NailPatternBoldness Glitter Food

donderdag 25 juli 2013


De lak die ik jullie in deze post laat zien, is een gevalletje apart. Deze lak valt eigenlijk niet zo goed onder te delen. Het is geen kleurlak, maar het is ook geen treatment. Het is mijn Holy Grail voor glitterlakjes!
Glitter Food

Toen ik me wat meer ging verdiepen in de wereld van de indies en daardoor ook mijn stash van indies groeide, merkte ik dat de reguliere topcoats vaak meerdere lagen nodig hadden om de glitters glad te krijgen . Wat eigenlijk natuurlijk hartstikke zonde voor de topcoats is/was!
Precies op dat moment hoorde ik over Glitter Food, ontwikkeld door Allison, de eigenaresse van NailPatternBoldness.

Glitter Food is een vrij dikke substantie, maar toch lakt hij als boter en is vloeit hij goed over de nagel. Hij maakt z’n naam waar: met 1 laag GF zijn zelfs de meest zuigende glitterlakken gewoon helemaal glad! De droogtijd is acceptabel, niet erg snel, maar zeker ook niet heel langzaam. Als GF droog is, is hij (semi-) matte. Ik hou van glans, dus ik lak altijd af met een laag (super)shiney topcoat.
Glitter Food
Glitterlak/ Lak + GF/ Lak + GF + Topcoat

Ja, een waar pareltje in mijn collectie. Ik kan echt niet meer zonder!

Een nadeel van GF is dat hij met sommige topcoats, en dan vooral sneldrogende topcoats, shrinkage geeft. Op internet lees je wisselende verhalen met een klein beetje schrinkage, ik had echt behoorlijk erge shrinkage.

Shrinkage. Zie je die doorzichtige rand bij mn tip? Zo erg is-ie geslonken!


Ik heb Allison gemaild hierover en zij raadde mij aan om een paar druppeltjes thinner in zowel GF als in de topcoat te doen, bij de meeste gebruikers was er na deze handeling geen sprake meer van Shrinkage. Helaas werkte dat bij mijn flesje niet en kreeg ik een nieuwe opgestuurd. Deze geeft nauwelijks shrinkage, af en toe bij jelly-base lakjes, maar niet heel ernstig. Ik heb deze nog niet behandeld met thinner, dus dat kan ik altijd nog doen.

GF heeft naast deze functie ook nog een andere, namelijk het herstellen van lakjes met gezonken glitters! Je kent het wel, heb je een gave glitterlak gekocht, zet je 'm in de kast en ziet een paar weken later een viezige geeltransparante lak en alle glitters op de bodem van het flesje.
Glitter Food kan dit herstellen, maar hier heb ik nog geen ervaring mee. Zodra ik die wel heb, komt er een post online!
Glitter Food is verkrijgbaar voor $ 8-9, via de de Etsy van Allison en Llarowe.
Tot morgen! Xx

1 opmerking :

  1. Hi my friend! I want to say that this post is amazing,
    nice written and come with approximately all significant infos.
    I'd like to peer extra posts like this .

    Feel free to surf to my web blog :: CT limousine bus

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs