Soley SteinEY

maandag 14 april 2014

Soms kun je echt heel erg blij zijn met iets wat je eigenlijk allang vergeten was. Of in mijn geval: dacht dat je het kwijt was. Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met het merk Soley en kocht een mineraalmasker van dit merk. In de tussentijd heb ik een verbouwing en een verhuizing gehad en ik dacht dus dat mijn maskertje in de verhuizing was zoekgeraakt. Tot ik ineens in een kast keek waar ik naar mijn idee nog nooit in geweest was. Daar... In het donker, stonden 2 zielige oogjes mij te roepen... Ik had SteinEY teruggevonden!


SteinEY is een kleimasker met vulkanische mineralen en klei uit de Eyjafjallajökull vulkaan. De wattes? Juist ja.. De Eyjafjallajökul vulkaan dus :-). Verder bevat het masker wilde IJslandse kruiden, zoals berk en twijgenextracten. Het is een poeder die je 1-op-1 mengt met water. Dus 1 theelepeltje poeder betekent ook 1 theelepeltje water.


SteinEY reguleert en balanceert de huid en het stimuleert verjonging van de huidcellen. De ingrediënten stabiliseren de structuur van de huid door onzuiverheden, toxines en dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor krijgen toegevoegde voedingsstoffen beter de kans om in te werken en het herstelt de natuurlijke balans van de huid. Klinkt goed he? Klinkt het nog beter als ik zeg dat dit echt een magisch masker is?


Zoals ik net al zei, voeg je evenveel water toe als wat je aan poeder gebruikt. Een theelepeltje is voldoende om een masker voor je gehele gezicht te mixen. Ik gebruik er zelf altijd een klein bakje bij en een houten lepeltje. Stiekem gebruik ik een nét iets vollere theelepel dan dan ik aan water toevoeg, zodat ik een iets dikker masker heb. Als-ie te waterig is, heb ik het idee dat-ie minder werkt.

Het ziet er vreselijk smerig uit en geloof me.. Het is ook geen fijn goedje om te zien. De geur is apart, maar valt mee. Een beetje kruidig, aards. Ik weet niet of je weleens in IJsland bent geweest? Daar hangt ook een typische geur en de geur van het masker heeft daar zéér veel van weg.


Al met al smeer je het goedje op je gezicht en laat je dit een minuut of 10 zitten. Je voelt het werken. Je voelt gewoon dat er "dingen" uit je huid worden getrokken. En geloof me, je voelt het niet alleen, het masker dóét het ook echt. Mijn huid is na gebruik een stuk schoner. Alleen maar fijn natuurlijk!
Er kleeft wel een nadeel aan, want omdat het masker zo goed haar werk doet, weet ik niet of-ie geschikt is voor de gevoelige huidjes. Ik bedoel, je voelt 'm werken en je voelt 'm op onzuivere plekken ook wel trekken. Als je een erg gevoelig huidje hebt, denk ik niet dat dit een fijn masker voor je is. Of misschien zou je 'm dan eens wat dunner moeten maken. Sorry, daar heb ik geen ervaring mee! Ondanks dat ik echt wel een vervelende huid heb, is-ie allesbehalve gevoelig op ingrediënten, dus wat dat betreft kan ik behoorlijk experimenteren. 

Het masker is bij het opbrengen donkergrijs van kleur, maar zoals elk kleimasker wordt dit masker hard en zodra het droog is, is het lichtgrijs van kleur. Hou er rekening mee dat je je wasbak na het afspoelen wel even goed naspoelt, om vlekken te voorkomen.

Ik ben er echt uitermate tevreden mee. Serieus... Ik ben nog nooit zo blij geweest om iets terug te vinden!

Ik kocht dit masker in IJsland, maar weet niet meer precies wat ik ervoor heb betaald. Een glazen pot bevat 60 gram product en is hier in Nederland verkrijgbaar via o.a. biocosmetica.nl en solobiomooi.nl. Een pot kost tussen de €30 en 35, exclusief verzendkosten. Je doet overigens wel erg lang met een pot (en dit zeg ik niet alleen omdat ik 'm lange tijd kwijt ben geweest haha), gezien de 60 gram alleen poeder is. Op sommige websites (biocosmetica) zijn ook testers verkrijgbaar en dit zijn potjes die 5 gram bevatten voor €3.

In IJsland kreeg ik een tester mee van Graedir, wat echt geweldig was om te gebruiken bij wondjes.

Ken jij dit merk? X

5 opmerkingen :

 1. Wat fijn dat je hem weer hebt gevonden!
  Klinkt als een erg fijn masker, maar ik vind hem wel vrij prijzig, helemaal omdat ik niet weet hoe mijn zeer gevoelige huid er op gaat reageren. Misschien als ik ooit in Ijsland kom...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De prijs staat mij inderdaad ook best wel tegen, gezien er bij de meeste shops ook nog verzendkosten bijkomen. Maar volgens mij heb ik er in IJsland wel wat minder voor betaald.. Weet het niet meer precies. Weet wel dat als ik er nog een keer ben, ik helemaal los ga op dit merk :D!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef behandelingen met dit merk. In mijn salon. Een heerlijk merk. Fijne Scrub voor het gezicht ook. En de bodylijn en shampoo zijn ook echt geweldig. Mijn salon zit in Amersfoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik geef behandelingen met dit merk. In mijn salon. Een heerlijk merk. Fijne Scrub voor het gezicht ook. En de bodylijn en shampoo zijn ook echt geweldig. Mijn salon zit in Amersfoort.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat heerlijk zeg, lijkt me een luxe salon! Jammer dat het helemaal in Amersfoort is, anders was ik wel een keertje komen gluren :-). Maar ik ga in Sept weer naar IJsland, dus dan kan ik weer in slaan!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs