Mentality Startle

vrijdag 15 mei 2015

Een tijdje geleden maakte ik jullie bekend(er) met het merk Mentality. Dit gave indiemerk is in korte tijd hoog in mijn favorietenlijstje beland, doordat ze zo fijn lakken. Maar ook door de ruime keus, de leuke finishes en natuurlijk het erg fijne prijsje. Vandaag heb ik een lakje uit de nieuwste collectie. Kijken jullie mee naar Startle?Zoals ik eerder verteld heb, is het merk bedacht door het Californische echtpaar Danny en Hillary en zij hebben het merk in september 2012 op de markt gebracht. Er zijn echt al vele collecties, waaronder stamping polishes, holo's, duo's, neons, glitters enz. enz. Met andere woorden: keus voor iedereen! Het koppel zorgt ervoor dat alle lakjes 3-Free zijn, maar ondertussen zijn ze wel langzamerhand al hun lakjes naar 4-Free aan het vervangen.


Startle hoort bij de laatse collectie van Metality, genaamd Neon Holo's. De collectie bestaat uit elf lakjes die allemaal lekker fel zijn en een holografische finish hebben. Tegelijk met deze collectie bracht Mentality nóg twee collecties uit en dat zijn elf lakjes in de Neon Opaques, waar ook mee te stempelen valt, en nog elf lakjes in de Neon Matte Collectie. Als dat geen keuzes (en twijfels!) geeft!


Starte is een lekkere felle oranje kleur die een vleugje rood in zich heeft, waardoor ze iets naar koraal neigt. Niet teveel hoor, want ze blijft echt oranje! Maar juist dat vleugje geeft haar een warme uitstraling. 


In de zon komt de door de holografische glitters tot leven. Maar niet schreeuwerig tot leven, gewoon prachtig. Ik noem het zelf niet zo zeer een neon, maar het is wel absoluut een opvallend tintje.

De substantie van Startle is mooi vloeibaar en door het fijne kwastje vloeit de lak als boter op de nagels. De pigmentatie is erg goed en eigenlijk met één laagje al voldoende. Maar dan heb je wel een pastelkleurtje op je nagels. Het tweede laagje maakt de kleur een stuk intenser. Op de foto's zie je dan ook twee laagjes. De droogtijd is lekker rap en de glans is van zichzelf al erg mooi. Ik heb geen topcoat gebruikt.


Startle is verkrijgbaar bij o.a. Harlow&Co, waar je het leuke prijsje van ongeveer €5,5 betaalt voor een flesje van 15ml. Als dat geen goed nieuws is! Hier nog een preview naar wat meer lakjes uit deze collectie.

Vlnr: Bolt, Alarm, Startle, Electrify & Scandal


Wat denk je van deze collectie? Welke trekt jouw aandacht het meest? En wat vind je natuurlijk van Startle?


Note: Gezien gisteren de strandopening was en hierbij het strand (en wijntjes-) seizoen écht begonnen is, krijg ik stukken minder tijd om te swatchen. Ik bedoel.. De wijntjes zijn belangrijk, het bijkleuren is belangrijk en ook de gezelligheid van borreltjes, hapjes en bbq's wil ik niet missen. Met andere woorden: ik ga weer, net als vorig jaar, terug naar mijn zomer-schema met 2 a 3 posts per week :-). Enjoy the summer!


6 opmerkingen :

Made With Love By The Dutch Lady Designs