Dance Legend Pitaya

woensdag 26 maart 2014

Lang geleden liet ik jullie #170 zien, wat stiekem nog steeds een favorietje is. In deze bestelling had ik nog twee lakjes, maar die heb ik eigenlijk nog nauwelijks gelakt. Van de week had ik zin in roze, maar dan ook écht roze en ik kwam uit op Dance Legend Pitaya.Dance Legend is een merk uit Rusland en erg bekend om hun thermografische lakjes (zoals #170) en hun holografische lakjes. Toch heeft Dance Legend véél meer in hun assortiment zitten dan alleen deze finishes.
Ze hebben ondertussen lakjes die verkleuren door middel van zonlicht, glitterlakjes, lakjes met prachtige shimmer, maar ook topcoats voor over zwarte lakjes, flakies, textuurlakjes en een heuze verzorgingslijn.

Pitaya hoort bij de Exotic Fruit Collection en deze collectie telt 6 neon jelly lakjes met elk een verschillende "glitter" erin. Ik zeg "glitter", omdat ik het meer scherfjes vind dan echte glitters.


Pitaya is knalroze en bevat dus zwarte scherfjes. Door de jelly base liggen de stukjes echt ín de lak en ik vind dit effect geweldig. Ondanks dat het een jelly is, is de pigmentatie goed en had ik maar twee laagjes nodig om mijn nagels volledig te kunnen bedekken.

Kennen jullie het fruit Dragonfruit? Ik weet niet zeker of de naam Pitaya daarvan is afgeleid, maar een andere benaming voor Dragonfruit is Pitahaya en de kleur doet me wel aan de schil denken. En ondanks dat de zaadjes van dit fruit geen scherfjes zijn, geeft deze lak me toch wel ergens het idee van Dragonfruit.

De lak vloeit als boter over de nagels en met het kwastje is erg precies te werken. De droogtijd is rap, wat ik eigenlijk niet had verwacht. Ik heb nog een aantal jelly's en deze drogen echt heel erg langzaam.

Pitaya, 2 laagjes (schaduw)


De draagbaarheid van deze lak is helaas wat minder goed. Ik heb de lak over een transparante gelpolish heen gelakt en toch werd Pitaya met een dag al lelijk. Vrij veel tipwear.
Ik hoorde van meer meiden dat die last hadden dat Dance Legend vrij snel lelijk wordt op de nagels, maar bij de thermo had ik daar geen last van, dus ik durf niet met zekerheid te zeggen of het aan de lakjes zelf ligt.

Pitaya, 2 laagjes (indirect zonlicht)


Dance Legend is ondertussen bij verschillende webshops te koop, zoals bijvoorbeeld Dance Legend, Llarowe en Ninja Polish. Gemiddeld betaal je zo'n 8 á 10 $ voor een flesje van 15ml.

3 opmerkingen :

  1. Wat een apart lakje! Voor mij iets te girly maar hij is wel mooi.

    Liefs,

    http://www.zusjesvandemode.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is inderdaad een erg apart lakje, maar de zwarte scherfjes komen zo ontzettend goed uit in de knalroze lak, dat het echt toch wel een heel erg leuk lakje is!

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs