Tag: Confessions Of A Nail Polish Addict

dinsdag 5 mei 2015

Vandaag was het eigenlijk weer tijd voor een gastblogster, maar helaas is hier iets tussen gekomen en hierdoor slaan we deze maand even over. Dus ben ik in mijn digitale pen gekropen en heb ik dé tag die eigenlijk niet mag ontbreken hier even ingevuld.


1. What nail polish are you wearing on your nails (and toes) right now?
Momenteel ben ik heerlijk aan het genieten van de rustige maar prachtige combinatie van Tiki Torched van Loaded Lacquer. Op mijn teennagels zit nog een restantje van een lakje dat ik vorig jaar eind van de zomer heb gelakt. Ik weet dat ze roze is, maar ik kan je helaas niet precies vertellen welke.

Loaded Lacquer Tiki Torched


2. What is one nail product you can't live without?
Nagellak remover! Of sneldrogende topcoat... Of handcrème... Jeetje, wat een lastige vraag!

3. What's your favorite nail brand (mainstream and indie)?
Over het algemeen is dat het mainstream merk Misa, maar omdat ik al tijden geen nieuw lakje van Misa heb aangeschaft, is dit momenteel niet mijn favoriete merk. Wel in de top, maar niet op het moment. Momenteel is dat denk ik toch wel Zoya. Ik vind het vrij lastig om een concreet antwoord te geven, omdat elk merk zijn voor- en nadelen heeft. Een tijdje geleden heb ik mijn favoriete merken benoemd in een post, die kun je hier terug vinden.

Qua indie zou ik zeggen Glam Polish of piCture pOlish, al heeft het merk Mentality ook in korte tijd mijn hartje veroverd.. Ik bedoel: hoe kun je hier nou niet verliefd op worden! Ook over de indies heb ik posts over geschreven, welke je hier en hier kunt terug vinden. 

Met de klok mee: Hoopla, Soirée, Blast en Gala 
(als je op de naam klikt ga je naar desbetreffende post)


4. What shape nail do you wear (short of long)?
Laat mij maar weer lekker eigenwijs zijn: halflang. Met korte nagels worden mijn zeer lange en dunne vingers erg mannelijk en wanneer mijn nagels te lang worden, krijgen mijn handen weer wat hekserigs... Dus ik hou ze altijd er tussen in.

5. What's your go-to colour?
Rood, absoluut rood! Er zijn zo vreselijk veel tinten rood verkrijgbaar dat er altijd wel wat passends voor wat-dan-ook te vinden is. Als tweede keuze ga ik voor een zacht koraalkleurtje.6. What's your favorite nail polish finish?
Shimmers en duo's!

7. What's on your wishlist?
Ojee... Die is best lang! Op de blog heb ik een pagina waar ik mijn wishlist bij hou. Neem daar anders even een kijkje als je nieuwsgierig bent. Je kunt 'm hier vinden.

8. When do you usually paint your nails?
Dat ligt echt totaal aan de dag. De ene keer is het 's avonds laat, de andere keer midden op de dag. Ligt er maar net aan hoe druk mijn dag is (geweest) en hoeveel zin ik nog heb. Ik fotografeer ze wel altijd overdags, bij een groot raam.

9. What's your top nail tip to swear by?
HK Girl Topcoat van Glisten N Glow. Echt dé perfecte sneldrogende topcoat! Voor nieteens zo'n slechts prijsje. O.a. Hypnotic Polish verkoopt ze!


10. What nail polish do you regret buying?
Ojee... Weer zo'n lastige! Op nummer één staat denk ik wel Lapiz Of Luxury van Essie. Deze lak leek me door alle swatches echt meer dan prachtig, maar zodra ik het flesje in handen kreeg, werd ik gewoon misselijk van de kleur. Die staat nu, een jaar of 4 later, nog steeds untried in een kast...
Verder heb ik in het verleden behoorlijk wat miskopen gedaan, de Jolly Jewels van Golden Rose vielen hier onder, maar ook de lakjes van Catrice met de idioot brede kwastjes waar ik niets mee kon. En ik heb nog een beetje een haat/liefde- verhouding met de lakjes uit de laatste collectie van piCture pOlish; Vampy Chameleons. Soms denk ik "ja gaaf" en het andere moment vraag ik me echt af waarom ik ze ooit heb gekocht...

11. Neons or pastels? Brights of darks?
Tussen brights en darks is het niet moeilijk, dan zeg ik voluit brights! Maar de keus tussen neons of pastels vind ik een stuk lastiger. Vind ze beiden héél erg gaaf, maar denk dat ik dan toch voor neons ga..12. What's your holy grail white, black and nude polish?
Die heb ik niet echt... Als witte lak heb ik al jaren Alpine Snow van OPI staan, maar ik gebruik de lak misschien twee keer per jaar. Vind haar totaal niet fijn en daarbij hou ik ook niet van die type-ex witte kleurtjes en doe ik natuurlijk nauwelijks aan nailart. 

Over zwart doe ik niet zo heel moeilijk, als ze maar in twee laagjes dekt. Momenteel gebruik ik naar volle tevredenheid de zwarte van Sinful Colors. Dekt prima, droogt vrij rap en is ook nog eens budgetproof. 

Om een favoriete nude uit te kiezen kost me wel wat meer moeite, gezien ik die kleuren de laatste tijd echt naar volle tevredenheid draag. Ik denk dat mijn favorieten toch Bossa Nova van OPI en Take It Outside van Essie zijn.


13. What is one brand you want to try but haven't yet?
Momenteel staat Cirque op de eerste plaats, mede door hun laatste collectie waar ik echt een tweetal beauty's heb gespot! Maar ook ben ik ontzettend nieuwsgierig naar Ella+Mila, A Study In Polish en Lacquer Lust.

Bron: Ellemila.com


Dat was 'm weer voor vandaag. Wat heb jij vandaag op je nagels? Ondanks dat vandaag eigenlijk een gastblogje geplanned stond, hoop ik dat je je vermaakt hebt met deze post. Volgende maand komt er natuurlijk wel weer een gastblogster online met haar aanwinst!
Ik tag iedereen die dit leest en ook gek van nagellak is, ben erg benieuwd naar jouw antwoorden! 

5 opmerkingen :

  1. Wat leuk dat jij van rode nagellak houd! Mijn favoriete kleur is ook rood (zowel in nagellak en lippenstift). Ik ga zo je post over de indie polishes ook even lezen. Daar ben ik erg nieuwsgierig naar. Moet ook wel lachen om het restje nagellak van vorig jaar. Wat een goed verhaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tag! Nagellak op mijn tenen blijft ook maanden zitten. Ik ga je tag overnemen, als je het niet erg vind.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Alpine Snow is such a good white. :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs