SRPRS.ME, part 1

maandag 12 oktober 2015

Okay, sorry alvast, maar ik móét even iets van me afschrijven!!

Ondertussen is heel Nederland denk ik wel bekend met SRPRS.ME. Niet? Dan leg ik je nu in vogelvlucht even uit was het is. Eigenlijk niets meer en niets minder dan op vakantie gaan naar bestemming unknown

Met keuzes tussen een (goedkoop) weekendje weg tot aan hele avontuurlijke weken, is er echt voor ieder wat wils. Alle reizen hebben in het gemeen dat de bestemming onbekend blijft tot het moment dat je op het vliegeveld je kraskaart mag open krassen en de code op je telefoon kunt intoetsen.

Spannend? ZEKER! Ik ben behoorlijk reislustig en eigenlijk niets is me te gek. In eerste instantie leek me dit dus ook fantastisch om te doen. Maar hoe langer ik erover nadacht, hoe meer ik ging twijfelen. Want wat nou als...Toch de knoop doorgehakt en een vriendinnetje heeft de boeking gedaan. De City Tripping van 3 dagen. Hier betaal je €230 voor en deze prijs geeft je een retourticket (incl handbagage, voor koffers moet je extra betalen) naar een bestemming binnen Europa, 2 nachten in een hotel gelegen in het centrum met ontbijt en gunstige vliegtijden, vanaf Rotterdam of Amsterdam. Klinkt goed toch?

Je hebt ook nog een goedkope variant hierop, de Broke Trip. Hier betaal je iets meer dan €100, maar dan zijn de vliegtijden wat minder gunstig en slaap je in een hostel. Wij hadden in IJsland twee keer een guesthouse met de badkamer op de gang en dat was voor mij toch echt the max van minimaal comfort en áls ik anders kan, zal ik zulke guesthouses ook nooit meer boeken. Ik zie mezelf al helemaal niet in een hostel, dus de keuze was vrij rap gemaakt.

Het boeken was simpel, buiten je naam, geboortedatum en e-mailadres hadden ze eigenlijk vrij weinig gegevens nodig. Na het invullen van de gegevens en betalen van de reis, kregen we beiden een mailtje.


Maar nu... Méééén... Ik hou mezelf gewoon af en toe niet meer! De mensen om me heen zijn allemaal ontzettend enthousiast en hoe enthousiaster de mensen worden, hoe erger die "wat als" gedachtes worden!

Kijk, ik ben een avontuurlijk typetje en eigenlijk is vrijwel niets me te gek. Vind ook dat je wel alles in het leven geprobeerd moet hebben. Maar dit... Oh boy, just shoot me! Verrassingen waarvan ik weet dat er "iets" aan gaat komen, maar dus maar niet achter dat "iets" kan komen... Vreselijk, hahaha! Ik vind verrassingen hartstikke leuk hoor, maar dan wel als ik in het complot zit :-D.

Mijn hoofd gaat dus constant van "oh boy" naar "yeaahhh". Van "bijna, bijna, bijna" naar "oh, wat heb ik mezelf aan gedaan". Ja, welkom in mijn twisted mind ;-). Gelukkig nog maar zo'n 50 dagen voordat we vertrekken hahahaha.


Ik ben dus echt rááááázend nieuwsgierig en kan niet wachten tot het moment dat we op Schiphol (of Rotterdam Airport) staan om te kunnen krassen. Tot dan... Nouja, ik heb stiekem wel medelijden met de mensen om me heen :P. Uiteraard ga ik jullie op de hoogte houden hoe dit afloopt, dus stay tuned voor deel twee. Als je stiekem net zo nieuwsgierig bent als ik, kun je bij deze link je emailadres achterlaten en weet je wanneer wij gaan krassen meteen waar we heen gaan! 

Ben je nieuwsgierig geworden, kun je altijd even op de site van srprs.me kijken. Daar staat alles heel overzichtelijk en duidelijk aangegeven. 

Hoe zouden jullie zoiets handelen? Zou je het ook zo maar doen, of zou je er met alle kracht weg van blijven? En als je het zou boeken, voor welke trip zou je dan gaan? Spontaan in een groepsreis met allemaal onbekenden, een weekendtripje met een vriend of vriendin of juist meerdere steden in een bepaalde tijd? (die mij trouwens ook wel heel erg gaaf lijkt hoor!)

1 opmerking :

  1. O dit wil ik ook echt nog een keer doen! Ik zou het ook ontzettend spannend vinden, met zo'n reis zou de echte control freak in mij naar boven komen... Maar het lijkt me aan de andere kant super gaaf om gewoon eens iets te boeken zonder te weten waar je gaat eindigen!
    Veel plezier met de voorpret!

    BeantwoordenVerwijderen

Made With Love By The Dutch Lady Designs