik er op slag verliefd op raakte. Toch heeft ze nooit eerder de blog gezien, op een striping tape-artje na. Tijd voor meer foto's van Flip Flop Fantasy!Flip Flop hoort bij de Poolside Collectie, wat een collectie is die zes flitsende neons telt. De collectie is uitgebracht voor de zomer van 2010. Ondanks dat het alweer een oudere collectie is, zijn de lakjes los nog prima verkrijgbaar.

China Glaze Flip Flop Fantasy

Flip Flop heeft een prachtige koraalroze crème basis en een matte finish. Een laagje topcoat tovert deze finish natuurlijk zo om in een glanzende finish. De kleur is simpel, maar toch zó vreselijk gaaf op de nagels! Ik word er keer op keer weer vrolijk van!

China Glaze Flip Flop Fantasy

Ze lakt echter seriously dramatisch! De substantie is prima, zelfs vijf jaar later! Iets aan de dikkere kant, maar niet noemenswaardig. De pigmentatie is prima en met twee laagjes is ze al goed dekkend. Ze streept alleen echt gigantisch en hierdoor heb je wel drie á vijf laagjes nodig voordat ze netjes op je nagels toont. Op de foto's zie je drie dikke laagjes met nog een flinke laag topcoat. De topcoat is echt aan te raden omdat ze matte opdroogt en dit de kleur absoluut niet mooier maakt!

Gelukkig is de droogtijd, zoals bij de meeste neons, erg snel en dat geeft toch een beetje verlichting voor die vele dikke laagjes. Echter, na drie dikke laagjes is ze nog steeds niet mooi egaal. Ik heb van alles al geprobeerd: dunne laagjes gebruiken, wat resulteerde tot 5 laagjes én strepen, (3) dikke laagjes lakken, meteen topcoat lakken, de dag na het lakken pas topcoat lakken... Niets helpt helaas tegen de strepen. Heb jij de ultieme tip voor mij?

China Glaze Flip Flop Fantasy

Er zijn trouwens twee varianten uitgebracht van Flip Flop Fantasy. Dit is de oude, originele versie. De nieuwe schijnt een stuk beter te lakken, maar neigt ook veel meer naar een perzikkleur. De oude versie, deze dus, heeft echt een koraalroze tint.

Je ziet dat de kleur van de laatste foto iets anders is dan de rest. Ik heb wat adviezen opgevolgd die gegeven werden nadat ik er om had gevraagd bij Foxy Mama en ik moet zeggen dat ik lekker aan het klikken geweest ben en dat ik steeds een beetje beter het neon-op-de-foto-kijgen onder de knie krijg. Maar toch blijf ik het een lastig klusje vinden! Liefde op de nagels, háát om foto's te moeten schieten, haha!


Ondanks dat Flip Flop alweer wat jaartjes oud is, is ze nog goed verkrijgbaar. Ik kan je helaas niet van te voren vertellen welke variant jij op de mat zult krijgen, ik denk dat dat echt afhankelijk is van de seller. Maar ik gok zelf een beetje dat de lakjes die nu nog verkrijgbaar zijn bij normale shops de nieuwe variant zullen zijn.

Ik denk dat ik die binnenkort toch ook maar een keertje ga bestellen. Ben heel erg nieuwsgierig naar de kleur en daarbij lak ik deze Flop Flop gewoon bijna nooit omdat ze zo rot lakt.

Wat vind jij van dit knallende kleurtje? Heb je haar ook en zo ja, welke variant? Wat is je ultieme neon?

4 opmerkingen :

 1. Zo'n heerlijk kleurtje, een van mijn favorieten <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Yv, mooi kleurtje! Ik hou hier wel van. Voor dat streperige heb ik wel een tip. Mijn vermoeden is dat het komt doordat de lak iets ouder en daardoor ingedroogd is. Ik doe dan altijd 1-3 druppels nagellakremover met aceton in het potje. Weet niet of je dit aandurft? Bij mij werkt het perfect. Met 1 druppel beginnen en goed schudden. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt een fijn kleurtje, tijdloos! Lees nu net de tip over nagellakremover... Ik zou het niet doen!! Zou ik nail polish thinner aanschaffen. Geen remover.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. What a pretty and bright colour. I like it :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs