TV Time #8- Series, part 3

woensdag 18 februari 2015

Zeauuuu... Ondertussen zijn we alweer bijna een jaar verder en dus uiteraard ook een jaartje wijzer! Of... Dat zou je zeggen toch? ?! Nou, weetje?! Ik heb naar wat vriendinnetjes geluisterd en hierdoor heb ik series gekeken die normaal nevernooit hier op de TV zouden komen. Tijd voor aanvulling van de lijstjes dus. Weet je niet meer wat voor soort series ik graag kijk of ben je nieuwsgierig naar wat ik kijk, dan kun je ze hier terugvinden: part 1 en part 2.#8. Grimm

Wezens, dingen die niet bestaan en een bijzonder verhaal. Eigenlijk dé formule om iets niet op mijn TV te laten verschijnen. De eerste aflevering kostte mij ook wat moeite, maar dat kwam meer omdat Monroe ook een debiel rolletje in Prison Break had en er dus constant door mijn hoofd flitste dat hij elk moment in zijn bootje op weg naar Holland kon gaan. Gelukkig kon ik me hier na 1 aflevering overheen zetten en ik ben blij dat dat gelukt is. Want wat een gave en unieke serie is dit! Had jij ooit weleens gehoord van een Grimm; een persoon die de ware aard achter zogenaamde Wesen kan zien? Ik niet, maar ondertussen spreek ik helemaal Grimms ;-). En jaja, zelfs mijn vader (die mij is x20 zeg maar) waardeert deze serie ontzettend en kan ook zelfs het Grimm-taaltje begrijpen! Kan echt niet wachten tot seizoen 4 ook op Netflix zal staan!

"We don't believe- We only fear" -Opening quote


#9. The Vampire Diaries

Ongeveer wekelijks kwam deze serie in een groepsapp ter sprake. Ik wist van niks en ik wilde ook van niets weten. Ik heb jullie weleens verteld dat na Buffy geen enkele vampierenserie mijn aandacht meer had kunnen trekken en dit leek me een zeer standaard serietje. Stiekem is-ie dat ook wel, maar toch... Ik ben verslaafd! Kijkt heerlijk weg, al is de hoofdlijn wel wat standaard. Toch komt er elke keer een twist die ik niet verwacht en ik denk dat dat de serie juist zo leuk maakt. Voor de mooie mannen kijk ik niet, want de enige mooie man die ik leuk vond, heeft het helaas maar een aflevering of 5 volgehouden... RIP Mason...

"I got the girl" -Damon Salvatore


#10. Orphan Black

Deze serie zag ik ineens op Netflix staan. Ik had er nog nooit van gehoord en het plot klonk wel grappig. De beginscène is ijzersterk: de hoofdpersoon ziet haar doppelganger voor de trein springen en vanaf daar neemt zij een nieuw leven aan en raken wij als kijker bekender met het fenomeen kloon. Op sommige stukjes wordt het wat ingewikkeld, want wanneer houdt het eens op? Nou, precies op het juiste moment om te wazig te worden. Het zit goed in elkaar en is een bijzondere twist op de bestaande series met een onderwerp dat veel mensen zal trekken. Ja, ik ben erg nieuwsgierig naar het vervolg!

"I don't do backup" -Felix


#11.  Penny Dreadful

Na Grimm mijn toppertje van het moment! Zó vreselijk jammer dat er nog maar één seizoen van is uitgebracht! Ik ben er doorheen gevlogen en kan echt niet wachten op het volgende seizoen! De hoofdlijn is eigenlijk vrij simpel: een vader die er álles aan doet om zijn dochter uit de handen van een vampier te houden. Maar buiten deze verhaallijn is er nog zoveel meer! En zoveel "oude bekenden" zie je voorbij komen, van Dracula tot Dorian Gray en dr. Frankenstein. Ik denk dat het sterke punt van deze serie is dat er langzaamaan kennis gemaakt wordt met de personages, tussen de spannende momenten in, waardoor je geïnteresseerd blijft kijken.
En jaja... Dit is alweer een serie met monsters die niet bestaan en rare ouderwetse gewaden ;-).

"I believe in Monsters"


# 12. Strike Back
Bron: amazon.com


Deze serie ontdekte ik slechts een paar weken geleden. Er werd volop gepromoot dat deze serie op de Nederlandse tv zou verschijnen en sindsdien draait mijn HDD overuren op vrijdagavond.
Strike Back is een Britse actieserie die voornamelijk de activiteiten van twee leden uit Section 20 volgt, een zeer geheime spionageafdeling van het Britse leger. Het is was lastig in woorden uitleggen waar de serie over gaat, omdat de serie meerdere verhaallijnen laat zien die een aantal jaar later afspelen. Maar ik zou zeggen: doe eens een poging, want seizoen 1 heeft slechts zes afleveringen. In die paar afleveringen kun je vast wel uitvogelen of het iets voor je is :-). Ik vind het gaaf! Ben normaal helemaal niet van de Britse series, voornamelijk omdat het veelal slappe humor is. Maar dat is dit dus allesbehalve!


# 13. Criminal Minds
Bron: fanpop.com


Ik schaam me diep. Dit is één van mijn favoriete series en ik heb 'm nog in geen enkele post genoemd! Ik kwam met deze serie in aanraking toen al lang en breed het derde seizoen op de televisie was. Na één aflevering was ik verkocht, wat een gave serie! Ik vind het nog steeds ontzettend jammer dat mijn favoriete spelers eruit zijn (Gideon en Prentiss), maar nog steeds volg ik het trouw op de woensdagavond op Veronica. En ja, ook nog steeds de herhalingen, terwijl ik alle seizoenen op dvd heb liggen. Het wordt wat eentonig als je alle seizoenen achter elkaar gaat kijken, omdat het eigenlijk allemaal losse afleveringen zijn die dezelfde stijl hebben, maar natuurlijk is er wel een rode draad. En i love it!

"Some of the best lessons are learned from past mistakes" - Jason GideonIk moet zeggen dat ik trots op mezelf ben dat ik heb geluisterd. En ja hoor, jullie mogen nu hardop zeggen "i told you so"! Maarrrr... Hebben jullie nog meer tips? Want ja, ook de gekke series schijn ik toch leuk te vinden :-). Dus bring it on, want de winter is voorlopig nog niet voorbij en dus heb ik tijd zat om heerlijk weg te dromen bij series! X

8 opmerkingen :

 1. Ja! Orphan Black! Die ontdekte ik vorig jaar en toen heb ik het hele eerste seizoen op één dag gekeken. Zo spannend! En waanzinnig dat één actrice alle personages speelt. Penny Dreadful staat ook op mijn lijstje, ik ben een Engelse literatuurfanaat en lijkt me daarom extra leuk ;)
  Heb je True Detective al gekeken? Wow, echt een aanrader. Zonder twijfel de beste serie die ik ooit al heb gezien. In het begin is het even doorbijten omdat het traag op gang komt en het verhaal best ingewikkeld is, maar de laatste aflevering is mind-blowing! En American Horror Story is ook een aanradertje, ontzettend goede verhaallijnen zitten daarin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. True Detective ken ik niet, daar ga ik eens op googlen, thanks!

   AHS vond ik heel goed beginnen, maar ben in het derde seizoen afgehaakt. Dat seizoen kon me op de een of andere manier echt niet boeien, maar ik ben wel weer ontzettend nieuwsgierig naar het vierde seizoen! Goeie van je, daar kan ik ook wel eens mee verder gaan!

   Verwijderen
 2. Criminal minds! Jaren heb ik het gekeken, ik ben juist vanaf de eerste aflevering ingestroomd. Maar op een keer wilde ik niet weer door volgende moord zien en ben ik afgehaakt. Voor mij zijn de grote toppers naast CM: The pretender, deze serie is al uit 1996(-2000), maar blijft de beste serie ooit in mijn beleving; Numb3rs, een serie waarbij wiskunde gebruikt wordt om de misdaad op te lossen en hoewel het (uiteraard) veel makkelijker lijkt dan dat het in het echt uitkomt, wordt de wiskunde ook werkelijk toegepast om misdaden op te lossen; en Flashpoint, een serie waarbij een elite-team van de politie probeert iedereen veilig te stellen, inclusief de dader (subject), met de motto's "Keep the peace" en "Civilians first, team second, subject third". Hierbij wordt onderhandeling als hoofd"wapen" ingezet en er komen een hoop gijzelingen langs.

  Groetjes Domor Verbeuk van http://blog.mizora.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grappig, ik had juist met Numb3rs wat jij met Criminal Minds had! Op een gegeven moment werd ik die getallen zat en heb ik het nooit meer gekeken...

   The Pretender... Het klinkt wel bekend.. Wellicht als een serie die mijn vader keek en die ik dus verplicht mee keek tijdens het eten? Ik ga eens googlen, want ik ben er even niet helemaal zeker van.

   Flashpoint heb ik een paar afleveringen van gezien, maar was toch niet helemaal mijn ding. Misschien toch weer eens een poging wagen...

   Verwijderen
 3. Ik moet nog steeds lachen om het feit dat je Grimm helemaal geweldig vind.
  Wat heb je je daar tegen verzet!

  Maar het is echt zo'n goede serie :D


  Criminal Minds is echt een van mijn favoriete series, zit altijd zo ontzettend goed in elkaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahahahaha ja echt he! "Grimm, wat is dat?!" "Grimm, dat is leuk!" _O-

   Ik heb bij Criminal wel wat moeite gehad met het begin van het laatste seizoen, maar toen ik er met een paar afleveringen weer in zat, was het toch weer even goed als altijd! En de afleveringen van de laatste paar weken zijn echt super! Volgende week weer nieuwe :-) !

   Verwijderen
 4. Nu alleen nog aan de Teen Wolf mhuhahaha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. I've tried, i've tried, hahahaha!! Misschien ooit nog eens.
   En dan bij seizoen 3 beginnen toch :P ?

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs