Tag: Lentekriebels!

vrijdag 20 maart 2015

Goeiemorgen! Jaja, vandaag is het zo ver: de lente begint! Om precies te zijn, vanavond om 23:45 pas, maar dat weerhield me er niet van om deze leuke tag met jullie te delen!




1. Wat is de eerste gedachte die bij je opkomt bij het woord lente?
Magnoliaaaaa!! De prachtige magnoliaboom in mijn voortuin is voor mij met stip op één het object om mijn winterdip te laten verdwijnen en mijn lentekriebeltjes tevoorschijn te laten komen. Buiten deze boom zijn er nog tal van andere dingen, zoals vrolijk fluitende vogeltjes, rosébiertjes, radlertjes,de krokusjes en narcissen die overal aan de kant van de weg op komen zetten, het prille zonnetje enzovoort enzovoort, maar de magnolia staat echt op nummertje één. Het is toch ook een plaatje...?!


2. Als de lente een geur zou hebben, hoe zou die dan ruiken?
Een mix van vers gemaaid gras, citroen en luchtige bloemen.


3. Wat is je favoriete lente nagellakkleur?
Hee, dat is een toepasselijke op deze blog :-). Ik ga voor koraal, vrolijk rood en felgroen!

Kays- Achene Lime, review hier

Hoe toepasselijk: Spring Green, review hier

Conga To My Cabana, review hier

In The Limelight, review hier

You're The One That I Want, review hier


4. Wat is jouw favoriete lente bloem?
De magnolia op de eerste plaats, maar omdat dat eerder een boom is, denk ik toch dat ik hier de Ranonkel antwoord.


5. Welke lentetrend (make-up, fashion, of beide) spreekt jou dit jaar het meest aan?
Ik heb ergens gehoord dat (lucine)groen en (gletsjer)grijs het dit jaar voorjaar helemaal gaan worden op fashion-gebied, dus daar ben ik erg blij mee! Ook las ik ergens dat de opvallende lippen het dit voorjaar goed moeten gaan doen in de make-up. Dat vind ik echt een héél gave trend, alleen weet ik niet zeker of ik er ook echt aan zal meedoen... Ik probeer de laatste tijd wel wat vaker lippenstift op te doen omdat ik het echt onwijs gaaf vind, maar toch blijft het vaak beperkt tot een keer of twee per maand...


6. Wat is je favoriete lenteparfum (geurtje of geurkaars, of beide)?
Ik heb niet echt lentegeurtjes in mijn collectie, mijn voorkeur gaat namelijk uit naar de zwaardere en diepere parfums en die draag ik eigenlijk gewoon jaar rond. Nu ben ik sinds vorig jaar zwaar gevallen voor Lady Million en deze is wel een stukje lichter dan wat ik normaal gesproken draag, dus ik ga voor Lady Million. En vroeger, echt al zo'n tien jaar geleden, was er een parfum uitgebracht van Escada waar ik wezenloos van was. Die was vrij zoet, maar niet zo mierzoet als dat ze tegenwoordig zijn. Helaas is dat luchtje maar eenmalig uitgebracht en nergens verkrijgbaar meer geweest na die ene uitgave. Ik weet ook nieteens meer hoe het luchtje heet... Maar die vond ik ook érg lekker!
Oh! En een vriendin liet me pas een geurtje van Beyoncé ruiken, die ik ook heel erg lekker vond voor de zomer. Heb alleen geen idee meer hoe die heet natuurlijk...


Qua geurkaarsen worden de zwaardere en kruidige geuren van mijn Scent Chips vervangen door frisse geurtjes zoals Lemon, Pomegranate, Green Tea en Clean Cotton. Vind het zo heerlijk thuiskomen met die frisse geurtjes! Ook zag ik dat ze sinds kort de geur Cactus Flower hebben, in een lieflijk zachtroze kleurtje, en daar ben ik ook wel erg nieuwsgierig naar!


7. Houd jij een lente schoonmaak?
Nee, ik maak schoon als ik zin heb. De ene keer is dat doordeweeks midden in de nacht als ik niet kan slapen, de andere keer is het op een nutteloze zondag en weer een andere keer ben ik gewoon een aantal dagen écht goed aan het soppen. 


8. Wat is jouw favoriete lente accessoire?
Zonnebrillen!!! Ben nog dagelijks helemaal happy met een van mijn zonnebrillen, namelijk eentje die me een rib uit mijn lijf heeft gekost, maar waar ik al jarenlang plezier van heb! Deze! Is het geen plaatje?


Bron: exboutique.com


En verder ben ik sinds vorig jaar helemaal verzot op de sjaaltjes. Ik heb geen idee van wat voor materiaal ze gemaakt zijn, maar ik bedoel die luchtige, lange(re) sjaaltjes. Er zijn zoveel kleurtjes en printjes mogelijk en ze geven echt elke outfit een heerlijke vrolijke boost! I like!


9. Heb jij nog leuke plannen tijdens de Tulpvakantie of vrije dagen (Pinksterren, Pasen, Hemelvaart)?
Vooralsnog eigenlijk niets, maar meestal is er met Hemelvaart de strandopening in Hoek van Holland, wat altijd hip and happening is en daarbij reuzegezellig. Dus, zoals eigenlijk elk jaar, zal ik daar wel rondhangen met wat roseetjes in mijn handen.


10. Omschrijf je favoriete lente outfit.
De pastelkleurtjes komen weer uit de kast gezet en natuurlijk is het ook ein-de-lijk weer tijd voor pumps! Dat zijn echt mijn favoriete schoenen, maar die draag ik in de winter alleen bij speciale gelegenheden, omdat ik daar echt een te grote koukleum voor ben.


Dat was het weer. Voel je vrij om de tag over te nemen, ik ben nieuwsgierig!
Wat geeft bij jou de lentekriebels? xx

6 opmerkingen :

  1. Beyonce - Heat (de rode!!) ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks! Was het natuurlijk 10 minuten later alweer vergeten haha.

      Verwijderen
  2. Ik woon praktisch in het park en de bosjes krijgen heel langzaam aan een groene waas over zich heen. Dan krijg ik lentekriebels. En bij het miste zonnestraaltje doe ik mijn zonwering uit, die is crème met lichtgele strepen en dat geeft zulk zomers licht in huis. Buena Vista Social club verzameling op repeat en mijn lente/zomer gevoel is compleet.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dat lijkt me fantastisch, aan het park/bos wonen! Dan zie je gewoon de lente opbloeien! Dat is wel iets wat ik mis aan 300 meter van het strand vandaan wonen, daar zie je namelijk vrij weinig ervan...

      Verwijderen
  3. Leuk en persoonlijk stuk. Ik hou ook heel erg van de magnoliaboom!!! Ze zijn echt prachtig, vind het altijd jammer dat ze zo kort bloeien. Maar dat maakt het ook wel weer speciaal.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat dat betreft heb ik (tot nu toe) altijd geluk gehad, want in de dik drie jaar dat ik hier woon, heeft-ie elk jaar twee keer in bloei gestaan! Geeft ook wel een heeeeeleboel troep aan blaadjes in de tuinen, maar ach... Ik heb het ervoor over, want als-ie eenmaal bloeit, is-ie zó ontzettend prachtig!

      Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs