Gel Polish #2

maandag 17 februari 2014

Jaaaaa, ik had een chip!!! Okee, misschien een beetje raar om blij te zijn met een chip, maar zoals jullie in Gel Polish #1 konden lezen, was ik de kleur na een week al behoorlijk zat. Na twee weken uiteraard nóg meer, dus stiekem was ik wel een beetje blij met deze chip. Grappig feitje is dat de chip een peelende nagel was en dat de gellak verder nog perfect zat...
Helaas ben ik vergeten om hier een foto van te maken.

Maargoed, deze post gaat over het afhalen van de gellak. Dit moet je afweken door middel van de "aluminiumfolie-methode". Dus na wat knipwerk was ik er klaar voor.


Nadat ik een paar wattenschijfjes in vier stukken had geknipt en wat aluminiumfolie in repen, heb ik de watjes in aceton gedrenkt en door middel van de folie om mijn nagels gevouwen.
Ik heb gewoon de folie van het huismerk van de Hoogvliet en aceton van de Kruidvat.
Na wat knutselwerk zagen mijn handen er zo uit:


Je hoort eerst de toplaag van de gellak wat op te ruwen met een vijl, maar dit ben ik straal vergeten.
De aceton heeft dus op onbeschadigde gellak ingewerkt. Ik heb mijn vingers ongeveer een kwartiertje in de folies laten zitten.

Ik weet niet of meer mensen er last van hebben, maar dit kwartiertje weken was niet heel comfortabel. Misschien komt het omdat mijn nagels zo dun zijn, maar het was geen fijn gevoel. Het brandde niet, maar het was gewoon... Ik weet niet, het is lastig te omschrijven. Een beetje irriterend denk ik.
Ik was in elk geval blij dat die folies eraf konden! Hebben jullie ook een raar gevoel met afweken?
Gelukkig kwam na het kwartiertje het grootste gedeelte van de gelpolish wel los.


De laatste restjes heb ik met een watje met aceton en wat spierkracht eraf  geboend.
Dat ging met hetzelfde "gemak" als een grove glitternagellak. Hierna heb ik meteen de lengte wat korter gemaakt, omdat mijn nagels toch wel aardig gegroeid waren in deze twee weken.

En toen.. La moment supreme... Het antwoord op mijn vraag: met welke beschadiging zouden mijn nagels onder de gelpolish vandaan komen?


Ja, mijn nagels zijn wat beschadigd, maar het is meer het ontbreken van de natuurlijk glans dan dat ik écht beschadigingen in mijn nagels heb opgemerkt. Er is één stukje van een bovenlaag van mijn nagel af, maar dat is het stukje waardoor ik die beschadiging in de gellak opliep en dat komt dus niet door de gellak zelf. Al met al ben ik eigenlijk positief verrast en valt het me erg mee.


Om mijn nagels toch even een boost te geven, heb ik het verzorgende gelletje van P2 met een dikke laag aangebracht en deze op z'n gemak laten intrekken. De glans op mijn nagels kwam weer terug en hierdoor zagen ze er meteen al een stuk gezonder uit. Nagels horen dus eigenlijk gewoon met glans :).

Natuurlijk wilde ik wel meteen weer een kleurtje op! Omdat het dragen van de gelpolish me zo goed is bevallen door de stevigheid die het aan mijn eigen nagels gaf, heb ik meteen de Simpler Sheer gelakt, welke ik jullie had laten zien in de shoplog.

Laagje basecoat, laagje Simple Sheer en laagje Top It Off en ready to go.
Ik heb een foto gemaakt hoe het eruit zag onder de lamp, wel grappig om te zien misschien.


En na dit hele riedeltje en nog wat cuticle cream zagen mijn nagels er zo uit:


Dus eigenlijk kan ik kort zijn over het gebruik van gelpolish: ik vind het top.
Ondanks dat ik dit eigenlijk niet had verwacht, denk ik dat ik het blijf gebruiken. Mijn nagels groeien door zónder dat ze tussentijds afbreken en de houdbaarheid is goed. Ik was blij dat ik de chip opliep na 2 weken, omdat ik eindelijk iets anders kon lakken. Maar ik gok dat het anders nog zeker een week goed had gezeten.

Ik ben nu iets anders aan het testen, namelijk een gewoon kleurlakje óver de gelpolish heen.
Dit gave kleurtje ga ik jullie morgen pas laten zien, dus nog eventjes geduld. Normaal gesproken houden lakjes op mijn natuurlijke nagels het niet zo lang, dus ook dit wordt weer een klein experimentje.
Ik heb expres een kleurtje genomen met een bijzondere finish, waar géén topcoat overheen moet.

Ja, ondanks mijn twijfels ben ik er toch wel erg blij mee :).
X

7 opmerkingen :

 1. Wat een leuk en compleet artikel over gelpolish!
  Leuk om te lezen wat je voors en tegens waren en dat je uiteindelijk toch positief bent.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, stom eigenlijk he! Het bestaat natuurlijk al een hele poos maar mijn grootste "tegen" was dat ik van afwisseling hou en het dus eigenlijk niet zag zitten om 3 weken met hetzelfde kleurtje rond te lopen. Dat staat me nog steeds wel tegen, maar daarom heb ik ook de Simpler Sheer aangeschaft. Vooralsnog bevalt-ie erg goed, maar hij zit dan ook pas 2 dagen :)

   Verwijderen
 2. ja het erafhalen is wat minder... Ik gebruik daar zelf van die Wearable Nail Soakers voor. Als je daarmee zoekt op ebay dan vind je ze wel. Ik doe 1 hand per x en als het er niet helemaal af is dan doe ik ze weer ff om, en dan de andere hand met dezelfde cups weer.
  En die sheer is geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zijn dat die tuutjes zeg maar? Die heb ik liggen, ooit in een opwelling op eBay gekocht, maar ik had de link niet gelegd dat ik er een watje in moest doen, dus ik had ze gevuld met remover. En ja, dat lekte en lag dus door het hele huis haha!
   Is misschien wel een handige om eens te proberen, thanks!

   Verwijderen
  2. tuutjes??? hmm vind het meer cupjes :) je ziet ze op ebay heel veel en ze zijn plastic met rozerubberachtige bovenkant waar je vinger in kan. (gaat wel snel stuk als je een dikke duim hebt ofzo) maar ik doe er alleen pure acceton in en ja ze lekken best wel, maar nu je het zegt hmmm wel een idee volgende x als ik het er weer afhaal ga ik het ook eens met watjes erin proberen:) heb van die hele dunne liggen:)

   Verwijderen
 3. Hoi, Leuke post!

  Handige budgettip.
  Blijkt dat je dus zonder lamp de nagelak er wel degelijk afkrijgt!
  Ga het gelijk thuis uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe bedoel je dit? Ik weet niet zeker of ik het begrijp :).
   Want afhalen kan sowieso wel zonder lamp, alleen voor het aanbrengen/uitharden heb je de led- (of uv-) lamp nodig..

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs