Catrice Petropolitan

dinsdag 31 maart 2015

Omdat ik merk dat ik de laatste tijd wat blijf hangen bij een aantal merken, maar eigenlijk zo breed mogelijk aan verschillende merken aan jullie wil laten zien, heb ik besloten om er zeker een stuk of vijf uit min zogenaamde "rommelbakjes" in vrij korte tijd aan jullie te laten zien. Pas liet ik jullie al Steel My Soul zien, vandaag is het tijd voor Petropolitan.
Petropolitan is helaas sinds de assortimentsvernieuwing niet meer verkrijgbaar, maar tot voor kort zat dit lakje bij de Ulitimate Nail Lacquers en kon je haar bij elke Kruidvat vinden.


Petropolitan heeft een prachtig petrolkleurtje, wat ik zelf altijd het turquoise van de winter noem :-). In deze basis zitten prachtige blauwe mini-flakies en een groene shimmer. Goed gedaan Catrice, de combinatie spat echt het flesje uit!

Maarrrr... Ik blijf toch altijd erg nieuwsgierig of de kleur ook daadwerkelijk op die manier op de nagels toont. Ik ben in het verleden al eens teleurgesteld door dit merk, kijk bijvoorbeeld eens naar Purple Reign. Die was zóó fantastisch in het flesje, maar op de nagels viel ze toch wat tegen en helaas heeft de ervaring met het merk mij geleerd dat ze niet alleen soms een misser uitbrengen... Laten we snel eens naar de swatches van Petropolitan kijken.


Gelukkig! Hier doet Catrice echt iets goeds en ze zet wat mij betreft echt een waanzinnig lakje neer! De blauwe mini-flakies zijn perfect gekozen en springen van je nagels af. Ik raad aan om even op de foto's te klikken zodat je de grote versie te zien krijgt, in de kleine foto's verdwijnen ze een beetje in de basiskleur. De groene shimmer is niet zo heel erg goed zichtbaar, maar dat maakt mij niet zoveel uit bij dit lakje. Het geheim zit 'm echt in de blauwe flakies.


Het kwastje maakte me weer lichtjes teleurgesteld. Zo'n gaaf lakje en dan weer zo'n rottig kwastje erin doen. Met enige voorzichtigheid én een clean-up, zit Petropolitan gelukkig toch goed op mijn nagels. De lak heeft twee dagen netjes gezeten, daarna kreeg ik last van beschadigingen.


De droogtijd was lekker snel, iets waar ik best wel verbaasd over was omdat ik eigenlijk nog nooit lakjes van Catrice heb gehad die zo snel droog waren! Eigenlijk ben ik goed over dit lakje te spreken, behalve dan het kwastje. En het kwastje verpest écht een hoop voor me. Want door het geklooi om de lak netjes op te brengen, zal ik eerder een ander lakje pakken in de toekomst dan deze. En dat is echt zonde, want het is een prachtig lakje.

 Note: Catrice, doe nou eens wat aan die kwastjes!!! Ik geloof nooit dat ik de enige in het land ben die moeite heeft met die scheve en brede kwastjes en haren die er aan alle kanten uitsteken. Als dit verbeterd wordt, denk ik dat ik sneller weer een lakje van dit merk zal kopen.


Zoals ik zei, is dit lakje helaas niet meer te koop. Erg jammer, want nogmaals: ik vind 'm prachtig! Misschien kun je nog ergens bij een blogsale terecht of wellicht zit-ie nog in de uitverkoopbak bij de lokale Kruidvat! Het is de moeite waard om eens een kijkje te nemen.

Wat vind jij van Petropolitan? En hoe bevalt het merk jou in het algemeen? Heb je ook wel eens last van uitstekende haren? Vind je de brede kwastjes fijn of heb je liever dunne(re) kwastjes om te lakken?

2 opmerkingen :

Made With Love By The Dutch Lady Designs