A England Order Of The Garther

woensdag 6 mei 2015

Het lakje van vandaag hebben jullie al eens eerder voorbij zien komen in de post Polishes That We All Have. Nu met het zonnetje al een paar weken op mijn huid besloot ik Order Of The Garther toch nog een tweede kans te geven. Kijken jullie mee?
A England is een fantastisch merk uit Engeland die voorheen met de hand gemixed werd door Adina Bodana. Ik ben er niet helemaal zeker van of dit nog steeds zo is, maar A England is ooit begonnen als indie-merkje.

 Order Of The Garther hoort bij de tweede collectie van A England, genaamd The Legend. Deze collectie bevat zeven fantastische lakjes. Order Of The Garther is herleid naar de ridderorde die in 1348 werd ingevoerd door Koning Eduard de derde van Engeland. 


A England Order Of The Garther

Order heeft een prachtige koningsblauwe basis met daarin tal van shimmers. De combinatie is echt waanzinnig en de shimmers zijn bijzonder goed aanwezig!

Jullie weten dat ik geen fan van blauwe kleurtjes ben, maar ik ben zóó ontzettend blij dat ik deze lak een tweede kans heb gegeven! Ik ben echt alleen maar bezig met naar mijn nagels staren en zit me ook vol verwondering af te vragen waarom ik deze lak zo vreselijk vond. Ik vind haar namelijk prachtig en zo met mijn wat zongebruinde handen word ik er ook totaal niet bleek van!

A England Order Of The Garther

Order lakt prima en is met twee laagjes dekkend. Het eerste laagje is wat sheer en streperig, maar het tweede laagjes maakt alles goed. De droogtijd is vrij rap. Omdat de lak wat staint, is het raadzaam om een laagje basecoat te lakken. De lak droogt wel semi-matte op en hierdoor raad ik ook aan om een laagje topcoat te lakken. Ik heb hier trouwens de topcoat van The Gel Nail Polish-lijn van Essence gelakt. Waanzinnige glans heeft ze he?!

Het is wel altijd een verrassing wat voor kwastje er in het flesje zit. Het kwastje van Order was gelukkig normaal met als enige opmerking dat de haren vrij lang zijn. Hierdoor zijn ze erg soepel en dat maakt het soms wat lastig om heel nauwkeurig te lakken. Gelukkig is de substantie van Order heel goed en hierdoor is het kwastje toch prima bruikbaar. Mocht je er echt last van hebben, kun je eventueel de kwastjes korter knippen. Ik heb het zelf nog nooit gedaan, maar heb het wel op verschillende blogs gelezen als tip.

A England Order Of The Garther

A England is gelukkig ruimschoots verkrijgbaar, bij o.a Hypnotic Polish en PrettyPolish vanuit ons eigen kikkerlandje. Maar ook internationaal kun je goed voor dit merk shoppen bij bijvoorbeeld Harlow&Co en Nailista. Alle lakjes zijn 3-Free, Cruelty Free en bevatten 15ml. Gemiddeld betaal je ongeveer een tientje voor een flesje.

Wat vind jij van Order Of The Garther? En wat is je favoriet van A England?
Heb je trouwens de laatste collectie al gespot? Gaaf!!


6 opmerkingen :

 1. Staat je prachtig!
  Ik zou alleen een base coat lakken bij een stainer, geen top coat ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het en prachtige kleur!! Hij staat je erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Ik moet zeggen dat ik steeds een klein beetje meer de blauwe tinten begin te waarderen haha :-).

   Verwijderen
 3. It's gorgeous. I do love a-England polishes so much :-D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Me too, there are some gorgeous colors in their collections! Although sometimes i have troubles with the bristles, sometimes they are weird...

   Verwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs