Essie Damsel In A Dress

maandag 27 januari 2014

Oops, ik did it again... And again...
Jaja, ik ben weer gezwicht voor een Essie lakje bij de lokale Etos. Een tijdje terug had ik voor mezelf het besluit genomen om geen lakjes van Essie meer te kopen in Nederland, omdat ze gewoon elke keer weer een dikke tegenvaller zijn qua draagbaarheid én omdat ik gewoon niet met die brede kwastjes overweg kan.

Van de week had ik een bon van de Etos van mijn moeder gehad en ik zou een leuk lakje voor haar uitzoeken. Uiteraard is-ie in mijn stash beland, maar dat is bijzaak haha ;-).
Eigenlijk zag ik niet echt iets leuks, maar toen ik me omdraaide viel mijn oog op het laatste nippertje op een donker kleurtje ergens onderin het schap, namelijk Damsel In A Dress.

Bron: Shopstyle.com

Note: Ik ben helemaal straal vergeten om een bottle-shot te maken! Uiteraard komt mijn eigen foto asap!


Essie beschrijft dit lakje als iridescent currant en ik kan niets anders dan het daar mee eens zijn.
In het flesje lijkt Damsel een mix tussen burgundy en bruin met een hintje van paars, terwijl het lakje op de nagel transformeert tot een prachtige dieppaarse lak met een mooie shimmer. Wow, had ik me hier even in vergist zeg! Wat een prachtige en chique lak is dit!


Damsel in a Dress hoort bij de wintercollectie van 2008, maar ik denk dat-ie ondertussen in de Core-lijn is opgenomen, omdat-ie gewoon in het algemene schap van Essie staat. Wel tussen de donkerrode tinten trouwens.

Eigenlijk best grappig, want ik dacht dat ik deze collectie niet kende, maar toen ik net de gehele collectie op internet zag, zag ik dat Sexy Divide ook in deze collectie zat en die heb ik alweer een paar jaartjes staan nadat ik 'm had meegenomen tijdens een shoptripje in New York :-).


Het lakje lakt erg prettig; de substantie is dun maar er is goed mee te werken. Met 2 laagjes zit-ie prima en de droogtijd is ook vrij rap. Uiteraard vind ik het kwastje niet fijn, maar dat blijft natuurlijk gewoon een verhaal van persoonlijke voorkeur.

Ik ben helemaal blij met dit lakje. Essie heeft vaak erop- of eraf lakjes en deze is absoluut een topper.
De kleur is prachtig en ik ben niet de enige die deze mening heeft, want toen ik 'm vrijdag naar mijn werk ophad, heb ik veel leuke reacties erover gekregen en dat is natuurlijk altijd leuk om te horen :D.


Essie is in Nederland te koop bij o.a. Etos en bol.com voor €10 per flesje van 13,5ml.
Hou er wel rekening mee dat je dan met de drugstore Essies te maken hebt. Heb je liever de salon/pro- variant, dan moet je 'm via internet bestellen.
Voor het verschil tussen deze twee varianten verwijs ik je even door naar deze pagina: *klik*.

Note: Nu bij etos verkrijgbaar met 30% korting.
En ook bij bol.com is Damsel nu in de aanbieding voor € 7,49.
X

4 opmerkingen :

  1. Ik ben bang dat deze ook nog wel in mijn stash terecht gaat komen.
    Vind de kleur erg mooi en de shimmer maakt hem helemaal af!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoe jij 'm beschrijft is precies wat ik dacht toen-ie op mn nagels zat :). Ik had het echt niet verwacht haha, maar ben er ontzettend blij mee!

      Verwijderen
  2. Erg mooie kleur! Is dit de NL versie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Klopt, de drugstore variant. Alle Essies verkrijgbaar in Nederlandse (web)winkels zijn drugstore. Als je een dunner kwastje wilt én self leveling polish, zou je 'm via eBay kunnen bestellen. Al moet ik eerlijk zeggen dat Damsel ook self leveling lijkt te zijn, hij lakt echt heel erg fijn!

      Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs