Nfu Oh 51

maandag 4 mei 2015

Al eeuwige tijd geleden had ik een post over Nfu Oh #51 gemaakt, maar de foto's stonden me al tijden niet aan. Op de één of andere manier pak ik dit lakje nauwelijk, ondanks dat het een echte complimentenmaker is én een lakje die bij uitstek geschikt is voor random conversaties, haha. Want mensen zijn toch elke keer weer erg nieuwsgierig wat je nou precies op je nagels hebt!

Een tijdje terug had ik toch eens zin in een donkere kleur met een twist en zo kon ik mooi nieuwe foto's schieten. Kijken jullie mee?

Nfu Oh 51


Nfu Oh is een regulier merk, waar me -in mijn ogen- eigenlijk te weinig over horen, omdat ze echt prachtige lakjes hebben! Waarschijnlijk klinkt de naam je wel bekend in de oren en als ik het woordje "holo" erbij zeg, gaat er waarschijnlijk wel een lampje branden? Dit merk had een ware hit met hun holografische collecties. Voordat die collectie uitgebracht werd, had ik er ook nog nooit van gehoord.

De flesjes zijn echt te schattig voor woorden. Alleen de vormgeving zelf maakt de lakjes eigenlijk al een musthave! Het flesje heeft een prachtig korset in glas en loopt ook door in het dopje. Daarbij heeft de vorm van het flesje ook wel iets weg van een dame. Is het niet schattig?!


Nummertje 51 hoort bij de Opal Series, wat een collectie is die uit allemaal flakies bestaat. Volgens mij zijn het er 23 in totaal, maar pin me hier niet op vast. Er is helaas maar weinig brand-information over dit merk te vinden. Ondanks het ruime aanbod aan kleuren, is het ook wel bekend dat flakies in verschillende basissen toch hetzelfde kunnen zijn op de nagels. Zo ook met de Opal Series van Nfu Oh. Maar geloof me, dat maakt ze niet minder mooi hoor!

Nfu Oh 51

Nummer 51 heeft een jelly paarse basis met daarin allemaal multichrome flakies. Dus afhankelijk van het licht dat erop valt, heb je allemaal verschillende kleurtjes op je nagels. Ik heb #51 over Illamasqua Baptiste heen gelakt en op de foto's zie je één laagje #51 over twee laagjes Baptiste. Gezien de basiskleur raad ik aan om deze lak over paars, zwart of donkerrood te lakken. Maar wellicht heb jij een andere gave combi in gedachten?

Nfu Oh 51

Nfu Oh 51

De lak is ietwat stroperig, maar lakt gelukkig wel prima. Het kwastje is recht afgesneden en vrij smal, maar dit vind ik zelf wel fijn. De droogtijd is iets minder snel, maar omdat ik maar één laagje heb gelakt, kon ik snel een laagje HK Girl lakken, waardoor de droogtijd een stuk sneller werd.

Nfu Oh 51

Nfu Oh 51

Natuurlijk kon ik het niet laten om een laagje matte topcoat te lakken en hierboven zie je het resultaat. Ik vind het wederom waanzinnig, maar ik heb dan ook een zwak voor matte flakies!

Nfu Oh 51

Ik kocht dit lakje een aantal jaar terug bij de Nagelgroothandel, maar ik zie dat zij het merk niet meer verkopen. Ik heb google erop losgelaten voor jullie en zag dat Fabulous Steet ze nog wel verkoopt. Daar kosten ze $12,5 per flesje. Een flesje bevat 15ml en is 3-Free.

Wat vind jij van dit toverballetje? En hoe zou jij haar dragen; met een glansje of met een matte topcoat?

3 opmerkingen :

  1. Gaaf! Ik vind zowel de matte als de glanzende variant fantastisch, dus ik kan echt niet kiezen! Een ding weet ik wel: deze gaat op mijn wishlist!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. What a stunning polish. Flakies are great and I love the Nfu Oh polishes :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf kleurtje! Ik vind hem matte mooier maar ik ben dan ook gek op mijn matte topcoat.

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs