Kiko 643/ Spring Green

maandag 30 december 2013

Hoi allemaal, ook zo genoten van het weertje dit weekend? 
Ik wel! Ik werd zaterdagochtend wakker en werd meteen fijn verrast door het zonnetje die in mijn gezicht scheen. Mede daardoor heb ik de halve dag met een glimlach rondgelopen.
Ook had ik door het fijne zonnetje zin in een fris kleurtje op mijn nagels, maar ik twijfelde nog erg.
Laat nou die middag mijn 2 Kiko's op de mat liggen. Natuurlijk heb ik meteen # 643 gelakt, welke ik jullie nu ga laten zien.Nummer 643 heeft dit appeltjesgroene lakje. Niet echt een bijzondere naam, eerder saai en verwarrend. Ik heb 'm eens voorbij zien komen als Spring Green, wat ook niet bijzonder origineel is, maar in elk geval een stuk vrolijker. Op het flesje zie ik trouwens helemaal niets van een naam staan, alleen het nummer.

In deze vrolijke, appeltjesgroene lak zitten een heleboel goudgele glitters.
Het lakje behoort bij de Sugar Mat Collectie uit 2013, welke uit 16 lakjes bestaat die allemaal een texture finish hebben. 8 daarvan zijn gewone gritty's en 8 daarvan zijn met de sprankelende glittertjes.Dit is mijn eerste ervaring met het merk. Ik weet van mensen die bij verkooppunten zijn geweest, dat de Sugar Mats uit het assortiment zijn of gaan. Er zijn nauwelijks nog losse lakjes van deze collectie te koop, maar wel een hele set. Wel moet ik je waarschuwen dat in deze set andere kleuren zitten dan die eerder uitgebracht zijn! De set is gewoon online te koop en kost € 19,99, via deze link. Uiteraard ook gewoon in de winkels.

Maargoed, jullie zijn natuurlijk net zo benieuwd naar de swatches als ik.
Kijk snel verder!

Spring Green, 2 laagjes (zonlicht)


De pigmentatie is echt boven verwachting! Op al mijn nagels kwam de lak met maar één laagje weg, behalve op mijn duimen. De droogtijd is ook lekker snel, dus dat is mooi meegenomen.
Wel heb ik (jaja, komt ze weer) moeite met het kwastje. Het kwastje is vrij lang en al behoorlijk breed van zichzelf. Met het kleinste beetje druk, waaiert deze ook nog eens breder uit. Het was dus érg voorzichtig lakken en er was een clean up nodig achteraf, maar het was gelukkig te doen.
Maar hou het even in je achterhoofd als je smalle nagels hebt!

Spring Green, 2 laagjes (flitslicht)


De kleur... Oh, de kleur... I love it!
Lekker fel, lekker zomers en natuurlijk met een gritty finish, waar ik natuurlijk helemaal dol van ben.
De gouden glitters zijn enigszins subtiel en verborgen aanwezig, maar in het zonnetje hoef je niet bang te zijn dat je deze over het hoofd ziet, want dan zijn ze erg goed zichtbaar.
Ja, ik kan wéér een lakje aan mijn textuur-verzameling toevoegen en wéér is het er eentje waar ik dol van ben. Ik vraag me serieus af of deze "trend" me ooit gaat vervelen...

Kiko is helaas niet in Nederlandse winkels te koop, maar wel in buurlanden zoals Duitsland, België en Luxemburg. Voor Spring Green moet je denk ik echt geluk hebben om 'm nog op de kop te tikken, maar mocht je 'm toevallig tegenkomen zou ik 'm absoluut meenemen!

Spring Green, 2 laagjes (schaduw)


Gelukkig zag ik dat Ninja Polish de oude Sugar Mattes nog wél in haar assortiment heeft en zij verkopen ze voor $ 7,50 per flesje van 11 ml. Ja, de prijs ligt wat hoger dan toen ze beter verkrijgbaar waren, maar voor die euro meer zou ik 'm persoonlijk alsnog aanschaffen. Ninja Polish heeft een nieuwe verzendmethode erbij, deze is zonder verzekering. Ik heb deze natuurlijk uitgeprobeerd en de lakjes lagen met een week op de mat. Voor 4 lakjes betaalde ik iets meer dan 6 dollar aan verzendkosten. Ik deed deze bestelling samen met een vriendin, dus per persoon nog geen 3 euro. Valt reuze mee toch!

Hebben jullie Sugar Mats? Van de oude of de nieuwe?
Xx

  

4 opmerkingen :

 1. Hij is mooi! Ik heb zelf een mintgroene en een felroze uit de oude collectie :) de set wil ik ook nog bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is echt heel gaaf Yv!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was ik dus hierboven :=

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ben erg benieuwd Jans! Doe je ze een keertje op jouw blog?

  Haha gaat lekker Lin :D!!

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs