Challenge: 2015 Movie, deel 1

donderdag 27 augustus 2015

Het is geen geheim meer dat ik echt wel kan genieten van een goede film. Of een leuke serie..
Ergens in januari van dit jaar kwam ik een leuke tag tegen en deze hield ik een beetje bij op mijn telefoon. Maar ik bedacht me dat het leuk zou zijn om deze eens hier te delen.

Dit is een tag die rondgaat op het internet en "doelen" geeft voor een jaar. Deze betreft natuurlijk het jaar 2015. Ondertussen zijn we al over de helft en heb ik natuurlijk al een gedeelte af kunnen strepen.
Lezen jullie gezellig mee?

Oh en als je nou nieuwsgierig bent naar een plot, klik dan even op de titel!


1. A movie in your native language. - Zwartboek
Dit zijn er eigenlijk best een paar geweest dit jaar! Eén van de beste Nederlandse films vind ik toch Zwartboek en daarom heb ik deze gekozen. Maar ook heb ik dit jaar Phileine Zegt Sorry gekeken, en Oesters van Nam Kee, Loft, Komt Een Vrouw Bij De Dokter en De Eetclub.


2. A movie based on a book. - 12 Years A Slave
Okee, niet helemaal waar, want ik heb de film nog niet helemaal afgekeken. Ik wilde wel, maar viel constant in slaap. Niet omdat-ie saai is, maar omdat ik gewoon te moe was. Half aangevinkt dus. Maar ook heb ik Harry Potter begin dit jaar opnieuw bekeken, dus eigenlijk gewoon een hele vink.

3. A movie set in a place you always have wanted to visit. - The Grey
Duh, Alaska!

4. A movie filmed this year. - Jurassic World
En oh, wat was-ie weer leuk na tegenvallertje deel 3. Kijken hoor!

5. A movie made the year you were born. - Dirty Dancing
Love, love, love. Keer. Op. Keer. Goed jaartje he, 1987?!


7. A movie with a number in the title. - How To Lose A Guy In 10 Days
Blijft zo heerlijk!

8. A movie with bad reviews. - Sharknado (1 & 2)
En inderdaad... Wat zijn ze slecht! Lachwekkend slecht gewoon! En om het nog erger te maken: deel 2 heb ik ook nog gezien. Het zou haast niet slechter kunnen dan het eerste deel, maar geloof me... Sla maar over, haha! En natuurlijk dé film van het jaar: Fifty Shades Of Grey.

9. A comedy. - The Hangover
Blijft gaa-haaf!

10. A movie with a nonhuman main character. - King Kong
Meestal kijk ik zulke films niet snel, maar King Kong heeft toch wel mijn hartje veroverd. Wat een heerlijk aapie!


12. A movie with a sequel. - The Hunger Games
De films zijn een vervolg op de boekenreeks maar ook volgen er nog 3 films na het eerste deel, dus deze is meteen dubbel op. Heerlijke boekenreeks en ondanks dat sommige elementen toch wel behoorlijk wat anders zijn in de film dan in mijn gedachten, vind ik de filmreeks ook fantastisch. Kan ook niet wachten tot het november is voor het laatste deel!


13. A movie you watched as a kid. - Mrs. Doubtfire
Kort geleden nog gezien, lang leve de 90's week van Fox! Wat een heerlijk filmpje is en blijft dat toch ook! Hebben jullie 'm ook allemaal gekeken?


14. A movie set in the future. - In Time
Ondanks dat Justin Timerlake me als acteur niet zo heel erg trekt, gaf ik deze film toch eens een kans. Best leuk, heb me goed vermaakt. Totaal ander verhaal dan ik had verwacht en stiekem vond ik 'm ontzettend leuk!

17. A movie set in a language that isn't English or your native language. - Paranormal Activity 2
Wat een boutfilm. Punt.

20. A movie that made you cry. - The Notebook
Standaard, voorspelbaar, maar oh zo heerlijk! Krijg er geen genoeg van en kan 'm blijven kijken.

21. A movie that you've watched more than twice. - Cruel Intentions
Minimaal drie keer per jaar!


23. A movie with an actress you love. - Boys Don't Cry
Ik leerde Hillary Swank pas kennen door PS I Love You, maar vond haar erg sterk. Uiteraard nog wat meer filmpje van haar gekeken en stuk voor stuk vond ik ze erg goed. Dat ik haar nooit eerder had herkend zeg! En ook Carice van Houten vind ik meestal erg sterk en daar zijn bij punt 1 al een paar films van haar te lezen.

24. A movie with an actor you love. - PS I Love You
Gerrrarrrrd Butlerrrr!!!!


25. An oscar winning movie. - Zero Dark Thirty
Wat een knaller van een film! Hij is misschien wat lang en soms iets langdradig, maar geloof me als ik zeg: "zit 'm even uit". Het is echt een goede film!

26. A scary movie. - The Conjuring
Leuk en spannend filmpje voor het genre, zeker voor deze tijd. De laatste jaren was het alleen maar bloed en gore (op een paar zéér enge Franse Horrors na), maar deze was echt weer tof.

27. A movie from before you were born. - Saturday Night Fever
En toch... Hij is me gewoon net wat te ouderwets. De musical vond ik wel fan-tas-tisch trouwens!

28. A movie you started but never finished. - Mannen Die Vrouwen Haten
Ik kwam echt gewoon niet in dat taaltje, hoe vaak ik het ook geprobeerd had. Hetzelfde probleem heb ik met de boeken gehad en zo liggen de laatste twee delen nog ongelezen en het eerste deel alleen hoofdstuk één gelezen in de kast. Daarom besloot ik me eens aan de film(s) te wagen, maar ook hier hetzelfde verhaal. Uiteindelijk maar aan de US variant begonnen. Die anderhalf uur vlogen voorbij en kan niet wachten tot de het tweede en derde deel ook verfilmen.

30. A movie about a historical figure. - From Hell
Jack The Ripper.. Stiekem weet ik niet of dit onder historisch valt, maar goed...  Ook dit blijft een heerlijk filmpje.

34. A movie you wanted to watch for ages but never got around to do it. - Armageddon
Schaam, schaaaaaam. Ik had 'm werkelijkwaar nog nooit gezien. Nu wel en vond 'm... Nouja, ik snap eigenlijk niet zo goed waarom het zo'n hit is geworden. Hij is leuk hoor, maar ken betere. En hij duurt ook wel hééééél erg lang!

Edit: Whoops, ik ben er blijkbaar ingeluisd, want het blijkt dat ik helemaal geen Armageddon heb gezien! Op mijn opneemlijst stond hij als Category 8: Armegeddon, maar het blijkt dus de miniserie Cat. 8 te zijn die ik heb gezien.

35. A movie someone told you to watch. - The Maze Runner
Thanks to San. Niet helemaal mijn film, maar omdat zij zo mega enthousiast was, toch een tweede keer opgezet en de tweede keer vond ik 'm beter dan de eerste keer. Maar alsnog ben ik nou niet zo nieuwsgierig naar het tweede deel. Het is denk ik wat te kinderlijk voor me ofzo, ik weet het niet.

37. A movie set in a place you went to. - I Am Legend
Zo gaaf om New York zo leeg te zijn, terwijl ik het natuurlijk in sterk contrast heb gezien met alleen maar drukte en bezigheid! En ook hoort Blood Diamond hier in het rijtje thuis, die ik ook dit jaar (weer) gezien heb.


38. A movie based on real events. - The Impossible
The Blair Witch Project!! Haha, grapje! Kreeg even een deja vu naar vroeger, toen we echt doodsbang waren voor die film! The Impossible is hier mijn echte antwoord. Knaller van een film die me keer op keer de rillingen geeft, júíst omdat het gebaseerd is op feiten. Brr.

39. A musical. - Hairspray
Sja, wat valt hier nou over te zeggen? Meeblerren op volume 10!


42. A movie that made you laugh so hard that you cried. - My Best Friend's Girl
Lachen, gieren, brullen!! Maar alleen als je van grove humor houdt...

43. A movie about a war. - Jarhead
Filmpje anders dan normaal. Maar I JUST LOVE IT. Verder (wederom) veel oorlogsfilms gezien dit jaar, o.a. War Horse, Braveheart, Pearl Harbor, The Pianist, The Boy In The Striped Pyjamas en Fury. maar Fury heb ik al onder nummer 44 geplaatst.

44. A movie from your favorite genre that you haven't seen before. - Fury
Grappig eigenlijk hoe smaak kan veranderen. Voordat ik Band of Brothers keek, was het genre oorlog een echte hel voor me. Ik vond het vreselijk en naar om te zien en kon gewoon niet begrijpen waarom sommige films met zulke gruwelijke gebeurtenissen goed gevonden werden. Beetje vreemd van mij, want horrorfilms waar iedereen afgeslacht werd vond ik heerlijk. Ik denk dat het te maken had met het idee dat het echt gebeurd was. Maar sinds Band of Brothers was ik om en deze serie is mijn favoriete serie of all time geworden. Maar daardoor ben ik ook de oorlogsfilms gaan waarderen en Fury is er eentje die heel anders is dan de meeste, maar wel meeslepend. Okee, je moet de laserstralen even overwinnen en bedenken dat je Fury aan het kijken bent in plaats van Star Wars, maar als dat je gelukt is, kijk je echt een prima filmje weg.


50. A movie about magicans. - The Prestige
Ondanks dat tovernaars niet echt mijn ding zijn omdat ik graag alles wil kunnen verklaren, was het toch een filmpje die goed uit te zitten was. Maar of ik 'm vaker zal kijken? Gok van niet.

52. A movie your mom loves. - Grease
Need i say more?


Ik heb dus nog wel het eea te kijken dit jaar en ik vraag me af of ik de hele lijst wel ga halen, gezien er toch een paar vreemde dingen tussen staan. Maar wie niet waagt wie niet wint! Rond eind van het jaar zal ik nog een laatste update geven.

Kende jij deze Challenge al? En wat vind je van de films die ik heb gekeken? Ook jouw ding of kijk jij echt totaaaaaal andere dingen :-)? Ben ik altijd erg nieuwsgierig naar!

4 opmerkingen :

 1. Haha, tot nummer 25 heb ik ze bijna allemaal gezien, daarna alleen Grease nog. :P Leuke tag trouwens, ik ga ook maar eens zo'n lijstje afwerken. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, is wel leuk zo'n challenge! Bij deze tag ik je dan :-D !

   Verwijderen
 2. I like this post :-D

  The only film I've seen from your list is I Am Legend! I'm really into Chinese/Hong Kong and Japanese films :-D I have a huge collection of them :-D And I like old black and white ones with Cary Grant, Marx Brothers etc..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wha-wha-whaaaaat? Haven't you seen Dirty Dancing of Grease? Of The Notebook? Shsss!!
   You HAVE TO, really.. Believe me!!! They're a part of a girl growing up :-) !

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs