Essie Style Cartel

woensdag 4 februari 2015

En ja hoor, ik heb me door een actie weer laten verleiden voor een blauw lakje. De tint in het flesje sprak me meteen aan en ook de swatches die ik later op zocht, waren fantastisch. Heb ik dan eindelijk een blauw kleurtje gevonden die wél naar mijn smaak is...?!Style Cartel hoort bij de Dress To Kilt Collectie die is uitgebracht in het najaar van 2014. Zoals altijd zijn de collecties van Essie bescheiden en telt deze collectie zes nieuwe lakjes. De najaarscollectie van Essie vind ik meestal de mooiste, maar ik moet toegeven dat deze lakjes mij nogal standaard leken. Ondertussen heb ik ook mijn hart verloren aan Take It Outside.


Ik vind de tint van Style Cartel behoorlijk uniek. Het is namelijk een best felle blauw, maar toch ook weer niet. Het is geen indigo, misschien een beetje tussen kobaltblauw en navy in. Ken je dat? Dat het een jelly is, is normaal iets wat mij redelijk afschrikt. Ik zal toegeven dat ik er pas achter kwam toen ik haar ging lakken, maar ook moet ik toegeven dat juist deze finish de kleur erg goed tot haar recht laat komen! Ik denk dat Essie een goede keus heeft gemaakt door deze kleur en finish te combineren!

Essie Style Cartel

Ik vertelde al dat het een jelly is en daardoor dekt ze niet zo goed als een simpel crèmelakje. Maar ik denk dat je dat ook niet moet willen bij deze kleur, omdat je dan nooit de tint krijgt die 'm juist zo bijzonder maakt! Toch viel het me niet tegen, want ze was met 2 laagjes ruim voldoende dekkend. Misschien is het zelfs wel een crelly in plaats van een jelly... De glans is méér dan waanzinnig! Zie het zelf maar; op de foto's heb ik de topcoat achterwege gelaten.

Ik kocht dit lakje bij de Dio Drogist, dus ik kreeg een flesje die een breed kwastje heeft die recht is afgesneden. Oppassen geblazen voor de smallere nageltjes! Ik heb dan ook een clean-up moeten doen, want vooral de nagelriemen van mijn wijsvingers en pinken kregen te maken met een likje blauw ;-). Gelukkig is dat allemaal op te lossen, maar het heeft me wel weer doen beseffen dat ik volgende keer gewoon wat meer geduld moet hebben en het lakje uit de salon-lijn moet bestellen.


Ik heb twijfels over dit lakje. De kleur en finish vind ik echt fantastisch! Maar helaas toch niet helemaal bij mij... Denk ik.... Ben er nog niet helemaal over uit :P.

Essie is in Nederland ruimschoots verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos en Dio, maar ook bij webshops zoals bol.com. Je krijgt dan wel de drogisterij-variant met het brede kwastje. Wil je liever het dunne kwastje, dan kun je het beste terecht bij eBay of NS.

Wat vind jij van Style Cartel? x

6 opmerkingen :

 1. Ik vermoed dat wij het nooit eens gaan worden over blauw bij jou :')
  Ook deze staat je weer super goed!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahhaha, ik twijfel nog bij deze :P. Vind de kleur echt wel onwijs mooi, maar... Weet niet...

   Verwijderen
 2. Ik vind haar ook echt super mooi bij je! Gaaf kleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs