Gel Polish #1

maandag 10 februari 2014

Jullie hebben vast allemaal al eens gehoord over de trend die al een tijdje loopt, namelijk gel polish.
Eigenlijk wilde ik hier helemaal niet aan beginnen, door de vrij hoge aanschafkosten, maar ook omdat ik vrij snel uitgekeken ben op een kleurtje en de beloftes van gellakken zijn dat je er 3 weken mee kunt doen.

Bron: gelish.com


De reden dat ik tóch een poging heb gewaagd aan gel polish is ten eerste mijn moeder.
Mijn moeder is zo'n persoontje met nóg minder geduld dan ik en dat resulteert er meestal in dat ik een uur later weer opgebeld word met de vraag of ik "even" kan bijwerken omdat ze weer te snel dingen is gaan doen. En vervolgens heeft ze de dag erna nog nauwelijks kleur op haar nagels omdat de lakjes bij haar nóg sneller chippen dan op mijn nagels. Gel polish zou dus een mooie uitkomst voor haar zijn.

De tweede reden is dat mijn nagels in het verleden zulke opdonders hebben gehad, dat ze gewoon nog steeds zwak en broos zijn. Jullie hebben op de swatches kunnen zien dat mijn nagels eigenlijk nooit dezelfde lengte hebben. Dit komt omdat met name mijn middelvingers niet langer dan een bepaald punt worden en dan gewoon keihard afbreken. Mijn nagels zijn dun en flexibel en hebben daarbij ook nog de neiging om snel te gaan peelen. Een laagje gel polish over mijn eigen nagel heen zou een mooie versteviging zijn.

Al met al hebben bovenstaande punten me toch laten besluiten om het eens te gaan proberen.
En weet je? Ik ben om! Echt om! Mijn nagels zijn een stuk steviger en breken niet meer af.
En mijn moeder heb ik al een week met alleen maar positieve berichtjes gehoord in plaats van whappies met "kun je komen om bij te werken", haha.


Mijn "collectie" bestaat welgeteld uit één kleurlakje, een basecoat en een topcoat.
Ik had erg goede verhalen gehoord over het merk Bluesky, dus daar heb ik de base- en topcoat van. Helaas zijn er maar weinig swatches van te vinden en omdat ik al genoeg miskopen in nagellakjes heb gehad, durfde ik het niet aan om op de gok kleurtjes te bestellen. Daardoor heb ik een kleurlakje van Harmony Gelish genomen, genaamd My Forbidden Love. Een prachtige paarse basis met daarin rode shimmer. Helaas zijn de foto's niet waarheidsgetrouw, maar hier zie je een goede weergave van de kleur *klik*.

Ik ben helaas vergeten om foto's te maken toen het er net op zat, maar op de foto's in deze blogpost zit de gellak een week. Zoals je kunt zien, heb ik wat tipwear en begint het langzamerhand een beetje uit te groeien, maar niets ernstigs. Ik moet hier wel bij vertellen dat mijn nagels het precies de afgelopen week goed te verduren hebben gehad, want afgelopen vrijdag heb ik 250 balen hooi staan sjouwen op stal en ook heb ik mijn huis grondig schoongemaakt. Ik ben dus erg tevreden met de draagbaarheid en de versteviging die het tegelijk aan mijn nagels geeft.

Tipwear.


Het grote minpunt vind ik zelf alleen dat ik nu (al?) ontzettend uitgekeken ben op de kleur. Ik hou gewoon van afwisseling en dat gaat gewoon stukken langzamer dan bij normale nagellakjes.
Ook maak ik me een beetje zorgen om het afweken van de gellak en of ik daar wel of geen beschadigde nagels aan ga overhouden. Maar ik zal jullie op de hoogte houden als jullie dat leuk vinden.

Ik heb nu een afspraak met mezelf dat ik de gellak op laat zitten totdat die echt lelijk begint te worden, dus er komt sowieso nog één post waar ik dat zal bespreken en daar zal ik ook mijn ervaringen met het afweken laten weten. Dus tot die tijd helaas nog even wat minder posts over nagellak :).

Deze week komt als het goed is mijn NS bestelling binnen, waar een sheer roze lakje in zit, die ik dan als basis kan gebruiken om er overheen te lakken met normale nagellak. Maar gezien mijn afspraak met mezelf, zal ik deze nog even dicht moeten laten...

Hebben jullie nog aanraders voor mooie kleuren? Mét swatches? Want mijn mams is morgen jarig en ik denk dat ik haar toch een paar gellakjes wil gaan geven.
X

8 opmerkingen :

 1. Super dat het zo goed blijft zitten en dat je nagels niet gebroken zijn.
  Zou dit dan DE uitkomst zijn?

  Vind de kleur trouwens echt helemaal super, maar kan me voorstellen dat je er na een week wel zat van bent.

  Ben benieuwd naar je update ivm het afweken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nouja, tot dusver ben ik er echt ontzettend enthousiast over! Het is geen heel plakkaat wat erop ligt, maar gewoon een iets dikkere versteviging en dat helpt in elk geval goed om mijn nagels niet dubbel te laten klappen!

   Kleurtje is inderdaad echt prachtig gewoon, maarja.. Alweer een week hetzelfde... Heb nog zoveel andere leuke kleurtjes staan die me heel hard roepen haha!!

   Ik ben ook erg benieuwd naar het afhalen. Het liefst zou ik dat meteen doen als de sheer roze binnen is. Maar ben aan de andere kant ook wel heel erg benieuwd naar de houdbaarheid. Dus maar even tanden op elkaar en geduld houden :).

   Verwijderen
 2. Ik ben ook helemaal gek op gellak. Ik heb zelf wel wat kleurtjes maar ik gebruik voornamelijk een naturel kleurtje en voornamelijk om mijn nagels iets sterker te maken. Hij blijft bij mij zeker 3 weken zitten alleen haal ik het er sneller vanaf vanwege de uitgroei. Overigens lak ik er gewoon overheen met een kleurtje. Nagellak blijft bij mij ook veel langer mooi als ik er een gellak onder doe. Als "primer" onder de gellak gebruik in OPI Chip Skip en dat werkt super.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Chip Skip als primer? Zou je mij eens uit willen leggen hoe je het dan gebruikt? Dit is voor het eerst dat ik dat hoor :).

   Verwijderen
 3. oww i love gellak :) ik gebruik het zelf ook als versteviger voor mijn nagels. gebruik altijd basecoat sheer roze en topcoat en lak daar vrolijk mijn gewone nagellak overheen omdat ik ook een kleur snel zat word. Ik gebruik het zeg maar als langdurige basecoat. Ik hoop dat je die sheer roze ook gaat reviewen die van mij is bijna op en ik kan die niet meer vinden helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De sheer roze die ik besteld heb, is Simpler Sheer van Gelish. Is naar mijn weten gewoon goed en makkelijk verkrijgbaar nog bij NS en eBay enzo. Of had jij van een ander merk?

   Verwijderen
  2. Ja de sheer die ik heb is van sensation nails. alleen naam stond op het doosje wat ik uiteraard heb weggegooid.... en op het flesje zie ik nix staan, geen nr geen naam nix. Maar ik wil graag een wat goedkopere goede sheer, 15€ voor een 9ml flesje is best prijzig. en ns = nail suplies he? en anders ga ik ff op ebay kijken :) 1 tip koop die peel off basecoat van essence niet. Tis meer pulk off en heeft mijn hele nagelbed beschadigt. kreeg het er met geen 1 mogelijk af.

   Verwijderen
  3. Klopt, nailsupplies.us. De Gelish bevat 15 ml en kost daar $ 12,49. Komt ongeveer $ 3 verzendkosten per lakje bij als je en small flat rate besteld. Overigens heb ik ze ook op eBay gezien, waar je gewoon lakjes per stuk kunt bestellen en daar kwam het op ongeveer $ 17 dollar uit, inclusief verzendkosten.

   Dank je voor de tip van Essence. De Bluesky basecoat bevalt eigenlijk erg goed, dus denk dat ik die gewoon aan blijf houden, omdat de prijs ook goed te doen is. Ga alleen van topcoat overstappen :).

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs