Zoya Savita

woensdag 14 oktober 2015

Ken je dat, dat je weg bent van een lakje, maar dat je er echt veel te laat achter komt dat die collectie ooit bestaan heeft? En dat die collectie dus ondertussen discontinued is...
Dat had ik met de Suede Collectie van OPI, maar ook met de Matte Velvet Collectie van Zoya. Gelukkig bedacht Zoya dat deze lakjes nog erg gewild waren en heeft ze in 2014 nog een keertje uitgebracht. Thumbs up voor Zoya!Zoals ik zei, hoort Savita bij de Matte Velvet Collectie en deze is uitgebracht voor de winter van 2009. Een aantal uit deze collectie zijn begin 2014 opnieuw uitgebracht, maar Zoya besloot om de gehele collectie in het najaar van 2014 nogmaals opnieuw uit te brengen. De collectie bestaat uit zes lakjes en hebben allemaal de satin finish (= matte met een shimmertje).


Savita is een prachtige diepe tint mediumpaars en heeft roze en koperen shimmer in zich. De koperen shimmer is vooral in de schaduw goed zichtbaar en de roze shimmer laat zich juist in zonlicht goed zien. In het zonnetje is ze eigenlijk een beetje te vergelijken met Carter uit de PixieDust Collectie, door die diepe tint paars met roze shimmer. Wat mij betreft een waanzinnige combinatie!
De bottleshot is trouwens niet onscherp, maar de Matte Velvets komen in matglas :-).

Zoya Savita

Zoya Savita

Zoals bij vijwel alle matte en suede lakjes, droogt ook deze als een tierelier. Ik raad aan om een iets dikker laagje te lakken dan normaal, zodat je niet te vaak over je nagels heen hoeft met het kwastje. Omdat ze zo snel droogt, maak je makkelijker en sneller strepen als je vaker over je nagels heen moet, dus een snel, iets dikker laagje werkt het fijnst. No worries over de droogtijd, want zelfs een dikker laagje is in no-time droog!

Uiteraard moest ik de lak ook nog even testen met een glanzend laagje topcoat er overheen en hier onder zie je het resultaat. Beide vind ik prachtig.

Zoya Savita

Ik ben fan en stiekem zijn er nog een paar uit deze collectie naar de me onderweg. Een heerlijk lakje om te pakken als je haast hebt, omdat de droogtijd zo ontzettend snel is. En daarbij... De finish vind ik ook om te kwijlen!


Zoya is bij verschillende webshops verkrijgbaar, maar het goedkoopst kun je ze bij Color4Nails halen. Recentelijk zijn de verzendkosten daar omlaag gegaan, waardoor het nu ook leuk is om slechts één of twee lakjes te bestellen. Een lakje van Zoya is 5-Free, bevat 15ml en kost daar $7, exclusief verzendkosten.

Is Savita ook een kleurtje voor jou? Hoe bevalt ze je beter: glans of matte?

3 opmerkingen :

Made With Love By The Dutch Lady Designs