Essence The Gel Nail Polish, part 1

vrijdag 17 april 2015

Een tijdje geleden had ik echt perfect licht om foto's te maken en hier heb ik natuurlijk goed gebruik van gemaakt. Hierdoor had ik al ruim twee maanden aan blogposts klaar staan. Natuurlijk heb ik er af en toe nog een lakje tussen gepropt, maar ook gaf me dit de gelegenheid om eens op mijn gemak een nieuwe productlijn van Essence te testen. Kijken jullie mee naar The Gel Nail Polish?

Essence The Gel Nail Polish


Ik heb eens eerder geschreven over "echte" gellakken. Hiermee bedoel ik natuurlijk de gel polish zoals ze in eerste instantie bedoeld zijn en die uit moeten harden onder een lamp. Mijn ervaring over het opbrengen kun je hier lezen en mijn mening over het afhalen van gel polish vind je hier. Ik vond het fijn en toen mijn nagels nog zwak en breekbaar waren, was het echt een uitkomst. Ik baalde alleen steeds meer van de tijd die het in beslag nam om het eraf te krijgen en hierdoor gebruik ik het nog nauwelijks.

Essence The Gel Nail Polish

Essence is niet het eerste merk die met de "gel polish" zonder lamp komt, want we hadden hiervoor onder andere al Vinylux van CND, de Miracle Gel van Sally Hansen en de Ultra Stay & Shine Gel van Catrice. Toch heb ik me hier nooit aan gewaagd. Kan er eigenlijk niet eens een concrete uitleg voor geven, het trok me gewoon niet zo. Een ander verhaal werd het toen één van mijn favoriete budgetmerken er ook mee kwam. Ik bedoel: voor nog geen €10 heb je de basisset in huis en kun je aan de slag. En dat heb ik natuurlijk voor jullie gedaan!

Essence Indian Summer


Ik heb voor jullie het leuke lentekleurtje (24) Indian Summer getest. Het was nog een vrij lastige opgave op een kleurtje uit te zoeken trouwens, want in het nieuwe assortiment zitten echt tal van sprekende en gave kleurtjes! 

Maar hoe gaat het nou in z'n werk? Als eerst heb je drie producten nodig, dit zijn
- de Gel Nail Polish basecoat (€ 2,59)
- één van de 46 beschikbare kleuren van The Gel Nail Polish (€ 1,69)
- The Gel Nail Polish topcoat (€ 2,59)

Essence The Gel Nail Polish

En... That's it! Geen lamp meer nodig. geen bokkenpootje, niets! Optioneel kun je de witte Color Intensifying basis eronder lakken. Deze schijnt de kleuren beter uit te laten komen, maar ik heb er zelf geen gebruik van gemaakt.

Het systeem werkt hetzelfde als hoe je een willekeurige nagellak op zou brengen. Je begint met de basecoat. Deze is wat vreemd van substantie; namelijk wat stroperig én vloeibaar tegelijk. Ik raad je aan om wat meer lak op je kwastje te nemen, ook omdat het kwastje aan de smalle kant is en je niet halverwege je gelakte nagel nog een nieuwe laag aan wilt brengen. De droogtijd is lekker snel, al bleef-ie bij mij wel tot een minuut of 4 wat plakkerig. Na die 4 minuten was dit niet meer het geval en was mijn conclusie dat-ie toen pas echt droog was.

Essence The Gel Nail Polish

De kleurlakjes zijn eigenlijk vrijwel gelijk als de oude Colour&Go lakjes. Het uiterlijk van de flesjes, de hoeveelheid en de kwastjes lijken hetzelfde gebleven. De pigmentatie is ook prima, al was dat bij de meeste lakjes van de Colour&Go-lijn natuurlijk ook.

De gekozen kleur breng je vervolgens aan in het aantal laagjes dat je zelf mooi vindt. De pigmentatie van Indian Summer is erg goed en eigenlijk met één laagje al voldoende, maar de finish was met één  laagje nogal streperig. Daarom zie je op de foto's twee laagjes. De droogtijd was normaal, niet heel erg vlug maar ik hoefde gelukkig ook geen uren te wachten. Als laatst breng je een laagje topcoat aan. Je zou verwachten dat deze juist wat aan de stroperige kant zou zijn, maar dat is-ie totaal niet. Dun en vloeibaar, makkelijk aan te brengen, vliegensvlug droog en met een prachtige glossy glans.

Maar nu... Hoe heeft Indian Summer de test doorstaan? En hoe bevalt The Gel Nail Polish mij?
Ik zal beginnen met een foto toen de set net was aangebracht. Ik heb expres mijn tips niet mee gelakt, omdat ik de houdbaarheid zonder dit trucje wilden testen. Niet alle meiden hebben nagels die lang genoeg zijn om ook de tips mee te kunnen lakken, vandaar mijn keuze om dit ook niet te doen.

Essence The Gel Nail Polish

Wat mij betreft is Essence haar missie geslaagd. Ik heb vier volledige dagen van een perfecte mani kunnen genieten, zonder enkele beschadiging en met een glossy glans. Deze vier dagen hadden een sjouw-dag, een typ-dag en een kokkerel-dagje in petto, dus mijn nagels hebben wel een behoorlijk goede test gehad :-). Tegen het eind van de vierde dag kwam er wat tipwear tevoorschijn, op de zesde dag liep ik een beschadiging óp het nagelbed op en werd de glans iets minder en op dag 8 had ik de eerste chip te pakken, waarna ik de lak heb afgehaald. Nu is Indian Summer natuurlijk een licht kleurtje, waardoor de tipwear wat minder opvalt dan bij een donker(der) kleurtje. Maar persoonlijk vond ik de uitgroei bij mijn nagelriemen vervelender ogen dan de tipwear.

Note: Ik heb de set alleen als set getest, maar ik denk dat de kleurtjes ook prima te gebruiken zijn onder je reguliere base- en topcoat en ook denk ik dat je prima andere lakjes tussen de base- en topcoat  van deze Essence-lijn kunt lakken. Dat ben ik nu overigens aan het testen, dus nog eventjes geduld. Part 2 komt volgende week online, daarin kun je lezen en zien hoe mijn nagels die test zullen doorstaan.


Essence The Gel Nail Polish


Note: Sorry voor de kleur op onderstaande rechterfoto, dit komt omdat het al aan het schemeren was toen ik me bedacht dat ik nog geen foto's van dag 6 had gemaakt.
Essence The Gel Nail Polish


En toen brak voor mij het leuke gedeelte aan: "gel polish" afhalen zonder te weken! Wat was dat een verademing zeg! Gewoon een watje met remover: swipe en kaal! Maar toch, echte gel polish vind ik het niet, omdat we nergens met gel polish aan de slag gaan en de lak uit zichzelf uithard. De basecoat maakt het geheel iets dikker dan normaal en ik denk dat dat ook de kracht achter dit systeem is. Waarschijnlijk vangt de dikkere substantie de stoten beter op, waardoor je minder snel last krijgt van beschadigingen. De echte stevigheid die ik wel kreeg van gel polish, blijft hier toch wel een beetje achterwege en mijn nagels zijn ook een stuk flexibeler dan wanneer ik gelpolish op mijn nagels heb. Maar al met al ben ik wel tevreden, want voor het zachte prijsje kun je toch ongeveer een week van je lakjes genieten. Er zijn zelfs verschillende (!) mensen geweest die vroegen waar ik deze gel polish liet zetten, omdat ze het er zo strak en glanzend uit vonden zien!
Essence The Gel Nail Polish


Heb jij zwakke nagels of nagels waarbij je lak snel lelijk wordt? Dan zou je deze eens kunnen proberen, want ik denk dat vooral de basecoat een verschil kan maken. De topcoat vind ik heel erg fijn in gebruik met deze set, maar ben ook erg nieuwsgierig hoe deze het over andere lakjes heen zal doen. Heb jij dit misschien al geprobeerd?

De set is verkrijgbaar bij elk filiaal van Kruidvat, al ligt het wel een beetje aan het filiaal welke kleurtjes er verkrijgbaar zijn. Over het algemeen hebben de kleinere filialen wat minder keus aan kleurtjes, terwijl de grote(re) filialen alle 46 kleurtjes ter beschikking hebben. De base- en topcoat kosten €2,69 en bevatten 8ml, de kleurlakjes kosten €1,69 en bevatten ook 8ml.

Als "bonus" heb ik nog een collage gemaakt van ander kleurtje uit deze lijn, namelijk (23) Wonderfuel. Deze duochrome shift van paars naar blauw en zelfs zeegroen en is met twee dikkere of drie dunne laagjes volledig dekkend. De foto's doen dit lakje echt geen eer aan, want in real life is ze zoveel mooier! Aanrader!

Essence Wonderfuel

Wat is jouw favoriete kleur uit het vernieuwde assortiment? En wat denk je van het systeem? Lijkt het je fijn of hou je het gewoon liever bij nagel- of gellak?

3 opmerkingen :

 1. Dit hele verhaal klinkt goed, ik denk dat ik maar eens langs de Kruidvat ga.
  Super handig voor vakanties :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ah die naam van je blog, super schattig! Leuk kleurtje die Indian summer, krijg gelijk beelden van zon zee en strand!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ja, lief kleurtje he, ik ben er ook wel erg van gecharmeerd :)!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs