Zonnige nagels

maandag 3 maart 2014

Ook zo genoten van het heerlijke weertje van dit weekend? Nou, ik wel!
Uiteraard kan ik niet meer wachten tot de lente en de zomer en omdat het natuurlijk gewoon nog winter is volgens de kalender, besloot ik om zomer op mijn nagels te maken. Mijn nagels hebben iets weg van een mix tussen een ondergaande zon en een schemering van een heerlijke zwoele zomeravond.Ondertussen weten jullie dat ik geen kei ben in nailart. Sterker nog, op nailart met striping tape na, ben ik er een ontzettend kneus in. Letterlijk! Geloof me dus als ik zeg dat iedereen deze nailart kan maken. Het enige wat je nodig hebt is nagellak, een spons en een portie geduld.

Voor deze nailart heb ik 2 neonkleurtjes van China Glaze gebruikt, namelijk Sun Worshipper en Flip Flop Fantasy. Verder heb ik de sponge technique gebruikt. Als je niet weet wat dit is of hoe dit werkt, kun je het linkje aanklikken voor een simpele en korte tutorial.

Omdat de nagellak met de spons-methode een stuk minder dekkend is én de twee kleurtjes die ik heb gekozen voor deze nailart allesbehalve dekkend zijn, heb ik ervoor gekozen om een witte undie aan te brengen. Ik ben natuurlijk gewoon begonnen met een basecoat, daarna 1 laagje witte creme lak en daarna 2 laagjes met de neonkleurtjes eroverheen gesponsd.

En dan krijg je dit resultaat...Letterlijk álles zit onder de nagellak. Ook alle kieren en gaten waar ik nou juist geen lak wil hebben.
Het grote geheim van de sponge technique is dat de lak véél lichter op je handen en nagelriemen zit dan wanneer je zou lakken met het kwastje. Bijkomend meevallertje is dan natuurlijk dat een clean-up een stuk makkelijker gaat.

Je hebt alsnog wel even wat geduld nodig, maar met een kwastje en wat remover heb je binnen een paar minuutjes weer schone handen met een leuke nailart. Na de clean-up zien mijn nagels er leuk en zomers uit.Ik heb ervoor gekozen om Sun Worshipper te gebruiken omdat deze lak me al eerder een zonnetje heeft "geschonken". Het verhaaltje rondom deze lak kun je hier terug lezen. Flip Flop Fantasy vind ik gewoon een erg leuk kleurtje, maar omdat-ie voor geen meter dekt en erg vervelend lakt, lak ik 'm eigenlijk alleen bij een nailart. Maar uiteraard kun je elk kleurtje hiervoor gebruiken die je leuk vindt.

Hebben jullie de sponge technique weleens gebruikt? X


4 opmerkingen :

 1. Ik vind je nagels voor de clean up eigenlijk wel heel stoer, misschien start je wel een nieuwe trend O:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind de kleuren horizontaal leuker. Maar hopelijk brengt het een zonnetje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zelf persoonlijk niet, omdat dat meer "normaal" is, en ik hou van "anders" :D.

   Zonnetje moet vandaag goed komen, ik zie 'm al wat waterig schijnen :).

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs