A England Iseult

woensdag 14 mei 2014

Het voelt alsof het alweer eeuwen geleden is dat ik jullie een lakje van A England heb laten zien en misschien is dat ook wel zo, omdat ik het merk niet zo heel vaak gebruik. Tijd dus om jullie Iseult te laten zien!


Ik ben er niet zeker van of A England nog steeds met de hand gemixed wordt, maar ooit begon het merk als indie door Adina Bodana. Het is een Brits merk en Adina heeft ondertussen al een paar echte eyecatchers gemaakt. 

Iseult hoort bij de eerste collectie van A England, genaamd The Mythicals. De collectie bevat 17 kleurlakken en een base- en topcoat. De collectie is geinspireerd op de betoverende geest van Engeland en haar mythes. 
Iseult, misschien beter bekend in Nederland als Isolde, is natuurlijk een bekende naam uit de Keltische legende Tristan & Isolde.


Iseult heeft een zéér lichtroze base met daarin een parelmoer-kleurige shimmer. Op de nagels toont de shimmer trouwens meer zilverkleurig dan echt parelmoer. Uitzondering is in de volle zon, want dan zie je de blauwpaarse gloed van het parelmoer wel erg duidelijk. Ik vind het een zéér verfijnd kleurtje die me keer op keer weer aan een bruiloft doet denken. Ik denk dat dit wel met stip het perfecte lakje voor een bruiloft is. Het is een zéér subtiel lakje.Hoe de kwastjes van A England zijn, is elke keer een verrassing. Ik heb al een aantal hele fijne kwastjes gehad, maar ook een paar waar geen land mee te bezeilen viel. Ik heb Adina hierover gemaild en ik kreeg toen meteen nieuwe kwastjes opgestuurd. Fijne customer service! Het kwastje van Iseult is gelukkig prima.

De lak is enigszins sheer, maar is goed opbouwbaar en met twee laagjes had ik al voldoende dekking.
De lak lijkt erg te strepen, maar door het self-leveling effect valt dit uiteindelijk erg mee. Om de laatste paar strepen weg te halen, kun je natuurlijk je topcoat iets eerder dan gebruikelijk lakken.
De droogtijd is niet zo heel erg vlug en om geen onnodige beschadigingen aan je verse mani toe te brengen, raad ik echt een sneldrogende topcoat aan.


A England verstuurt haar lakjes helaas niet meer buiten de UK, maar gelukkig zijn er hier in Nederland ook genoeg webshops die het merk ondertussen in hun assortiment hebben opgenomen. Een lakje bevat 15ml en kost ongeveer €10. O.a Enchantra en PrettyPolish verkopen de lakken.

Heb jij lakjes van A England? X

Note: Het irriteerde me trouwens mateloos dat ik van die vreselijke foto's bij Remember Me had en gezien ik het lakje weer op heb gehad, heb ik die hele post even aangepast. Je kunt 'm *hier* terugvinden.


6 opmerkingen :

Made With Love By The Dutch Lady Designs