Butter London Disco Biscuit

vrijdag 6 maart 2015

Toen ik in Engeland door de Boots struinde, viel mijn oog ineens op een schap van Butter Londen. Je hebt me nooit eerder over dit merk gehoord, omdat er als Nederlander gewoon niet aan te komen is, behalve als je een shoptripje naar UK of USA doet. Direct viel mijn oog op een glanzed roze lakje en toevallig was dat hét lakje die een hele tijd op mijn wishlist heeft gestaan. Vandaag heb ik Disco Biscuit voor jullie.

Note: Het is voor deze kleur aan te raden om even op de foto's te klikken zodat je ze in groter formaat ziet.Disco Biscuit is oorspronkelijk uitgebracht voor de Spring/Summer Collectie van 2012, maar hoort ondertussen in de Core Line en is dus uitgebreid verkrijgbaar. Leuk weetje: de naam Disco Biscuit refereert naar de 90's, waar de naam Disco Biscuit toen bekender was onder de ravers voor een pilletje XTC :-).


Het is een lekkere felroze jelly met daarin blauwe en holografische microglittertjes. Waanzinnige combinatie. Helaas wist ik van tevoren niet dat het om een jelly ging. Het is een rasechte; dat wil zeggen dat ze tíg laagjes nodig heeft om dekkend te worden. Op de foto's in deze post zie je vijf (!!) laagjes en nog is er in sommig licht de overgang naar mijn tips te zien. 

Butter London Disco Biscuit

Het is echt wel een supergaaf kleurtje, de blauwe en holografische glitters springen echt uit de knalroze lak. Ik baal dan ook echt ont-zet-tend dat het een jelly is. Ik heb gedacht om haar over een ander roze lakje te layeren, maar ik heb niet zo heel veel roze lakjes, dus ik weet niet zo goed waar ik zou moeten beginnen.

Note: Mijn tips zijn vrij neutraal van kleur, maar ik weet dat sommige meiden hele witte tips van zichzelf hebben. Voor hen raad ik echt af dit lakje te kopen, want ik denk niet dat ze geheel dekkend gaat worden zonder dat je een toren op je nagels bouwt. Of je moet er natuurlijk een undie onder dragen...


Het brede dopje ligt niet zo heel erg fijn in de hand, maar gelukkig heeft Butter London daar een oplossing voor: deze kun je er namelijk heel gemakkelijk afschuiven en dan komt er een smal handvaatje tevoorschijn. Ligt stukken lekkerder in de hand! 

Butter London Disco Biscuit

Het kwastje is erg fijn, vergelijkbaar met die van Ciaté: mooie breedte en daarbij plat. Ik vind dat echt superkwastjes, maar het kan natuurlijk dat jij bredere kwastjes fijner vindt werken.

De droogtijd is lekker snel, alleen droogt de lak erg gritty op. Gelukkig niets wat een laagje topcoat niet weg kan werken, dus een laagje topcoat raad ik wel aan. De blauwe glitters verdwijnen dan echt weer in de lak in plaats van dat ze erop liggen en dat maakt de lak zoveel mooier.

Butter London Disco Biscuit

Ik baaaaaaal echt zo vreselijk! Want ik vind de kleur echt prachtig, maar ik krijg 'm gewoon echt niet netjes dekkend. Ja, ik zou nóg meer laagjes kunnen proberen, maar zoals je op de foto's kunt zien, wordt het nu al een aardig dikke laag op mijn nagels, dus meer zie ik eigenlijk niet zitten.

Dus nogmaals: Als jij het perfecte lakje voor eronder weet, laat het dan alsjeblieft weten!!
Zou Hot Lips misschien een goede kunnen zijn?


Butter Londen is helaas niet in Nederland verkrijgbaar, ook niet online. In Engeland kun je heel simpel terecht bij de Boots en in Amerika bij drogisterijen zoals Ulta. Voor een drugstore-merk zijn ze trouwens wel behoorlijk aan de prijs, want ik betaalde 12 pond (16 euro) voor een lakje van 11ml.

Heb jij lakjes van dit merk? Wat zijn aanraders qua kleuren?
En denk je dat Hot Lips een mooie combinatie voor eronder zou zijn of heb je een betere suggestie? X


8 opmerkingen :

 1. Gelukkig heb ik genoeg roze!! :P Zal eens voor je kijken of ik nog een goede heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kreeg opeens een ingeving! Mss dat roze glass fleck lakje van Kiko dat je toen in Keulen hebt gekocht??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, nou! Ben alleen bang dat je de flakies er doorheen blijft zien, omdat Disco Biscuit natuurlijk zo sheer is..
   Ik moet ff nagelwielen bestellen en zodra ze binnen zijn, zal ik eens gaan testen! Thnx!

   Verwijderen
 3. Wauw, deze is gaaf! Jammer dat Butter London in Nederland zo slecht te krijgen is... Deze had ik wel willen hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja jeetje, balen he! Ze hadden echt een gigantisch schap! Wist helemaal niet dat het gewoon bij de Boots verkrijgbaar was! Echt heel veel keuze uit kleurtjes! Er zitten ook een aantal Boots Drogisterijen hier in Nederland... Vraag me nu af of ze daar ook verkrijgbaar zijn...

   Verwijderen
 4. Oh I like! Ik hou echt van dit soort kleurtjes en zeker als er holo in zit. De holo tijd begint langzaam weer aan te breken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahaha ja inderdaad! Ik ben zelf niet zo heel erg van de lineaire holo's, maar hologlittertjes zoals in deze vind ik echt heel schattig!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs