Girly Bits Visions Of Sugar Plums

maandag 1 december 2014

Girly Bits is één van de eerste indie merkjes die ik ontdekte en ik vind het nog steeds een erg leuk merkje. De lakjes van Pam zijn uniek, hebben een verhaal en de glitters zijn meestal erg goed bij de basiskleur uitgezocht. Vandaag heb ik Visions of Sugar Plums voor jullie.


Visions heeft een pruimkleurige jelly base en zit bomvol glitters, in verschillende kleuren en formaten. Het zijn er zoveel, dat ik niet met zekerheid durf te zeggen welke kleuren er daadwerkelijk in zitten, maar ik ben in elk geval blauw, oranje, geel en paars én de lichtvangende glitters, die met hun iriserende werking een soort regenboog effect afgeven, gespot. Niet te verwarren met holografische glitters, want die zitten er absoluut niet in!


Visions of Sugar Plums hoort bij de Season of Sparkle Collection, welke is uitgebracht voor de kerst in 2012. Deze hele collectie is echt de moeite waard, onder andere Eggnogoholic en Heirloom zijn echte blikvangers!

Schaduw


De lak is over een andere lak heen te layeren, maar ik was erg benieuwd in hoeveel laagjes deze op zichzelf dekkend was. Ook omdat ik echt wezenloos ben van glitters in jelly's! Ondanks dat het een jelly is, is de lak met 2 laagjes al voldoende dekkend. Wel heb ik nog een royaal laagje topcoat aangebracht om het geheel weer netjes strak te krijgen, omdat de lak toch wel wat ruwig opdroogt.

Visions of sugar plums
 Zonlicht


De lak was wat aan de dikke kant en wat stroperig, maar dit heb ik opgelost door een paar druppeltjes thinner in het flesje te doen en nu is de substantie gewoon goed en vloeibaar en lakt erg fijn.
Het kwastjes is zoals bij alle lakjes van GB prima en neemt genoeg glitters mee. Eerlijk gezegd; eerder te veel dan te weinig zelfs!

Neutraal licht


Met 2 laagjes zat de lak op bijna alle nagels al prima, alleen een paar vingers hadden nog wat kalere plekjes, dus ik heb 3 laagjes gelakt. Zoals je ziet is dat meer dan voldoende, zeker voor een jelly.
De droogtijd is, buiten verwachting, vrij rap!
 Omdat de lak zo bomvol glitters zit, lak je automatisch een wat dikker laagje dan met bijvoorbeeld een cremelak, dus daarom had ik eigenlijk ook verwacht dat de droogtijd niet zo snel zou zijn. Leuke bijkomstigheid :-).


Visions is helaas niet meer te koop via Girly Bits, maar gelukkig nog wel bij Mei Mei.
Een flesje bevat 15ml en kost rond de $ 10.
Zijn jullie bekend met Girly Bits? Welke lakjes hebben jullie en welke is favoriet?
x

1 opmerking :

  1. Wat leuk dat er ook vierkante glittertjes in zitten! Ik vind 'm heel bijzonder.

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs