Catrice Steel My Soul

woensdag 25 maart 2015

Vandaag weer eens een budgetlakje. Een lakje waar ik al een tijdje naar op zoek was, maar die helaas in een Limited Collectie zat en daardoor niet meer verkrijgbaar was. Dankzij een lieve meid via een forum kreeg ik dit lakje toch in mijn bezit.. 1000 maal dank, I love it!



Steel My Soul hoorde bij de normale collectie van Catrice, al hadden twee lakjes een andere finish en deze twee lakjes werden ook als een Limited Collectie bestempeld. Ik liet jullie eerder al eens Steel My Heart zien en dat is het andere lakje met deze zogenaamde "Metal Brush Effect". De naam doet vermoeden dat we hier met lakjes te maken hebben die een metallic finish hebben, maar Thank WhoKnowsWho dat dat niet zo is! Ze hebben namelijk een soort lichte texture-finish/ suede finish.


De lak heeft een grijs/taupe-kleurige basis die in sommig licht iets naar lavendel neigt. In de basis zitten tal van prachtige gouden microglittertjes. Een combinatie die ik niet perse zou hebben uitgekozen, maar die toch erg prachtig en chique op de nagels toont.


De shimmer zie je zo overduidelijk in het flesje ziet zitten, transformeert helaas totaal niet hetzelfde op de nagels. In plaats van dat er een mooie gouden shimmer zichtbaar is, is er een soort gouden gloed of glans aanwezig.  Heel substiel. Aan de ene kant is dat wel heel erg mooi, omdat het een gloed geeft en je in elk licht een ander lakje op je nagels hebt. Aan de andere kant vind ik het héél erg jammer, omdat het flesje er toch wel uitspringt met die gave shimmer.


Het kwastje is aan de brede kant, maar gelukkig niet zo breed als dat we tegenwoordig van Catrice gewend zijn. Met wat voorzichtigheid kon ik hier prima mee lakken. De droogtijd is rap en de lak droogt semi-matte op. Dit is de bedoeling van het lakje, het is immers een metal brush effect-lakje. Op de foto's zie je dan ook geen topcoat.


Ik heb lak op alle mogelijke manieren in verschillende (natuurlijke) lichtbronnen gefotografeerd, zodat je een goed idee krijgt wat voor toverballetje dit lakje is. Als je echter héél dicht op de nagels kijkt, zie je de shimmer wel zitten. Maar daarvoor heb ik natuurlijk nog een macrootje.


Dit lakje is helaas al een paar jaar niet meer te koop in de winkels, wat ik persoonlijk erg jammer vind want ik ben gek op zulke finishes. Mocht je toch aan dit lakje willen komen, raad ik je aan om eens blogsales af te speuren.

Wat vind jij van deze metal brush effect? Is het, net als bij mij, een secret aanwinst in je stash?




3 opmerkingen :

 1. Deze gaat bij mij ook niet weg! Vind 'm prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snap ik :-D. Heel jammer dat Catrice toen maar twee van deze lakjes heeft uitgebracht, want ik ben er echt dol op!

   Verwijderen
  2. Snap ik :-D. Heel jammer dat Catrice toen maar twee van deze lakjes heeft uitgebracht, want ik ben er echt dol op!

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs