China Glaze Infra Red

vrijdag 13 februari 2015

Toen er aangekondigd werd dat China Glaze een nieuwe holografische collectie uit zou brengen, sprong ik niet direct een gat in de lucht. Dit gat kwam er echter wel, toen ik erachter kwam dat het om subtiele holo's ging! Ik heb er een aantal uit deze collectie, waarvan ik jullie Moonboots al eerder liet zien. Vandaag is het tijd voor Infra Red.

Infra Red hoort bij de Hologlam Collectie, die uitgebracht is in de zomer van 2013. De collectie bevat 12 lakjes met elk een subtiele, lineaire holo. Er wordt bij holografische lakken vaak afgeraden om een basecoat te gebruiken, omdat dit ervoor kan zorgen dat je je nagel bij een tweede laagje stript van het eerste laagje en daarom heb ik dus over mijn kale nagels gelakt.


Infra Red is wat mij betreft echt een prachtige kleur! De tint ligt een beetje tussen magenta en berry in en heeft een sutbiele holo. De holo is in zonlicht absoluut waarneembaar, maar niet zo schreeuwerig als de holo's van (bijvoorbeeld) de OMG-collectie. Hierdoor blijft de basiskleur ook beter in tact en heb je niet te maken met die bekende grijzige laag die je vaak bij onwijze holografische lakjes ziet.

Neutraal licht


De pigmentatie van Infra Red is perfect en eigenlijk met één laagje al volledig dekkend. Omdat ik geen basecoat heb gebruikt, waren er wat oneffenheidjes te zien en daardoor heb ik nog een tweede laagje gelakt. Dit maakt de intensiteit echter niet meer of minder heftig, het maakt alleen het oppervlak wat egaler.


Zonlicht


De droogtijd is lekker rap en dat is erg fijn. Het kwastje dat in het flesje zit is het standaard kwastje die we bij China Glaze gewend zijn en daar heb ik ook geen problemen mee.
Ik vind het een heerlijk kleurtje, maar omdat ik al zoveel van deze tinten heb staan, merk ik dat ik sneller een kleurtje zonder holo pak. Ik ben gewoon niet zo'n holo-typetje denk ik.

Wat vind jij van Infra Red? Heb jij nog lakjes uit deze collectie gehaald? Vond je ze gaaf of vond je de OMG- en Kaleidoscope Collecties leuker? X


3 opmerkingen :

Made With Love By The Dutch Lady Designs