OPI Don't Bossa Nova Me Around

vrijdag 30 mei 2014

Toen ik voor het eerst swatches van deze collectie zag, vond ik ze niet bijster interessant. Op drie lakjes na. Eén hiervan ging uiteindelijk van mijn wishlist af, omdat het een dupe leek te zijn van Coffee Pick Me Up van Misa. De andere twee bleven op mijn twijfellijst staan, omdat het lichte kleurtjes waren waarvan ik niet zo zeker was of ze bij mijn huidskleur zouden matchen. Toen ik pas Don't Honk Your Thorn had gelakt, was ik verliefd op de lichte kleur en besloot ik één van de twee lakjes van mijn lijstje te schrappen en te bestellen. Ik ga jullie vandaag Don't Bossa Nova Me Around laten zien.Don't Bossa Nova Me Around (vanaf nu even afgekort tot Bossa) komt uit de Brazil Collection en is uitgebracht voor het voorjaar van 2014. Zoals ik eerder vertelde vind ik de collectie niet erg interessant, op Bossa en Taupe-Less Beach na. Maar ondertussen heb ik meer swatches gezien en kan ik niet meer ontkennen dat AmazON AmazOFF ook wel heeeel erg gaaf is.


Bossa is een creamy lak en heeft een lichte nude kleur met een grijze ondertoon en iets rozigs er doorheen. Een beetje apart om uit te leggen misschien, maar als je het flesje ziet, snap je meteen wat ik bedoel!

Ondanks dat ik de kleur op zichzelf al hartstikke leuk vind, besloot ik toch om er even een vrolijke tint aan te geven. Op mijn ringvingers heb ik een art met striping tape gedaan met Purple Panic.


Bossa lakt waanzinnig, zéker als je in gedachten neemt dat het een lichte kleur is. Met het eerste laagje lijkt het een streperig zooitje te worden, maar de tweede laag trekt alles netjes glad en zorgt voor een gladde en glanzende laag. Ik vond de lak nog net niet glanzend genoeg, dus ik heb er nog een laagje topcoat overheen gelakt. De droogtijd is vrij snel, al heb ik iets langer moeten wachten met het geheel omdat ik met striping tape aan de gang ging.

Ook het kwastje van Bossa is eigenlijk prima. Ik dacht het al bij een eerder lakje, maar het lijkt wel alsof die brede kwastjes van een paar collecties terug vervangen zijn voor iets smallere kwastjes. Niet veel, maar het maakt voor mij voldoende verschil! Nu weet ik natuurlijk niet of ze daadwerkelijk andere kwastjes gebruiken of dat dit toevalstreffers zijn, maar mij hoor je niet klagen!


Doordat er iets van roze in de lak zit, gok ik dat Bossa erg leuk zal zijn met verschillende roze lakjes. Uiteraard zou ik er persoonlijk wel een fel of neon-lakje bij doen, want fel + nude is gewoon fantastisch! Ik liet jullie eerder al een combi zien met Flip Flop Fantasy en Tickle My France-Y; die vond ik ook al zo gaaf. Die kun je *hier* trouwens terugvinden.
Simpel en delicaat, maar toch met een speels snoepjes-effect. Vind ik dan :P.

Don't Bossa Nova Me Around staat als het goed is nu nog in de schappen van de Douglas, bevat 15ml en kost € 14,25. Uiteraard kun je ook bij de bekende webshops terecht voor dit merk!

Wat vind jij van deze kleur? En van de combinatie met Purple Panic?
X
1 opmerking :

Made With Love By The Dutch Lady Designs