Mentality Blast

vrijdag 24 april 2015

Jaaaaaaa, ik ben helemaal hyper-enthousiast! Ik heb namelijk nog een pareltje van Mentality Polish voor jullie. Kijken jullie mee naar de fantastische Blast?
Mentality Polish is bedacht door echtpaar Danny en Hillary. Begin 2012 begonnen zij met het bedenken en mixen van lakjes en in september dat jaar gingen de eerste lakjes de verkoop in. Ondertussen zijn er al vele lakjes verkrijgbaar en het koppel zorgt ervoor dat alle lakjes 3-Free zijn, al zijn ze langzamerhand hun lakjes naar 4-Free aan het vervangen. Dit alles wordt gedaan in California, USA.


Blast hoort, net als Hoopla en Gala, bij de Matte Jellychromes, wat een collectie is die zeven lakjes telt die allemaal een matte en duochroom finish hebben. De Jellychromes heeft nog een subcollectie die de Holochromes heet en deze subcollectie telt ook weer zeven lakjes, maar dan met een holografische duochroom finish. Bij elkaar geteld horen al deze 14 lakjes bij de Jellychromes.


Blast heeft een zeegroene basis met daarin een multichrome naar geel en paarsroze. Het is geheel afhankelijk van het licht welke kleuren zich laten zien, maar groen, geel en paarsroze zijn wel het duidelijks zichtbaar. In fel, zonnig licht heb ik trouwens wel een hele lichte kleurschakeling naar rozerood gezien, maar dat is echt maar heel af en toe en ook zeer lichtjes. Ook is er in het zonnetje ineens een ontzettend gave appeltjesgroene kleur zichtbaar, die je overduidelijk op de bottle-shot kunt zien. De lak bestaat geheel uit glassflecks en heeft weer een matte finish.

Mentality Blast

Mentality Blast

Net zoals Hoopla en Gala, lakt ook Blast heel erg fijn. Hetzelfde kwastje zit erin en ondanks dat deze substantie iets stroperig is te noemen (net als Gala) lakt ze toch als boter. De laagjes zijn snel droog en met twee laagjes heb je al een prima dekking.

Mentality Blast

Ik vind haar echt prachtig! Dit is voor mij wel bijna de perfecte combinatie tussen paars en groen. Maarrrr... Natuurlijk speelde Nieuwsgierig Aagje weer op en ik kon het niet laten om ook over Gala een laagje glanzende topcoat te lakken. Het geel wordt ineens een stuk duidelijker zichtbaar en ook is er een appeltjesgroene kleur zichtbaar, die ik in de matte variant niet heb kunnen waarnemen. Bij het schieten van onderstaande foto kwam wel een waterig zonnetje tevoorschijn en zoals je bij de bottleshot kunt zien, maakt de zon de appeltjesgroene kleur een stuk beter zichtbaar! Hoe "lenterig" is dit :-) ?! Kijk zelf maar, wat vind jij?

Mentality Blast

Oooh Mentality, wat doe je me aan? Ik ben echt verkocht, ben gek op die matte finish! En heel stiekem ben ik toch ook wel nieuwsgierig geworden naar de Holochromes. Ik heb er eentje bij een vriendinnetje op de nagels zien schitteren en ik vond het toch wel leuk. Heel apart en bijzonder, maar toch ook wel weer leuk. Nouja, wie weet!

Mentality Blast

De Matte Jellychromes zijn te koop via Mentality, Edgy of Harlow. Door de gunstige koers van de Canadese Dollar, ben je momenteel het goedkoopst uit bij Harlow. Daar betaal je ongeveer 6,5€ voor een flesje van 15ml. Bij besteding van C$100 betaal je geen verzendkosten.

Wat vind jij van Blast? Ben je ook zo weg van de dromerige kleurencombinatie of ben je juist wat meer van de hardere, duidelijkere kleurtjes? Tell me! En fijn weekend alvast! X6 opmerkingen :

 1. Oh deze is echt prachtig!! Hij staat je erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ben zelf ook echt in de wolken! Het roept echt lente naar me :-).

   Verwijderen
 2. Zou het zelf niet zo gauw dragen, maar toch vind ik het effect wel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kan ik me wel voorstellen hoor, als je niet zo gek bent van duo's. Maar als je dat wel bent, is-ie echt heeeeel gaaf haha!

   Verwijderen
 3. Oh wow this looks really stunning :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thanks! I really love it, it's like chocolate: a magnet to me!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs