Mijn Bucket List

dinsdag 6 oktober 2015

Al járen heb ik een notitie op mijn telefoon en deze verhuist ook altijd mee naar een nieuwe telefoon. Op deze lijst is mijn bucket list te vinden. Iedereen is denk ik wel bekend met dit woord toch? Kortgezegd is een bucket list een lijst van dingen die je nog wilt zien, doen of beleven voordat je dood gaat. Het opstellen van zo'n lijst zou helpen met het realiseren ervan.

Nu ik net terug ben van een weekje IJsland, heb ik weer een aantal dingen kunnen wegschrappen en het leek me leuk om de bucket list eens met jullie te delen. 


# Bungeejumpen -done

Dit was een once in your lifetime-iets voor mij. Ik heb best last van hoogtevrees en stond ook als een rietje te trillen daarboven. Ik heb zelfs gesmeekt of het karretje as-je-blieft niet naar beneden kon, met mij erin. Maar helaas, mijn "motorles-buddy", tevens eigenaar van de bungeejump in Scheveningen, gaf me een mooie duw en met een luid gekrijs viel ik naar beneden. Echt, dat mijn hart het niet heeft begeven, haha! Nóóit weer!

# Skydiven
Je verklaart me waarschijnlijk voor gek na het lezen van bovenstaand stukje en stiekem verklaar ik mezelf dat ook. Maar het is gewoon iets dat ik ooit wil doen. Hoogstwaarschijnlijk ook éénmalig. Maar ooit, als ik de ballen ervoor heb gevonden!

# Eigen paard -done
Was een ontzettend leuke tijd en heb er echt wel van genoten, maar ben blij dat ik nu de verplichting niet meer heb. Moon is een connemara van ondertussen alweer 15 jaar oud en staat nog steeds heerlijk op een stal zo'n 400 meter bij mijn huis vandaan. Ben ook nog de vaste verzorgster als de huidige eigenaresse op vakantie is, heerlijk!


# Shark Cage Dive -done
Amazing! Dat was zo retegaaf!

# Drijven in de dode zee

# Naar New York en al mijn geld opshoppen -done
Twice.

# Alle (7?) wereldwonderen zien
Hier moet ik me nog even beter over gaan inlezen, want ik was er zeker van dat de Tafelberg er eentje was (stond namelijk op het bord beneden aan de berg), maar ik kom er net achter dat er verschillende lijsten zijn, waar dus ook de Eiffeltoren en Vrijheidsbeeld NY niet tussen staan . Anyway, ik wil ze graag zien, welke lijst dan ook. Zal er even voor gaan zitten en dan deze alinea aanpassen als ik weet welke de huidige is. Hij is toch lang laaaang niet compleet haha! Waarom ik deze "vage" er dan toch tussen heb staan? Omdat het me zóó gaaf lijkt om ooit eens te kunnen zeggen dat ik alle 7 wereldwonderen heb gezien :-).

# Naar IJsland -done
Ook twee keer :).

IJslander in het IJslandse landschap.


# Rit met sledehonden
Helaas nog niet mee mogen maken, maar deze staat echt héél hoog op mijn bucket list en zal ook echt over niet al te lange tijd vervuld gaan worden.

# Sleetje rijden met Moon -done

# Noorderlicht zien -done
Yeaaahh!! De eerste keer dat ik in IJsland was, was het eind november en heel erg bewolkt. Nu ben ik net terug en heb ik 'm twee keer mogen aanschouwen in een week tijd! Wat ontzettend gaaf!

Noorderlicht in de middle of nowhere, in de "achtertuin" van ons huisje.


# Big Five zien (4/5)
Helaas waren de luipaarden erg verstopt in de weken dat ik in Zuid Afrika was en daarom heb ik die nog niet gezien. Wel heb ik ontzettend genoten van de buffels, leeuwen (vééééél), olifanten en imposante neushoorns.

Bron: landenweb.nl


# 5 km hardlopen -done
En vraag me niet hoe... Met behulp van het bekende lesprogramma van Evy ben ik erdoor gekomen, maar mijn benen (vooral mijn knieën) waren het er niet zo mee eens. 

# 10 km hardlopen

#  Marathon hardlopen
Euh... Ik vrees dat deze in een ander leven gaat gebeuren...

# Meedoen met Mud Masters

# Skinny Dippen -done

# Sushi eten in Japan

# Toren van Pisa "omduwen"

# Base Camp van Mount Everest "beklimmen"/bezoeken
Ooit, als mijn reis naar Tibet & Nepal gaat komen, gaat deze afgevinkt worden! Vooralsnog helaas niet.

# Dolfijnen in het wild zien -done# Walvissen in het wild zien
Wel de tour gedaan, helaas geen walvissen gespot.

# Duikbrevet halen
Wel de proefles genomen, verder nog niet gekomen.

# Te hoge hakken kopen -done

#...en er op leren lopen
Nog niet helemaal.. De keer dat ik ze aan had, ging ik onderuit en brak mijn hak meteen af hahaha!

# Motorrijbewijs halen -done
En ook deze beauty aangeschaft.


# Paddo's Eten -done
Sja, ieder z'n eigenaardigheden om te proberen toch ;-)

# Wereldreis maken

# Sex met je ex -done
Who hasn't?

# IJsvissen

# Paardrijles van een internationaal bekende -done
En ook nog even een rondje op zijn paard mogen doen, woohooo!!

# Een bekende waterval zien -done
Ik had er al wat gezien, maar na mijn reis naar IJsland, heb ik er wel heeeeel veel gezien!

Een gedeelte van de prachtige Gulfoss in IJsland.

Barnafoss


# Snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef

# Met een wijntje in een geiserbad liggen -done
Héérlijk! En ik heb er als bewijs nog een foto van ook! Heb alleen wat moeite om 'm te downloaden helaas..

# Alle continenten bezoeken (3/5)
Oceanie en Antartica still to go.

# Alle werelddelen bezoeken (4/7)
Noord- en Zuid Amerika kan ik afstrepen, evenals Europa en Afrika. Azie, Antartica en Oceanie ben ik nog nooit geweest. Azie staat vrij hoog op de lijst (Japan), maar verder zijn mijn reiswensen vooral in Afrika en Noord-Amerika, dus ik weet niet of ik de andere twee ooit ga halen. Misschien ooit, dromen moeten blijven bestaan toch!

# Een nachtje op het strand slapen -done
Honderd nachtjes ook goed? Krijg je als je jong bent, teveel wijntjes achterover gooit en dan met wat vrienden nog even gaat chillen op het strand (die zowat je achtertuin is). Ben in het verleden regelmatig wakker geworden onder de sterrenhemel in het zand.

# Stoppen met roken
In progress.


Zo, dit was mijn bucket list. Ondertussen gelukkig al een heleboel dingen kunnen doen, maar ook nog een heleboel die ik nog moet waarmaken. Of ik ze echt allemaal kán (en durf hihi) waar maken, weet ik natuurlijk niet, maar mijn doel is toch wel om er zoveel mogelijk te kunnen afstrepen.

Heb jij een bucket list? Wat is je top-3 van dingen die echt bovenaan staan? Lukt het een beetje om dingen af te kunnen strepen? Ben erg nieuwsgierig!

3 opmerkingen :

  1. Leuke blogpost Yv! Ik heb precies 1 ding van jouw bucketlist gedaan: ik ben gestopt met roken. Hahahaha!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke lijst. Je hebt ook al genoeg gedaan! Ik heb niet echt een lijst van wat ik moet doen. Er zijn wel dingen die ik graag wil zien.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nice list! You are doing well! I don't have a bucket list ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs