Essence The Gel Nail Polish, part 2

donderdag 23 april 2015

Vorige week hebben jullie mijn uitgebreide review kunnen lezen over The Gel Nail Polish van Essence. Ik was hier behoorlijk tevreden over, want ik heb lang van het kleurtje kunnen genieten. Naar mijn mening zelfs iets te lang, omdat ik de kleur na 5 dagen echt zat begon te worden, haha.

Ik vertelde jullie dat ik in die post de set echt als set heb gebruikt en dus alleen producten die uit The Gel Nail Polish-lijn kwamen. Natuurlijk was ik erg nieuwsgierig hoe een ander willekeurig lakje zich onder deze base- en topcoat zou houden en dit ga ik jullie vandaag vertellen. Zijn jullie net zo nieuwsgierig als ik was?
Voor de test heb ik het ultieme lakje gepakt om de houdbaarheid te testen, namelijk OPI DS Reflection. Dit lakje heeft namelijk op mijn nagels een houdbaarheid van... Hou je vast... 4 uur! Na deze 4 uur heb ik meer kale plekken op mijn nagels dan dat er nog lak op te vinden is, ongeacht welke basecoat of topcoat ik gebruik.  Dus wat mij betreft uitermate geschikt voor de test van vandaag!


Ik heb precies hetzelfde gedaan als bij de eerste post, alleen het lakje van Essence heb ik dan vervangen voor Reflection. Dus:

- Essence The Gel Nail Polish basecoat
- Kleurlakje OPI DS Reflection
- Essence The Gel Nail Polish topcoat

Ik begin weer met een fotootje van een verse mani:


Note: De kleur op bovenstaande foto is kleurecht, de kleuren op onderstaande collage niet. Daar ging het me er meer om om jullie de beschadigingen te laten zien, dus heb hier verder niet zoveel moeite gedaan om de kleur er goed uit te laten komen :-). Binnenkort zal ik eens een uitgebreide post aan Reflection wijden.

Dit keer heb ik bewust mijn tips meegelakt, omdat ik weet hoe slecht deze lak op mijn nagels netjes blijft. Ik heb ze meegelakt met zowel Reflection als de topcoat van Essence. En na bijna twee dagen was dit het resultaat:


Ik ben dus érg positief over dit pareltje van Essence! Je vraagt je waarschijnlijk af wáárom ik dus zo positief ben over iets wat een lak nog geen twee dagen netjes op mijn nagels houdt, maar dat is dus omdat deze lak nóóit langer dan 4 uur netjes heeft gezeten. De tipwear kwam na ongeveer een dagje tevoorschijn en de chips begonnen zo'n 40 uur na het lakken. 

Ja, ik denk nog steeds dat vooral de basecoat van The Gel Nail Polish een verschil maakt. En de topcoat blijf ik lekker gebruiken in afwisseling met mijn vertrouwde HK Girl. Deze heeft zich in korte tijd rap naar boven gewerkt en staat op de tweede plaats van mijn favoriete topcoats!

Deze test was kort maar krachtig. Precies het doel van het lakken van Reflection :-).
En... Zijn jullie ondertussen al overtuigd? Hebben jullie de set al geprobeerd? Hoe bevalt het? 

4 opmerkingen :

 1. Fijn dat het voor jou zo goed werkt! Ik heb de set beide geprobeerd. 1 x met een Essence lakje er tussen en 1 keer met een ander merk. Helaas bij de eerste na 2 dagen al flinke chips en bij de 2e na een dag al! Voor mij werkt het dus niet :( Ben wel enthousiast over de droogtijd van de Essence topcoat. Die is echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wat ontzettend balen zeg! Ik merk echt wel veel verschil met deze set! Wat zonde!

   Verwijderen
 2. Hoi, Yv goede review! Dit lijkt mij ook wel wat om een keer te proberen. Heb ook wel een lakje staan wat niet op mijn nagels blijft zitten. Ben echt heel benieuwd hoe het bij mij uitpakt.

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs