Polishes That We All Have...

woensdag 28 mei 2014

Vorige week zag ik een erg leuke post bij Love varnish, chocolate & more. Na wat research bleek dat er een lijst was met lakjes die we allemaal wel hebben, maar die voor iedereen toch anders in te vullen is.
Ik vond het een leuke lijst en wilde deze met jullie delen! Ik tag hier niemand voor, maar voel je vrij om de tag over te nemen. Credits  voor By My Fingertips.


The Tease: OPI Absolutely Alice
The polish that you love but you're afraid to wear because it's discontinued and you don't have a back up bottle.Alice was de eerste blauwe nagellak waar ik wezenloos verliefd op werd. Maarja, de lak was toen al discontinued en VHTF en werd alleen voor idioot hoge prijzen aangeboden op eBay. Toen mijn Sherlock-genen op een keer weer opspeelden, kwam ik per toeval de lak tegen op een Nederlandse blogsale. Ik besloot het erop te wagen en stuurde het meisje een mailtje. Ik kreeg terug dat de lak erg dik was geworden en dat ze 'm eigenlijk niet meer wilde verkopen. Triester dan triest dit, maar ik mailde haar terug dat ik 'm alsnog wilde hebben en dan met thinner aan de gang zou gaan om te kijken of Alice weer levend zou worden.
Zo gezegd, zo gedaan en met het halve flesje vol thinner is er enigszins mee te lakken. Voor één keer. Ik gebruik deze lak dus nooit en de lak staat letterlijk mooi te wezen. Maar weg zal ze niet gaan. Tot ik ooit een goede backup heb... Of nouja... Dan zal ik erover nadenken...


The Senior: China Glaze Caribbean Temptation
The on of the first polishes you owned. Now it's all thick and you don't really like the color anymore, but you keep it anyway because it has memories.Caribbean was één van mijn eerste lakjes van China Glaze. Eén van mijn eerste, omdat dit een bestelling bij Transdesign was (nu nailsupplies.us) en ik er dus 5 bestelde. De overige 4 lege plekjes werden gevuld door een vriendin. Uiteraard was dit niet mijn échte allereerste lakje, maar wel één van de eerste normale lakjes waardoor mijn verzameling begon.
Mijn allereerste lakje was een lakje van het merk Manhattan. Ik dacht dat dat niet meer verkocht werd, maar toen ik een tijdje terug in Duitsland was, zag ik schappen vol bij de DM dus ik denk dat het merk alleen niet meer in Nederland verkrijgbaar is. Dit lakje heb ik uiteraard niet meer. Kan me herinneren dat het snoepjesroze was...

Maargoed... On to het eerste normale lakje: Caribbean. Ik was verliefd op de kleur en ik heb 'm welgeteld één keer volledig gelakt. Ondertussen vind ik de kleur "mwah", maar wegdoen zal ik 'm niet, omdat het één van mijn eerste lakjes van China Glaze was. Sweet memories zullen we maar zeggen...


The Ugly One: Pahlish Glittoris
The polish that you absolutely hate in every way but you keep it anyway to laugh at how weird it is.Glittoris is echt een hysterische glitterlak en daar hou ik helemaal niet van. Daarbij zijn het allemaal roze gitters, in alle voorkomende tinten roze geloof ik. Verder is de lak goopy en neemt het kwastje veel te veel glitters mee om normaal op je nagels te doseren. Vre-se-lijk! Maarja... De naam laat me altijd zo lachen!


The Superficial: A England Order of the Garther
The polish that looks fantastic in the bottle but is all kinds of ugly when you try to put it on.Order... Oh, oh, wat was ik verliefd! Maar jeetje... Wat is die kleur misplaatst bij mijn huidskleur! Ik zou zonder pardon een rol in The Walking Dead kunnen vervullen!


The Rocky Road: China Glaze Water You Waiting For
The polish that always insists on being lumpy.


Mooie, mooie Water You Waiting For maar wat een rotlak om te lakken! Al vanaf de eerste keer was de lak hartstikke stroperig en had het een uitgewaaierd kwastje, waardoor de lak gewoon niet fijn lakt. Zó zonde, want de lak is erg gaaf!


The Hater: Zoya Chyna
The polish that always looks great on every skin tone except yours. You want to love it... but it doesn't love you back.Ik heb letterlijk een gat in de lucht gesprongen toen Chyna eindelijk naar me onderweg was! Ik was al een behoorlijke tijd op zoek naar een rode textuurlak, maar telkens waren ze meer roze of oranje. Ein-de-lijk was er een écht rode naar me onderweg. Eenmaal in huis heb ik 'm natuurlijk meteen geprobeerd, maar op de een of andere manier is-ie het gewoon net niet bij me... Snap er niets van, want met rood heb ik over het algemeen geen problemen in combinatie met mijn huidskleur... Baal, baal!


The Multiplier: Koraal & Tealkleurige lakjes
That one shade of polish that you can't stop yourself from buying every time you see it.
Sja... De laatste tijd is mijn collectie van koraal- en tealkleurige lakjes explosief gegroeid. Op de één of andere manier heb ik geen stop als het op die kleuren aankomt en blijf ik maar met soortgelijke tinten thuiskomen. Hierdoor heb ik nu dus ondertussen behoorlijk wat lakjes die nog niet verder zijn gekomen dan het nagelwiel om te vergelijken, hihi...


The Ex: OPI Jinx
The polish that used to be you favorite but now sits in the back of your stash collecting dust.Weten jullie nog hoe verliefd ik vorig jaar op Jinx was? Nog steeds vind ik het een prachtige lak, maar dit jaar heeft-ie mijn nagels nog niet gezien. Waarom? Omdat ik gewoon teveel nieuwe lakjes heb die ook een dagje op mijn nagels moeten schitteren!The Sheer-ness Monster: Wet 'n Wild Deeper Dive
No amount of coats will ever satisfy it.Dit gave lakje nam ik voor €2 mee bij de Big Bazar, om er vervolgens achter te komen dat ik 'm beter had kunnen laten liggen. De lak is prachtig (teal- en goudkleurige flakies in een groenblauwe jelly base!), maar na 4 lagen is-ie nog niet volledig dekkend. Toch ga ik een keertje het geduld opbrengen om 'm volledig netjes te krijgen, want wil 'm jullie toch wel erg graag laten zien...


The Beast: Color Club Berry & Bright
The polish that you like but never wear because it's a giant paint in the butt to remove.Waarschijnlijk had je hier een glitterlakje verwacht... Ik eigenlijk ook, maar na even denken bedacht ik me dat het verwijderen van glitters me niet zo tegen staat als het verwijderen van Berry & Bright. Nog steeds vind ik Berry & Bright een prachtige winterkleur. In de zomer trouwens ook hoor :-). Het is echt zo'n tint rood die bij elke gelegenheid kan. De lak staint alleen als een malle en daarbij is de lak er niet op een normale manier af te halen. Alles druipt overal heen en geloof me, ik heb al wat pogingen gedaan, op verschillende manieren... Ik heb zo'n anderhalve week met een rode gloed op en rond mijn nagels gelopen... Zelfs groen (de contrasterende kleur voor rood) hielp niet om de gloed weg te krijgen. Hierdoor is het dus een lakje geworden die ik niet meer draag... Zo jammer!


En? Wat zou jij invullen bij de gevraagde lakjes? X

2 opmerkingen :

  1. Wat een super leuke tag!
    Ik was hem nog niet tegen gekomen, maar het zou me niks verbazen als deze binnenkort ook op mijn blog verschijnt.

    Heerlijk excuus om eens uitgebreid door mijn stash te neuzen :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die lakjes hebben we inderdaad allemaal wel. Mijn allereerste lakje is echt volledig uitgedroogd. Er zit nog een beetje vloeibare lak in verder is het net een fossiel.

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs