A England Perceval

dinsdag 7 oktober 2014

Good morning! Nadat ik jullie eerder al Iseult en Rosebower liet zien, kon natuurlijk de Gouwe Ouwe Perceval niet achterblijven! Wat mij betreft een prachtig lakje, maar stom genoeg lak ik 'm nauwelijks...A England is het merkje van Adina Bodana en zij begon een aantal jaar geleden door zelf haar lakjes te mixen, oftewel een indie-merkje. Ondertussen is het merk wereldwijd bekend en ben ik er niet meer zo zeker van of het nog daadwerkelijk met de hand gemixed wordt. Wel weet ik dat ze prachtige kleuren heeft uitgebracht!

Perceval hoort bij de eerste collectie van A England, genaamd The Mythicals. Deze collectie bevat 17 kleuren en ook nog een base- en topcoat. De collectie is geïnspireerd op de betoverende geest van Engeland en al haar mythes. Perceval op de nietsvermoedende ridder die deel werd van een groep ridders. Nu is mijn kennis over het hoe en wat uit het verleden van Engeland echt bijzonder slecht, dus ik heb serieus geen enkel idee over welke mythe dit gaat...
Ik hou het wel gewoon even bij het lakje, goed ;-)...


Perceval is een metallic rode lak en ondertussen weten jullie dat ik metallic lakjes zoveel mogelijk probeer te mijden. Toch is dit een uitzondering, want de tint in combinatie met de finish is adembenemend!


Het kwastje was in eerste instantie niet zo heel erg fijn, iets wat toch best een groot nadeel is bij dit merk. De kwastjes zijn namelijk ontzettend verschillend in kwaliteit en je weet van tevoren natuurlijk nooit wat voor kwastje in je flesje zit. Omdat de lakjes toch vrij prijzig zijn en ik een aantal lakjes niet meer pakte door de vervelende kwastjes, heb ik een tijd terug Adina gemaild en ik kreeg zonder mopperen een aantal nieuwe kwastjes opgestuurd. Erg fijn!


De lak is erg fijn om te lakken, niet stroperig maar ook zeker niet dun. De pigmentatie is erg goed, je zou er met één laagje genoeg aan kunnen hebben. Toch zie je op de foto's twee dunne laagjes.
De droogtijd is acceptabel, maar niet ontzettend vlot. Gelukkig hebben we daar sneldrogende topcoat voor! En wat me heel erg meevalt in deze lak is de streperige finish. De reden dat ik metallic lakjes vaak links laat liggen, is dat ze streperig opdrogen. Bij Perceval is dat gelukkig minimaal!

A England verzend zelf helaas niet meer internationaal, maar bij webshops zoals Enchantra en Pretty Polish. Een lakje bevat 15ml en kost ongeveer € 10.

Ik vind het een supergaaf lakje en snap eigenlijk niet waarom ik 'm niet vaker pak.
Wat mij betreft is dit dé absolute winnaar van A England.
Wat vindt jij van Perceval? X2 opmerkingen :

  1. Ik hou niet heel erg van rood maar deze is toch echt geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt niet?? Ben in shock :P.
    Rood is echt wel mijn favoriete tint! Hou je helemaal niet van rood of voornamelijk de knalkleuren?

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs