TV Time #2 - Series, part 2

dinsdag 25 maart 2014

Vandaag deel 2 van mijn favoriete TV-series.
Had je nog niets meegekregen over het eerste deel, dan kun je die hier terug lezen.4. Sex And The City

Bron: ifelicious.com

Deze serie mag toch wel onder de klassiekertjes vallen denk ik zo. Ik ken zelf geen meiden die deze serie nog nooit gekeken hebben. Of je moet me nu gaan vertellen dat jij die persoon bent..?
Ach weet je, ik zal iets verklappen: een vriendin van me heeft Dirty Dancing nog nooit gezien, dus nadat ik die shock te boven ben gekomen, ben ik niet zo snel meer geshockeerd...

Sex and the City is een feelgood serie met 6 seizoenen en nog twee films. Ik vind het heerlijk wegkijken en lig soms helemaal dubbel om het gekke clubje vriendinnen met elk hun eigenaardigheden.
Een favoriete aflevering heb ik niet, ik vind ze allemaal erg leuk.

"Later that day I got to thinking about relationships. There are those that open you up to something new and exotic, those that are old and familiair, those that bring up lots of questions, those that bring you somewhere unexpected, those that bring you far from where you started and those that bring you back. But the most exiting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous." - Carrie Bradshaw

5. OZ


In de gevangenis is één bewaker die denkt dat je met vrijheid meer kunt bereiken en zo richt hij "Em City" op. Oz gaat over het leven in Em City. Oz is hard, keihard. Toch vind ik het een geweldige serie om te zien.
Ik ken niet veel mensen die deze serie ook kennen, maar ik heb alle 6 de seizoenen staan. Als je eenmaal begint en erin komt, moet je gewoon doorkijken tot het einde. Althans.. Dat vind ik.

Er wordt in gescholden, gevangenen worden verkracht en vermoord, maar toch is er geen moment geweest waarop ik dacht dat het beter zou zijn om de serie stop te zetten. Ondanks het harde leven in de gevangenis, zie je ook liefde opbloeien en komen er achtergrondverhalen van de personages ter sprake.
Van één ding kun je op aan: dit is een gevangenisserie die je nog nooit eerder op zo'n manier hebt gezien.
Ga deze serie dan ook ab-so-luut niet kijken met de gedachte dat je zoiets als Prison Break zult zien, want dan kom je bedrogen uit. Oz is allesbehalve geromantiseerd.

Favoriete afleveringen:
1.1 The Routine
6.8 Impotence

"People are defined by three things. Their heads- how they think. Their hearts- what they feel. Their dicks- who they fuck. At the end of the day, each of us has to answer one question. One, not so simpel question: Who am I?" - Augustus Hill

6. The Following


Helaas zijn we pas net van start met seizoen twee, maar wat ik tot nu toe van deze serie heb gezien, is echt amazing! Ook weer een totaal ander verhaal dan normaal, lekker spannend en apart.
Het verhaal komt neer op een sekte die toebehoort aan een seriemoordenaar cq. schrijver en elk lid van de sekte krijgt een hoofdstuk in zijn nieuwe "boek". Het boek schrijft zichzelf uiteraard aan de hand van gebeurtenissen. Ook vind ik het erg leuk om Kevin Bacon eens in iets anders dan een film te zien en ik moet zeggen dat hij stukken beter is dan ik had verwacht..

Ik heb nog geen favoriete aflevering van deze serie, vind ze allemaal erg goed en seizoen 1 was dan ook in een weekend uitgekeken. Nu zit ik dus vol ongeduld te wachten tot er op woensdag een nieuwe aflevering op Veronica verschijnt.

"And so we begin." - Joe Caroll

7.  Homeland

Bron: coolpages.ws


Homeland... Dit is echt zo'n serie waar ik al máánden wat van hoorde, maar me er niet toe kon zetten om 'm te kijken. Toen ik dat uiteindelijk deed, kwam ik er echt helemaal niet in. Heb een paar keer op het punt gestaan om 'm uit te zetten. Maar iemand anders hier in huis was er wel helemaal gek van.
We waren aan het kijken, op een gegeven moment was ik het zat en ben ik de afwas gaan doen. Je raadt het al, op dat moment kwam er letterlijk gekrijs en gejoel uit de woonkamer. Ik ging terug en zette de dvd iets terug. Wow, wat een aflevering! Vanaf dat moment zat ik er echt in en mijn liefde voor Homeland was geboren.

Ondertussen is het niet meer zo sterk als dat het was, maar toch vind ik het nog steeds fijn om te kijken. Alleen gebeurt er soms teveel en soms te weinig. Dat is een beetje het minpunt van deze serie. Maar nog steeds goed genoeg om verder te kijken.

Favoriete afleveringen:
1.1 Pilot
1.7 The Weekend
1.11 The Vest
2.12 The Choice

"Everything is falling apart. This is a nightmare." - Nicolas Brody

So far dit gedeelte. Ja, ik hou van de wat heftigere series. Het kan me totaal opslokken als er wat spanning is en vooral als er nog wat te raden valt. Toch vind ik girly series ook niet vreselijk. Ik weet alleen niet waar ik moet beginnen, omdat er zoveel zijn. Weten jullie nog leuke? X

2 opmerkingen :

  1. Vriendin meld zich.... :) Wel stukjes gezien van SATC, maar een volledige aflevering?? Nah.. geloof van niet hoor.. Houd gewoon niet zo van die series :=

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dirty Dancing ondertussen al gezien :P? Hahahahaha!!

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs