Week van de rommelbakjes #4- Catrice Purple Reign

donderdag 8 mei 2014

Omdat er maar 5 dagen in een blogweek zitten en ik toch behoorlijk wat lakjes in mijn rommelbakjes heb zitten, heb ik een selectie gemaakt. Voor vandaag heb ik ontzettend getwijfeld welk kleurtje ik zou doen en ik ben op Purple Reign uitgekomen, omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik jullie een paarse lak heb laten zien. Ik weet dat ik gister ook een Catrice op de blog had en het liefst had ik een ander budgetmerk laten zien vandaag, maar ik was te nieuwsgierig om deze te laten staan.


Ik nam Purple Reign mee uit Keulen, wat jullie in de shoplog van Duitsland al konden lezen. Purple Reign is al een wat ouder lakje, volgens mij is-ie uitgebracht voor het voorjaar van 2013. Toch zit-ie nog in de normale collectie en is-ie ook nog volop verkrijgbaar.


De lak heeft een vrij donkerpaarse basiskleur met daarin behoorlijk felle helderblauwe glittertjes.  In helder licht zijn ook fuchsia-kleurige glitters te zien, maar helaas zie je die nauwelijks op de nagels. Alleen onder fel tl-licht of in de felle zon zijn ze zichtbaar, maar ook dan moet je toch wel een beetje Sherlock Holmes spelen. De pigmentatie is prima, met 2 dunne laagjes had ik voldoende dekking op mijn nagels.

Het kwastje is gelukkig een oud kwastje, dus bij lange na niet zo breed als de kwastjes die ze tegenwoordig hebben. Toch is ook dit geen fijn kwastje te noemen, want hij is hartstikke ongelijk en er steken her en der wat haren uit. Nadat ik 'm wat had bijgeknipt, was er wel mee te lakken, maar favoriet zal het merk bij mij nooit worden.



De droogtijd is acceptabel, maar wel na gebruik van een sneldrogende topcoat. Ik heb maar één swatchfoto van dit lakje, want op welke manier ik het ook probeerde, hij bleef er hetzelfde uitkomen. De shimmer is nauwelijks vast te leggen. Ik denk dat je hier een lightbox voor nodig hebt, maar die gebruik ik niet omdat ik vaak vind dat de kleuren niet waarheidsgetrouw overkomen. Ik heb wel op google gekeken, maar blijkbaar hebben meer bloggers er last van dat dit lakje niet waarheidsgetrouw op de foto te zetten is. Jammer, want juist die glitter maakt het lakje anders dan normaal.

De lak is leuk, maar dat is het ook wel een beetje. De kleur is in het flesje waanzinnig, maar helaas toont-ie op de nagels lang niet zo mooi. Tel daarbij het vreselijke kwastje op en ik kom uit op een "mwah-lakje".

Purple Reign is verkrijgbaar bij de Kruidvat en sommige filialen van Trekpleister, bevat 10ml en kost €3,59.
Wat vindt jij van deze lak? X

5 opmerkingen :

  1. Ik werd ontzettend enthousiast door de foto van het flesje, maar op de swatch vind ik hem behoorlijk tegen vallen.
    Kleurtje is waanzinnig, maar zo zonde dat de shimmers bijna niet te zien zijn.

    Ik haat dit soort lakjes, beloven je gouden bergen in het flesje en vallen vies tegen op de nagel.
    Zo jammer...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, de blauwe glitter is op de nagel dus wel zichtbaar, maar op de foto's niet zo goed en sterk zichtbaar als in het echt.
      Krijg het er echt gewoon niet op, erg jammer.
      De shimmers zie je dus nauwelijks en dat is inderdaad echt zonde! Het had een toppertje kunnen zijn, maar het is het nu helaas net niet...

      Verwijderen
  2. Ik vind 'm op je swatchfoto erg mooi! Maar in werkelijkheid ziet ie er dus toch weer anders uit begrijp ik...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Klopt Lin. De swatchfoto klopt wel aardig, alleen is de blauwe shimmer duidelijker aanwezig in het echt. Beter dus dan op de foto!

    Alleen de shimmer die in het flesje zichtbaar is, zie je niet op de nagels, behalve onder fel TL-licht of in de volle zon. Dat is erg jammer, want dat maakte het juist zo'n blikvanger! Ik bedoel... paars, blauw en fuchsia <3. Maar helaas is de fuchsia een beetje kwijt op de nagels..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo vervelend als een lak niet goed vast te leggen is. Hij is wel erg mooi, vooral die foto van het flesje is prachtig.

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs